سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه/

استاندارد کاهش وزن 2 تا 3.5 کیلو در ماه

یک کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه استاندارد کاهش وزن 2 تا 3.5 کیلو در ماه است، گفت: داروهای کاهش وزن تنها در مواردی که فرد در معرض خطر ناشی از چاقی شدید قرار دارد، توصیه می شوند.


به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

 

فرزاد بابایی اظهار داشت: چاقی به دلایل متعددی همچون ژنتیک، اختلالات غدد درون ریز، مشکلات ساختاری و بیماری ها ایجاد می شود و بسته به نوع آن، درمانی برایش در نظر گرفته می شود.

وی ادامه داد: چاقی های ناشی از زیاد خوردن و عدم تحرک با یک برنامه غذایی ایده آل تا حدودی تعدیل می شود، اما در برخی از موارد در درمان چاقی موانعی وجود دارد که فرد مجبور به استفاده از دارو خواهد شد.

این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف داروهای کاهش و یا افزایش وزن باید تحت نظر پزشک انجام شود، خاطرنشان کرد: مصرف داروهای کاهش وزن بیشتر برای افرادی توصیه می شود که جز افراد بسیار چاق هستند و به دلیل چاقی زیاد در معرض خطر قرار دارند.

بابایی تصریح کرد: استاندارد کاهش وزن 2 تا 3.5 کیلو در یک ماه و در موارد خاص بیش از چهار کیلو است و داروهایی که اخیرا به شدت برای کاهش وزن فراوان در یک ماه توصیه می شوند خطرناک و همراه با عارضه خواهند بود.

وی یادآوری کرد: برخی از این داروها چربی بدن را دفع می کنند و به دنبال آن تمام ویتامین های محلول در چربی و حتی آهن، روی ، کبالت و ... بدن نیز از دست می رود و فرد به مرور زمان دچار ریزش مو، خونریزی لثه، اسهال مقاوم به درمان و غیره خواهد شد.

به گفته این کارشناس تغذیه، یکی از مهمترین و مشهورترین داروهای دفع چربی" ونوستات" است که نباید بدون تجویز پزشک و بیش از حد مصرف شود، چون ممکن است فرد را با مشکلات تیروئیدی مواجه کند.

بابایی خاطرنشان کرد: داروهای که با نام های مختلف و قیمت های گران به عنوان دفع کننده چربی در بازار وجود دارند، باید زیر نظر پزشک مصرف شوند.

این کارشناس تغذیه خطرناک ترین داروهای کاهش وزن را داروهای بلوکه کننده اشتها دانست.

وی در خصوص داروهای چربی سوز گفت: اگر چنین دارویی در بازار باشد مصرف آن به هیچ وجه توصیه نمی شود، زیرا موجب سوزاندن چربی همه قسمت های بدن حتی چربی دیواره رگ ها می شود و خطر سکته، پارگی رگ و خونریزی داخلی را همراه دارد.

بابایی یادآور شد: داروهایی که افزایش متابولسم دارند اغلب هورمونی هستند و پیامدهایی از جمله بزرگ شدن قلب را به همراه دارند لذا یک رژیم غذایی مناسب و بر مبنای اصول علمی که توزیع کالری را در بدن تعدیل کند بهتر از مصرف دارو است.

وی با تاکید بر اینکه در یک رژیم غذایی از هر شش گروه مواد غذایی باید استفاده شود، یادآوری کرد: این رژیم بسته به وضیعت جسمی و فیزیکی، سن، جنس، استخوان بندی، نتیجه آزمایشات فرد و ... تدوین می شود./س

برچسب ها: تغذیه ، کاهش ، وزن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.