سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

يادداشت حقوقي/

قطع درختان نقض حقوق محیط زیست و حقوق شهروندي است/ لزوم توجه هرچه بيشتر مسئولان نسبت به حفاظت از محيط زيست

قطع درختان تهران که یکی از شناسه‌های بین‌المللی این شهر می‌باشد امری عجیب و دور از منطق و مغاير با حقوق محيط زيست و شهروندي است، چرا که اين شهر با آلودگی‌های زیست محیطی فراوان دست و پنجه نرم می‌کند، بنابراين مسئولان بايد بیش از پیش به حفظ و نگهداری چنین گنجینه‌های طبیعی از خود حدت و شدت نشان دهند.

یکی از گرایش‌های حقوقی که مورد احترام تمامی‌جوامع به صورت عرفی می‌باشد، حقوق محیط زیست است، در دهه‌‌های اخیر، توسعه شهرها و افزایش جمعیت انسانی و تغییرات اقليمي باعث به‌‌وجود آمدن مسایل زیست محیطی فراوان شده‌‌است.

چندی پیش شاهد قطع درختانی بودیم که علاوه بر نقض حقوق محیط زیست، از لحاظ حقوق شهروندی نیز قابل پیگیری است.

 به گزارش خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، "محمدجعفر نعناکار" وكيل دادگستري طي يادداشتي به بررسي اهميت حقوق محيط زيست و راهکارهاي حقوقي در ارتباط با قطع درختان چنار در تهران پرداخته است.

یکی از گرایش‌های حقوقی که مورد احترام تمامی‌جوامع به صورت عرفی قرار دارد، حقوق محیط زیست است که چند سالی است به صورت آکادمیک در ایران نیز به آن پرداخته می‌شود در خصوص مسائلی سخن به میان می‌آورد که رابطه مستقیم با محیط زیست کشورمان  دارد.

در دهه‌‌های اخیر، توسعه شهرها و افزایش جمعیت انسانی و تغییرات اقلیمی‌و وقوع خشکسالی‌‌های مداوم و بلند مدت، باعث به‌‌وجود آمدن مسایل زیست محیطی و آلودگی‌‌های فراوان شده‌‌است. بدین‌سبب امروزه حفاظت از محیط‌‌زیست، حوزه ی نسبتًا نوینی برای مقررات بین‌‌المللی به شمار می‌‌آید.

 حقوق بین‌‌الملل جهت پاسخگویی به مسایل و مشکلات زیست محیطی جهان و حل حقوقی آنها، اقدام به وضع قواعد و مقرراتی کرده که این امر، باعث پیدایش شاخه‌‌ای در حقوق بین‌‌الملل به نام حقوق بین‌‌الملل محیط‌زیست شده که یکی از جدیدترین شاخه‌‌های حقوق بین‌‌الملل می‌‌باشد.

 با این حال باید توجه داشت رسیدگی و توسعه حقوق داخلی در خصوص محیط زیست نیز همواره مهم تلقی شده و توسعه این رشته نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 متاسفانه در کشورمان شاهد آن هستیم که محیط زیست، حقوق محیط زیست، تکالیف مردم و حکومت در این خصوص و حقوق مردم در این باره زیاد جدی در نظر گرفته نمی‌شود، از بین رفتن تالاب‌ها، جنگل‌ها، بیابان زایی و عدم بیابان زدایی، قطع درختان، انقراض گونه‌های مختلف جانوری و مانند آن آسیب‌های بسیار جدی هستند که می‌بایست سریع به آنها رسیدگی شود.

چندی پیش شاهد قطع درختانی بودیم که علاوه بر نقض حقوق محیط زیست، هویت شهری را نیز دستخوش تغییر نمود، قطع درختان چنار تهران با قدمتی ۷۰ ساله موجب تاثر روحی و روانی بسیاری از شهروندان شده است به گونه‌ای که حتی این امر را می‌توان از لحاظ حقوق شهروندی نیز پیگیری کرد.

قطع درختان تهران که یکی از شناسه‌های بین‌المللی این شهر می‌باشد امری عجیب و دور از منطق است، شهری که با آلودگی‌های زیست محیطی فراوان دست و پنجه نرم می‌کند و مسئولان بايد بیش از پیش به حفظ و نگهداری چنین گنجینه‌های طبیعی از خود حدت و شدت نشان دهند.

در هر حال قطع اینگونه درختان امری است که اتفاق افتاده و در حال حاضر فقط ۳ کار می‌توان انجام داد: نخست بررسی علل قطع درختان کهن و پر ارزش تهران و در صورت عدم استدلال قوی مسئولان، محاکمه مسببین این امر، دوم جای گزینی نهال درختان چنار با درخت‌های قطع شده و سوم توقف این روند و آگاهی بخشی عمومی‌جهت حفظ و صیانت از حقوق شهروندی و سرمایه‌های شهری و کشوری، از جمله راهکارهايي است که در ارتباط با اين مهم مي‌توان انجام داد.

 به امید روزی که بهداشت حقوقی و ارتقاء فرهنگ همگانی به بالاترین سطوح خود در کشور برسد.

انتهاي پيام/
برچسب ها: چنار ، درختان ، قطع ، نقض
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.