رسول خضری، عضو هیئترئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: به علت نقصهای فراوان و اشتباه در اجرای طرح پزشک خانواده ۹۰درصد هزینههای آن هدر رفته و ثمری جز ضرر و زیان نداشته است.
وي در ادامه با بيان اينكه بدون تامین منابع مالیٕ، کارایی اجرای این طرح به سرعت پایین آمده و با شکست روبرو میشود، افزود: با توجه به اینکه منابع مالی حوزه سلامت در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و سیاستگذاریهاي طرح پزشك خانواده نیز برعهده وزارت بهداشت است اجراي اين طرح با مشکلات روبرو کرده است.
اين عضو هيئترئيسه كميسيون بهداشت ادامه داد: واقعیت اين است که متاسفانه وزارت تعاون در حوزه اختصاص منابع مالی در بیمهها، طرح پزشك خانواده و ... سابقه خوبی از خود نشان نداده است.
وی با بیان اینکه تعرفههای درمانی شفاف و واقعی نیست، افزود: امروزه عملکرد دولت در بحث بودجه این گونه شده که بودجه همه وزارتخانهها را تقسیم میکنند و اگر از ته مانده بودجه مبلغی باقی مانده باشد آن را به وزارتخانه بهداشت میدهند و در این شرایط انتظار دارند وضعیت بهداشتی و درمانی کشور بهبود یابد یا اینکه امکان اجرای طرحهای کلان مثل پزشک خانواده وجود داشته باشد.
خضري تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما بحث بهداشت و درمان در اولویت ۱۱ قرار دارد و به دلیل نبود مدیریتی مجرب، به جای قانونمداری و تمکین از قانون، شاهد قانونگریزی هستیم براز مثال واگذاری ۲۵۰۰ نفر به یک پزشک، خلاف سیاست کلی نظام سلامت و نشان از سیاستگذاریهای نادرست در حوزه سلامت کشور است.
وی در پايان اظهار داشت: اجرای درست و دقیق طرح پزشكخانواده طي 6-5 سال اول هزینهبر است که در واقع میتوان آن را نوعی سرمایهگذاری محسوب کرد زیرا از این طریق طول عمر بالا رفته و با کاهش بیماریهای قلبی و عروقی روبرو میشویم؛ یعنی نسل فعال و مولد کشور دارای طول عمر بیشتری میشوند./ح