منصور ضیایی گفت : بیشترین دلیل شیوع ناهنجاریهای قامتی در نوجوانان انجام ورزشها و رفتارهای غلط در حین انجام کارهای روزمره می باشد.
این متخصص ارگونومی با بیان اینکه نوجوانان کمتر در محیط های کار فعالیت می کنند دلیل بیشتر ناهنجاریهای قامتی در آن ها را دلایل غیرشغلی عنوان کردو اذعان داشت: رعایت استانداردهای ورزشی می تواند تا حدود زیادی مانع از ایجاد ناهنجاریهای قامتی در نوجوانان شود.
وی بدنسازی را یکی از ورزش های خطرناک در راستای ایجاد ناهنجاری های قامتی دانست و تاکید کرد: در صورتیکه نوجوانان برطبق اصول صحیح به این ورزش اقدام نکنند با مشکلات و ناهنجاری های قامتی مواجه می شوند که این ناهنجاریها در سنین جوانی خود را نشان می دهند و مشکلاتی را برای فرد بوجود می آورند.
وی به افراد و به خصوص نوجوانان توصیه کرد: برای جلوگیری از بروز ناهنجاری های قامتی طبق اصول صحیح ورزشی، ورزش کنند.
ضیایی یکی دیگر از دلایل ایجاد ناهنجاریهای قامتی در افراد را استفاده نادرست از رایانه دانست و تاکید کرد: قرار گرفتن در وضعیت های نامطلوب و غیرصحیح نظیر خمیدگی کمر یا شانه ها به سمت بالا ، خمیدگی گردن به سمت جلو سبب بروز ناهنجاریهای قامتی در افراد شود.
به گفته ضیایی استفاده غیر صحیح از رایانه طی چند سال منجر به ایجاد ناهنجاریهای قامتی در افرادمی شود و مشکلاتی را برای آن ها بوجود می آورد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در جوانان انجام کارهای سخت بدنی مرتبط با شغل می تواند مشکلاتی را برای آنها به وجود آورد به این افراد توصیه کرد تا در هنگام انجام کارهای سخت اصول درست را رعایت کنند.
ضیایی به افراد توصیه کرد: موقع بلند کردن بار از خم کردن کمر خود، خودداری کنند چراکه خمش کمر و چرخش آن به طرفین سبب ایجاد درد در ناحیه کمری می شود و مشکلاتی را برای فرد به وجود می آورد.
وی راه حل مناسب برای بلند کردن اصولی بار را به گونه ای دانست که کمر را در حالت راست قرار داده و زانوها را خم کرده و جسم تا حد امکان به فرد نزدیک باشد و افزود: در این حالت فرد بار را با دو دست خود برداشته و با استفاده از نیروی پاها از زمین بلند می کند.
ضیایی به افراد توصیه کرد که زمان بلند کردن بار کمر خود را به هیچ وجه نچرخانند و برای جلوگیری از چرخش کمر پاهای خود را بچرخانند.
این کارشناس ارگونومی بی توجهی به اصول درست و انجام کار به صورت غیراستاندارد را دلیل اصلی ایجاد درد و آسیب در افراد دانست و افزود: نخستین دردها در ناحیه کمری ، شانه ها و پشت سر به وجود می آید.
به گفته وی این دردها در مراحل اولیه شروع با انجام ورزشهای کششی بهبود می یابند اما در صورت بی توجهی ممکن است ناهنجاریهای قامتی غیرقابل بازگشتی را در فرد به وجود آورد.
وی به افراد دارای شغل های مختلف و به خصوص شغلهای سخت توصیه کرد: به منظور جلوگیری از ابتلا به دردها و ناهنجاریهای مختلف از اصول صحیح استفاده کنند.
ضیایی در پایان اظهار کرد: کمردرد همیشه در صدر دردهای ناشی از ناهنجاریهای قامتی دیده می شود و علت اصلی آن نیز انجام کارهای سخت بدنی به صورت غیر اصولی است./س