سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

يك ارتوپد:

گرفتگي عضلاني بيماري نيست

يك ارتوپد گفت: گرفتگي عضلات در واقع احساس سفت‌شدگي يا گرفتگي در عضلات دست يا ساق پا است و شايع‌ترين گرفتگي در عضلات پشت ساق پا ( عضله سپر ساق) و عضلات كمر شانه اتفاق مي‌افتد.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از  وب دا ؛ دکترعبدالحسين مهدي‌نسب اظهار داشت: گرفتگي عضلات حالتي است كه در آن بدن در وضعيت انقباض باقي مي‌ماند؛ در واقع در هنگام حركت كردن و راه رفتن عضلات شل هستند ولي در حالت سفت‌شدگي به دلايل مختلف عضلات دچار گرفتگي مي‌شوند.

اين ارتوپد درباره دلايل گرفتگي عضلات گفت: دلايل زيادي وجود دارد ولي يكي از علت‌هاي شايع اين عارضه، خستگي، كار و فشار بيش از حدي است كه به عضلات بدن وارد مي‌شود. همچنين باقي ماندن عضله در يك حالت خاص براي مدتي طولاني موجب گرفتگي عضلات مي‌شود.

وي تصريح كرد: در قسمت كمر نيز، برداشتن اشيا سنگين يا زور زدن بيش از حد موجب فشار بر عضله مي‌شود و عضله به طور موقتي در حالت گرفتگي قرار مي‌گيرد.

مهدي‌نسب افزود: گرما، يكي ديگر از دلايل گرفتگي عضلات است؛ افرادي كه در تابستان يا مكان‌هاي گرم كار مي‌كنند بيشتر در معرض اين حالت هستند و با تعريق زياد و از دست دادن سديم بدن، ممكن است دچار گرفتگي عضلات شوند.

وي عنوان كرد: گرفتگي عضلات در هر گروه سني ديده مي‌شود ولي بيش‌تر در گروه سني جوانان و افرادي كه بيشتر فعاليت ورزشي انجام مي‌دهند شايع است، با اين وجود كودكان، بزرگسالان و افراد مسن هم دچار اين حالت مي‌شوند.

اين ارتوپد با بيان اين‌كه گرفتگي عضله ممكن است در حالت دائمي باقي بماند، گفت: گرفتگي دائمي عضلات به دليل برخي بيماري‌ها است، به طور مثال بيماري فلج مغزي كه در كودكان پس از تولد و يا پس از آغاز راه رفتن اتفاق مي‌افتد؛ بخشي از عضلات دست و پا را درگير كرده و بدن را در حالت گرفتگي باقي مي‌‌‌‌گذارد.

مهدي‌نسب درباره شيوه‌هاي تسكين گرفتگي عضلات توضيح داد: ماساژ دادن قسمتي از عضله كه دچار گرفتگي شده، مي‌تواند به طور موضعي موثر باشد. با ماساژ، جريان خون در عضلات دست و پا بهتر انجام شده و گرفتگي عضلاني رفع مي‌شود.

وي ادامه داد: تكان دادن يا حركت دادن آهسته مچ پا، دست يا شانه نيز موجب شل شدن عضلات بدن و جريان بهترخون مي‌شود.

اين ارتوپد تصريح كرد: 85 درصد گرفتگي عضلات در اثر بد نشستن و يا زور زدن ايجاد مي‌شود كه اين وضعيت زودگذر بوده و به مرور بهبود مي‌يابد.

وي عنوان كرد: اگر گرفتگي عضلات به مدت چند ساعت باقي بماند، بايد با مراجعه به پزشك معاينه‌هاي لازم انجام شده تا علت زمينه‌اي آن مشخص و درمان شود.

مهدي‌نسب تاكيد كرد: افرادي كه مي‌خواهند از داروهاي شل‌كننده عضلات استفاده كنند، مي‌توانند با مراجعه و مشورت با پزشك از اين داروها براي رفع اين مشكل استفاده كنند.

وي توصيه كرد: افراد مي‌توانند با انجام نرمش‌هاي ساده ورزشي مانند حركات زانو و مچ پا، سفت و شل كردن عضلات يا ماساژ دادن بدن از گرفتگي عضلات جلوگيري كنند. همچنين افرادي كه در هواي گرم كار مي‌كنند و زياد عرق مي‌كنند بايد مقداري نمك غذايي خود را بيشتركنند تا كمبود نمك بدن جبران شود.

برچسب ها: عضله ، بیماری ، ساق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.