محمود عاطفي رئيس سازمان بسيج رسانه كشور در گفتگو با خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران گفت : چهار شنبه دهم مهر ماه طرح تقویت و توسعه سازمان بسیج رسانه کشور با امضای 238 نماینده مجلس اعلام وصول شد ودر دستور کار مجلس قرار گرفت. به همین منظور آقای محمود عاطفی رئیس سازمان بسیج رسانه کشور در مصاحبه ای کم و کیف این طرح را تشریح کرد.
وي در خصوص دلایل مطرح شدن این طرح چنین توضیح داد: بي شك رسانه ها ، اعم از شنيداري ،ديداري و نوشتاري ، كه اكنون با گستردگي فضاي مجازي ، رشد غير قابل تصوري يافته اند ، نقش تعيين كننده اي در شكل دهي ، سازماندهي ، جهت بخشي و هدايت بخش هاي مختلف فرهنگي سياسي ، اقتصادي و بين المللي نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را دارند به گونه اي كه تعميق و گسترش فرهنگ و تفکر بسيجی و ترویج ارزشهاي والاي انقلاب اسلامي در جوهره فعاليت هدفمند و ارزش مدار اين حوزه است . نه تنها اين مهم در شكل گيری تقویت وتوسعه سازمان بسيج رسانه را ضروري مي نمايد كه مستلزم حمايت همه جانبه از جمله در حوزه پشتوانه هاي قانوني و مالي از سوي نهادهاي مسئول است ؛ بنابراين با توجه به اينكه حوزه فعاليت رسانه ها و جامعه هدف سازمان بسيج رسانه از طريق قوانين موضوعه حداقل در سطح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي،وزارت كشور و سازمان صداوسيماي جمهوري اسلامي به انجام مي رسد،تقويت و توسعه بسيج رسانه مستلزم تهيه و تصويب قانوني خاص است تا زمينه همكاري،همیاری و تعامل قانونمند همه جانبه نهادهاي مسئول و درگير را فراهم سازد.
عاطفی در خصوص اهداف این طرح نیز گفت: هدف اصلی از ارائه طرح ایجاد زیرساختهای قانونمند برای حضور گسترده و موثر مردمی در عرصه فعالیتهای رسانه ای کشور است که امکان نقش آفرینی وبهره گیری از ظرفیت های موجود در چارچوب ضوابط و مقررات موضوعی در تعامل با نهاد و سازمان های متولی امر رسانه ها را فراهم می آورد. ضمن اینکه فعالیت های این سازمان نیز قانونمندتر خواهد شد.
عاطفی در پاسخ به این سئوال که آیا دیگر اقشار بسیج هم قانون خاص دارند گفت: تعدادی از اقشار تخصصی بسیج از جمله بسیج دانشجویی و بسیج سازندگی دارای قانون خاص هستند.
رئیس سازمان بسیج کشور در ادامه مهم ترین موضوعات و موارد مطرح شده در طرح تقویت و توسعه سازمان بسیج رسانه کشور را بیان کرد . عاطفی گفت این طرح دارای یک ماده واحده و3 تبصره است که در ماده واحده این طرح آمده :
« به منظور جذب ، آموزش ، سازماندهی و بکارگیری نیروهای داوطلب مومن ، متخصص و فعال عرصه رسانه با هدف ترویج و تعمیق فرهنگ و تفکر بسیجی و فضیلت های اخلاقی ، ایجاد آمادگی دفاع همه جانبه از دستاوردهای انقلاب اسلامی از طریق کمک به تقویت و توسعه جبهه رسانه ای انقلاب اسلامی و همچنین تربیت و پرورش نیروهای رسانه ای با شاخص های انقلاب اسلامی ، سازمان بسیج رسانه، توسط بسیج مستضعفین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با پشتیبانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، وزارت کشور و سازمان صداوسیما تقویت و توسعه می یابد.»
همچنین با هدف مشخص شدن سهم و وظیفه نها دهایی که مستقیم و یا غیر مستقیم می توانند به فعالیتهای سازمان بسیج رسانه کشور کمک نمایند 3 تبصره پیش بینی شده است که عبارتنداز :
تبصره 1- کلیه وزارتخانه ها ، موسسات و نهادهای دولتی و عمومی و شرکت هایی که به نحوی از بودجه عمومی دولتی بهره مند میگردند مجازند بخشی از فعالیت های و طرح های فرهنگی ، آموزشی و رسانه ای خود را از طریق سازمان بسیج رسانه اجرا نمایند.
تبصره 2- دولت موظف است هرساله بخشی از اعتباراتی راکه برای اهداف فوق در بودجه سنواتی در نظر می گیرد ، در ردیف مستقلی به عنوان کمک به طرح های سازمان بسیج رسانه دراختیار سازمان بسیج مستضعفین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دهد.
تبصره 3- آئین نامه اجرایی این قانون ظرف مدت سه ماه توسط بسیج مستضعفین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، وزارت کشور و سازمان صداوسیما تهیه و پس از تصویب ستادکل نیروهای مسلح لازم الاجرا خواهد بود .
عاطفی در پایان گفت : این طرح باهمراهی اکتریت نمایندگان جریان اصولگرا و اصلاح طلب مجلس همراه شد و در صورت تصویب نهایی و تایید شورای محترم نگهبان ، آیین نامه های اجرایی آن تهیه و اجرا خواهد شد.
انتهاي پيام/