سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به همت كوروش صفوی؛

زبان شناسی در یك اثر معنا شد

كتاب «درآمدی بر معنی‌شناسی» درس‌نامه دانشگاهی كوروش صفوی در حوزه زبان شناسی است كه این اثر به زودی توسط انتشارت سوره مهر به چاپ پنجم می‌رسد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از سوره مهر؛ صفوی نویسنده كتاب هدف از نوشتن اثر حاضر را معرفی اجمالی مهم ترین نكات در دانش معناشناسی دانسته٬در این باره اظهار داشت:«در این كتاب،نمونه‌ها اغلب از زبان فارسی است تا فارغ التحصیلان این رشته به تدریس و تحقیق در زبان فارسی ترغیب شوند. این كتاب اهم مبانی معنی شناسی و همچنین رویكردهای نو در این حوزه را معرفی می‌كند». 
 
«درآمدی بر معناشناسی» مشتمل بر یك پیشگفتار و 13 فصل است كه «پیش زمینه»، «حوزه مطالعه معنی»، «زبان و اندیشه»، «روابط مفهومی در سطح واژه»، «روابط معنایی در سطح جمله»، «معنی شناسی كاربردی»، «حوزه های معنایی»، «دلالت چندگانه»، «همنشینی معنایی»، «جانشینی معنایی »، «مولفه‌های معنایی»، «معنی شناسی منطقی» و «معنی شناسی شناختی» اهم عناوین تشكیل دهنده كتاب را شامل می‌شود. 
 
فصل اول كتاب به طرح مباحث مبنایی اختصاص یافته و مبتنی بر سنتی است كه تاكنون در معنی شناسی مورد توجه قرار داشته و هنوز نیز معتبر است. 
 
فصل دوم كتاب نیز به دو حوزه عمده مطالعه معنی، یعنی مطالعه دلالت برون زبانی یا دلالت مصداقی و مطالعه دلالت درون زبانی یا دلالت مفهومی پرداخته شده و در فصل سوم نیز زبان و اندیشه و رابطه این دو نسبت به یكدیگر مورد توجه قرار گرفته است. 
 
در فصل چهارم كتاب به روابط مفهومی و معرفی در سطح واژگان پرداخته شده و روابط معنایی در سطح جمله٬ به فصل پنجم موكول شده است. 
 
فصل ششم كتاب نیز به بحث درباره معنی شناسی كاربردی اختصاص دارد و در آن به كارگفت‌ها یا كنش‌های گفتاری اشاره شده و آرای «آستین» و «سرل» مورد بررسی قرار گرفته است. 
 
در فصل‌های هفتم و هشتم نیز به ترتیب حوزه‌های معنایی و معرفی آرای طراحان این فرضیه و همچنین گونه‌های ابهام و سطوح تحلیل مورد واكاوی واقع شده است.

در فصل‌های بعدی كتاب دو فرآیند همنشینی معنایی و جانشینی معنایی و نمونه های بارز عملكرد این دو فرآیند یعنی مجاز و استعاره (فصل‌های نهم و دهم) ، طرح مولفه‌های معنایی و آرای «كتز»، «فودور» و «جكندوف» (فصل 11)،معرفی معنی شناسی تطبیقی (فصل 12)، و نكاتی درباره معنی شناسی شناختی مورد توجه نگارنده واقع شده است. 
 
كتاب «درآمدی بر معناشناسی» از تولیدات پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی است در 460 صفحه توسط انتشارات سوره مهر به چاپ پنجم برسد./ي2
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.