برگ ها و دانه این گیاه حاوی روغن های ضروری از جمله بورنئول، لیلانول است.
گشنیز سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن و منیزیم است.
پتاسیم بخش مهمی از سلول ها و مایعات بدن است که به کنترل فشار خون و ضربان قلب کمک می کند و آهن برای تولید سلول های قرمز خون ضروری است.
گشنیز سرشار از ویتامین های حیاتی از جمله اسید فولیک، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین A ، بتاکاروتن و ویتامین C است که برای سلامت بدن بسیار مفید هستند.
ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی بودهو مصرف روزانه صد گرم از برگ گشنیز حدود 30 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین می کند.
گشنیز یکی از منابع غنی ویتامین K است که نقش مهمی در سلامت استخوان ها و درمان بیماری آلزایمر دارد.
در طب سنتی از روغن دانه گشنیز برای دفع بوی بد دهان و درمان سوء هاضمه و مشکلات گوارشی استفاده می شود.
هم چنین روغن دانه گشنیز ضد قارچ، نشاط آور، ضد درد، ضد تشنج و اشتها آور است.
یکی از خواص برگ ها، ریشه و ساقه این گیاه ضد نفخ بودن آن است./س