دکتر زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت:برخی از کودکان رفتارهای تغذیه ای بدی دارند که از جمله انها خودداري از مصرف گوشت است برخي از كودكان سنين مدرسه از خوردن گوشت امتناع مي ورزند در حالي كه مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئين با كيفيت خوب، آهن و روي حائز اهميت است.
لازم است به مادران توصيه شود در غذاهايي كه مورد علاقه كودك است از گوشت چرخ شده
استفاده كنند مانند ماكاروني، املت گوشت، كتلت، همبرگر و كباب كه در منزل تهيه شود.
وی ادامه داد:خودداري از مصرف گروه شير و لبنيات از دیگر عادات غذایی بد در کودکان است. ميزان نياز به گروه شير و لبنيات در سنين مدرســه 3-2 واحد مي باشد. اگر دانش آموز علاقه اي به خوردن شير ساده ندارد مي توان شير طعم دار را به او توصيه كرد. مثلا" مقدار كمي پودر كاكائو (در حد يك قاشق مربا خوري در يك ليوان شير) و يا عسل به شير اضافه نمود تا طعم آن
تغيير كند. مقدار زياد كاكائو به علت داشتن اگزالات از جذب كلسيم شير جلوگيري مي كند.
مي توان شير را در قالب غذاهايي مثل فرني، شير برنج، سوپ و ... به كودكان داد و يا از فرآورده هاي شير مانند ماست، پنير و كشك در وعده صبحانه، ناهار و شام يا بستني در ميان وعده استفاده نمود. افراط بيش از حد در خوردن شير نيز به اين دليل كه جايگزين ساير غذاهاي اصلي مي
شود، كودك را در معرض خطر كمبود هاي تغذيه اي به خصوص كمبود آهن قرار مي دهد.
عبد الهی با بیان این که کودکان از مصرف سبزي هم سر باز میزنند نیز خاطر نشان کرد: معمولاً كودكان در اين سنين تمايلي به مصرف سبزي هاي تازه ندارند. به مادران توصيه كنيد كه سبزي هاي خام مثل هويج، گوجه فرنگي، كاهو، گل كلم و سبزي هاي پخته مثل چغندر پخته (لبو) نخود فرنگي ، لوبيا سبز، كدو حلوايي را به عنوان ميان وعده به كودكان بدهند.