به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ واقعیت این است که هر ماده غذایی اگر درست و به اندازه مصرف شود حاوی ویتامینها و مواد مغذی فوقالعادهای برای تأمین سلامتی بدن است. در اینجا به 5 ماده غذایی اشاره میکنیم که شایستگی حضور در برنامه غذاییتان را دارند. انتخاب با خودتان است. با ما همراه باشید.
ذرت بو داده: ذرت جزو غلات کامل محسوب میشود که برای سلامتی مفید است. البته باید بدانید ذرت بودادههایی که در سینماها و مراکز خرید به فروش میرسند چندان سالم نیستند. بهخاطر اینکه در کره و نمک غلت زدهاند. بهتر است خودتان دست به کار شده و ذرت بوداده طبیعی آماده کنید.
شیر شکلات: این هم یک خبر خوب دیگر برای کسانی که عاشق شکلات هستند. شیر شکلات برای سلامتی مفید است. این نوشیدنی خوشمزه به اندازه خود شیر حاوی مواد مغذی مفید برای سلامت استخوانها میباشد. درست است که شیر شکلات شیرین است اما مطمئن باشید که میزان قند آن بیشتر از آب سیب نیست. باید بدانید که در همین نوشیدنی حدود 16 نوع ماده مغذی وجود دارد در حالی که آب سیب فقط چند ماده مغذی به بدن میرساند. حواستان باشد که از شیر شکلاتهای 1 درصد چربی استفاده کنید. این نوشیدنی یک نوشیدنی مناسب برای بعد از تمرینات ورزشی محسوب میشود. چون میتواند باعث احیای بدن و تقویت دوباره آن شود.
پاستا: اگر پاستاها را از برنامه غذاییتان حذف کنید از یک غذای خوشمزه و سالم محروم شدهاید. پاستاها جزو مواد غذایی حاوی گلوسید با شاخص گلیسمی پایین هستند یعنی این که به آرامی در بدن تجزیه میشوند و خیلی سریع قند خونتان را بالا نمیبرند. باید بدانید که پاستاها همچنین منبع اسیدفولیک و ویتامین B بوده و بهخصوص برای خانمها مفیدند. تنها مشکل پاستاها قند موجود در آن است. بهتر است پاستاها را با گوجهفرنگی رنده شده فراوان میل کنید تا با سسهای سفید خامهای. حواستان به میزان پاستاهایی که میخورید نیز باشد.
تخممرغ: حرف و حدیث زیادی پشت سر تخممرغ وجود دارد. اما متخصصان تغذیه معتقدند که تخممرغ یک ماده غذایی مغذی و به صرفه است. یک عدد تخممرغ حاوی 70 کالری است و در عین حال منبع آهن، پروتئینها و ویتامینهای A، D و B12 میباشد. اگر از مشکلات قلبی رنج میبرید بهتر است که قبل از مصرف تخممرغ با پزشک معالجتان مشورت کنید. اما برای بقیه افرادی که در سلامت طبیعی هستند مصرف روزانه یک عدد تخممرغ هیچ مشکلی به وجود نمیآورد. تخممرغ آبپز یا پخته شده در فر (روی نان) سالمتر و کم کالریتر از نیمروهای آماده شده در روغن فراوان میباشد.
سیبزمینی: بیشتر شهرت بد سیبزمینی مدیون سیبزمینی سرخ کرده است. به خاطر این که سیبزمینی سرخکرده حاوی میزان زیادی روغن و نمک است. اما باید بدانید که پوست سیبزمینی سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C، پتاسیم و فیبرهای غذایی است. ارزش غذایی این ماده غذایی به نوع طبخ آن بستگی دارد. شاخص گلیسمی پوره سیبزمینی بالاست اما سیبزمینی تنوری شاخص گلیسمی پایینی دارد. توصیه میکنیم سیبزمینی را با پوست مصرف کنید چون سیبزمینیهای پوست کنده بخشی از مواد مغذی اصلی خود را از دست میدهد. میتوانید به جای سیبزمینی معمولی از سیبزمینی شیرین استفاده کنید که سرشار از بتاکاروتن میباشد.
منبع: نيک صالحي