سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهکارهای کاربردی برای ایمن ماندن در فضای آنلاین

حفظ امنيت آنلاين و مصون ماندن از حملات متعدد هکرها نيازمند رعايت مجموعه اي از نکات کليدي و مهم است.

کارببه گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، شما به طور قطع بارها اين توصيه ها را شنيده ايد که «از يک آنتي ويروس کاملا به روز بهره ببريد»، «از تمام اصلاحيه هاي سيستم عامل و نرم افزارها استفاده کنيد» و «از ورود به سايت هاي نامطمئن خودداري کنيد». تمام اين نکات مهم است اما در اين مطلب با ۸ نکته کوچک آشنا مي شويد که مي تواند براي نجات شما از شر هکرها بسيار ارزشمند باشد.

۱- از يک نرم افزار مديريت کلمه عبور استفاده کنيد: نرم افزارهاي مديريت کلمه عبور به عنوان يک ابزار مهم براي مديريت و ايجاد کلمات عبور قوي براي حساب هاي کاربري مختلف آنلاين ايجاد شده است. اين نرم افزارها به شما کمک مي کند از استفاده دوباره و چند باره از يک کلمه عبور خودداري کنيد (استفاده از يک کلمه عبور براي چند حساب کاربري، يک ضعف اساسي در اکوسيستم سرقت شناسه است).

از آنجايي که اين نرم افزارها با مرورگرهاي وب مجتمع مي شود، به طور خودکار فرم هاي لاگين وب سايت ها را ذخيره و تکميل مي کند و به طور امن، زندگي آنلاين شما را سازماندهي مي کند.به گزارش ايتنا به نقل از مرکز ملي مديريت امداد و هماهنگي عمليات رخدادهاي رايانه اي(ماهر) ،برخي از نرم افزارهاي مديريت کلمه عبور که توسط سايت امنيتي ZDNet توصيه شده عبارت است از: LastPass که داراي نسخه رايگان نيز مي باشد، KeePass که يک نرم افزار رايگان است و Kaspersky Password Manager.

۲- از مرورگر Google Chrome استفاده کنيد:به گزارش سايت امنيتي ZDNet ،به عقيده بسياري از محققان امنيتي، امروزه Google Chrome امن ترين مرورگر وب است. اين مرورگر با استفاده از ويژگي هاي امنيتي تکنيک sandboxing، مرور امن و اصلاحيه هاي بي سر و صدا و خودکار، در مقايسه با ساير مرورگرهاي هم رده خود به بهترين گزينه تبديل شده است. گروه امنيتي گوگل همچنين سرعت خوبي در ترميم آسيب پذيري هاي شناخته شده اين مرورگر دارد.

۳- از رمزگذاري کامل ديسک استفاده کنيد :از رمزگذاري کامل ديسک براي محافظت از داده هاي محرمانه خود استفاده کنيد. رمزگذاري کامل ديسک با استفاده از تکنيک هاي رياضي، داده ها را طوري دستکاري مي کند که بدون در اختيار داشتن کليد صحيح، مفهوم نخواهد بود. اين کار به طور مستقل از سياست هاي تنظيم شده سيستم عامل انجام مي شود. يک سيستم عامل يا رايانه ديگر نمي تواند مجوز دسترسي به داده ها را صادر کند، چرا که هيچ رايانه يا نرم افزاري نمي تواند بدون دسترسي به کليد صحيح، درکي از داده ها داشته باشد. اما بدون رمزگذاري، يک نرم افزار مي تواند به سادگي از کلمه عبور يک حساب عبور کند و تمام فايل هاي رايانه شما را بخواند.

۴- به طور منظم از داده هاي خود پشتيبان گيري کنيد:اگر تاکنون رايانه شما به طور ناگهاني از کار افتاده باشد يا اين که لپ تاپ خود را گم کرده باشيد، درد از دست دادن داده ها را مي فهميد. عادت کنيد که به طور منظم و خودکار محتويات سيستم خود را روي يک هارد ديسک خارجي ذخيره کنيد.

۵- جاوا را از کار بيندازيد:جاواي Oracle Sun بيشتر از هر نرم افزاري هدف مورد علاقه هکرها در کيت هاي سوء استفاده است. براي حل اين مسئله يک گردش کاري بسيار ساده وجود دارد؛بلافاصله جاوا را از سيستم خود حذف کنيد.البته اين راهکار در صورتي توصيه مي شود که ارتباط چنداني با سايت ها و نرم افزارهايي که نياز به جاوا دارد، نداشته باشيد. حذف جاوا به طور قابل توجهي سطح حملات را کاهش خواهد داد و از شما محافظت خواهد کرد.

۶- PDF Reader خود را به Adobe Reader X ارتقا دهيد:PDF Reader شرکت Adobe همچنان يک هدف بسيار ارزشمند براي گروه هاي هکري سازماندهي شده و ماهر است، بنابراين بسيار مهم است که اطمينان حاصل کنيد آخرين نسخه اين نرم افزار را اجرا مي کنيد. Adobe Reader X و Adobe Acrobat X داراي مود محافظت شده هستند که يک فناوري sandbox است و يک بازدارنده مهم در برابر سوء استفاده هاي خرابکاران به شمار مي رود.

مدير امنيت Adobe در اين باره اظهار داشته که تا کنون حتي يک مورد بدافزار نيز شناسايي نشده است که عليه يک نسخه نصب شده X، به طور موثر عمل کرده باشد. اين مسئله بسيار مهم است. به سرعت نرم افزار خود را به روز رساني کنيد. اما اگر همچنان به نرم افزار Adobe اعتماد نداريد، مي توانيد از يک محصول مشابه استفاده کنيد.

۷- احتياط در شبکه هاي اجتماعي :شبکه هاي اجتماعي مانند فيس بوک و توئيتر به هدف مورد علاقه مجرمان سايبري تبديل شده اند. توصيه مي کنيم تاحد امکان از اين شبکه ها استفاده نکنيد چرا که به هيچ عنوان محرمانگي داده ها و حريم خصوصي کاربران راتضمين نمي کنند. اما در صورتي که به استفاده از اين شبکه ها اصرار داريد، جانب احتياط را کاملا رعايت کنيد.

از قرار دادن اطلاعات حساس روي اين شبکه ها خودداري کنيد، به امنيت ضعيف اين شبکه ها توجه داشته باشيد و از کليک روي ويدئوهاي نامطمئن يا لينک هاي مشکوک خودداري کنيد چرا که همه اين مسائل مي تواند باعث حملات هکرها شود. باز هم تاکيد مي کنيم که جانب احتياط را رعايت کنيد.

۸- نکات امنيتي اوليه را فراموش نکنيد:اگر نکات امنيتي اوليه را فراموش کنيد، هيچ يک از نکات بالا به کار نخواهد آمد. اطلاع رساني خودکار ويندوز درباره به روز رساني ها را فعال کنيد. از يک نرم افزار آنتي ويروس مشهور استفاده کنيد و مطمئن شويد که اين آنتي ويروس هميشه به روز باشد. اصلاحيه هاي امنيتي ساير نرم افزارهاي خود را به موقع اعمال کنيد و در نهايت اين که به کنترل پنل خود مراجعه کنيدو نرم افزارهايي را که استفاده نمي کنيد، حذف کنيد.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
امیرعلی
۰۲:۵۰ ۰۲ مهر ۱۳۹۲
ممنون بسیار مفید بود