به گزارش
خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، آخرين وضعيت پرونده 3 نماينده متهم در فساد مالي، اعطاي مرخصي به زندانيان واجد شرايط در شبهاي قدر، راي ديوان عدالت اداري درباره مصوبه 74 هزار ميلياردي دولت، تحريم دارو از سوي غرب و نقض حقوق بشر از مهمترين اخبار اين هفته دستگاه قضايي بود كه به شرح زير است.
** پرونده سه نماينده مجلس متهم در فساد بزرگ مالي به شعبه ۷۶ دادگاه كيفري
استان تهران ارجاع شده و طبق اعلام سراج قاضي اين پرونده، هنوز حکمي براي اين
پرونده صادر نشده است.
**به مناسبت فرا رسيدن ليالي قدر و در پيش بودن عيد سعيد فطر و با توجه به آثار مثبت و سازنده حضور زندانيان در كنار خانواده و به منظور نيل به اهداف عالي در بازسازي اجتماعي و اخلاقي زندانيان و نيز برقراري روابط عاطفي بين زندانيان و اعضاي خانواده آنها مقتضي است به زندانيان محكوم با رعايت شرايط ذيل و اخذ تامين مناسب 15 روز مرخصي داده شود و اين مرخصي به مدت 15 روز ديگر نيز قابل تمديد خواهد بود.
**در پرونده فساد بزرگ و بیسابقه 3 هزار میلیاردی اسامی مانند امیر منصور
آریا، مهآفرید امیرخسروی، محمودرضا خاوری و ... به چشم میخورند که هریک
با سوءاستفاده از مناصب خود، دست به این فساد اقتصادی زدند. باشگاه خبرنگاران طي گزارشي به بررسي اين مهم پرداخته است.
آیا متهم فراري پرونده "فساد بزرگ مالي" محاکمه ميشود؟
مدیرعامل فراری بانک ملی ایران یکی از مفسدان اقتصادی در جریان پروند فساد 3000 میلیاردی و شریک جرم اصلی "امیر منصور آریا" به عنوان متهم ردیف اول این پرونده است که با وجود تحت تعقیب قرار گرفتن وی توسط اینترپل، خبری از بازگشت این متهم فراری نیست.
**سیدشمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی پس از صدور رای دیوان عدالت اداری درباره غیرقانونی بودن مصوبه 74 هزار میلیارد تومانی مجمع بانک مرکزی به منظور تسویه بدهی های دولت در نامهای خطاب به حجتالاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری، رئیس دیوان عدالت اداری مطالبی را عنوان کرده و تاکید کرده که مصوبه مجمع عمومی بانک مرکزی درباره تسعیر ارز به میزان 74 هزار میلیارد توماني قانونی و بدون اشکال است.راي ديوان عدالت اداري درباره مصوبه 74 هزار ميلياردي دولت قابل اعتراض نيستمدير کل حوزه رياست ديوان عدالت اداري گفت: مصوبه 74هزار ميلياردي دولت در هيات عمومي ديوان عدالت باطل اعلام شده و قابل اعتراض نيست.
**بر اساس مقررات سازمان بهداشت جهانی و قوانین بینالمللی، اقلام دارویی را نمیتوان مورد تحریم قرار داد و تأمین آن جزء موازین حقوق بشر است، اما کشورهای غربی به همراهی آمریکا و با سوءاستفاده و پشتیبانی از قطعنامههای شورای امنیت دست به چنین اقدامی زدهاند، باشگاه خبرنگاران طي گزارشي به بررسي اين مهم، از منظر حقوق بشر پرداختهاست.
غرب با تحريم دارو حقوق ملت ايران را نقض کرده و در عين حال از حقوق بشر دم ميزندترديدي در اين واقعيت نيست كه تحريمهاي ضد ايراني بهويژه در زمينه دارو و تجهيزات پزشکي، با اهداف كاملا سياسي و نه ادعاي نگراني جامعه جهاني دنبال ميشود اما، تحريمهاي اعمالي، حتي با فرض غيرمستقيم بودن تاثير آن عليه بخش سلامت و دارويي، جلوهاي ديگر از اقدامات ضد انساني غرب عليه ملت ايران است.
**وزير دادگستري و دادستان کل کشور در جلسه هفته آينده کميسيون حقوقي به سوالات نمايندگان در رابطه با آخرين وضعيت حقوقي 3نماينده متهم در فساد مالي پاسخ ميدهند.
انتهاي پيام/