مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛*کیهان
مؤسسه واشنگتن: روحانی از اصلاحطلبانی نیست که در گذشته از آنها حمایت کردیم مایکل سینگ مدیر مؤسسه واشنگتن و جو لیبرمن سناتور آمریکایی ضمن انتشار دو مقاله مشابه خواستار ادامه فشار کاخ سفید با وجود تغییر دولت در ایران شدند.
مایکل سینگ در ارکان اندیشکده «مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» نوشت: «آمریکا باید بیش از هر چیز بر اقدامات ایران و نه اشخاص تمرکز کند.» انتخاب روحانی به عنوان رئیس جمهوری جدید ایران دو نوع واکنش متفاوت در میان مقامهای آمریکایی و تحلیلگران داشته است، برخی نوعی بازگشت اصلاحطلبان به قدرت را در پیروزی او جستجو کرده و از دولت اوباما میخواهند برای تقویت دولتش، همانگونه که دولت کلینتون برای تقویت دولت خاتمی رئیس جمهور منتخب 1997 انجام داده بود، دست دوستی به سوی او دراز کند.
برخی نیز انتخاب روحانی را حقه زیرکانه حاکمیت ایران تلقی میکنند که با روی کار آوردن روحانی قصد دارد با ارائه چهرهای متبسم به جهانیان، از فشار تحریمها کاسته و با دیپلماسی زمان بیشتری برای توسعه فعالیتهای هستهای ایران بخرد.
به اعتقاد سینگ «برخلاف احمدینژاد که در زمان انتخابش تقریباً ناشناخته بود، روحانی برای آمریکا و متحدانش به خوبی شناخته شده است، زیرا با توجه به مواضع گذشتهاش، معلوم است که او نه تنها یک اصلاحطلب نیست بلکه از افراد درون نظام است که نقش مهمی در پیشبرد برنامه هستهای، فعالیتهای منطقهای و حتی سرکوبهای داخلی داشته و در عین حال با در پیش گرفتن حدی از عملگرایی و ترجیح دیپلماسی به خوبی نشان داد که در خدمت اهداف نظام بوده و تصمیمی برای تغییر آنها نیز ندارد.»
وی با اذعان به اینکه برنامه هستهای ایران صرفاً بهانهجویی است، میافزاید: از طرفی هم بعید نیست با توجه به مشکلات شدید اقتصادی ایران او به ضرورت تغییر در کشور نیاندیشیده باشد؛ لذا باید به دنبال برخی نشانههای اولیه باشیم، مثلاً سران مخالفان را از حبس خانگی رهایی بخشد و تصمیمهایی برای سیاست ایران در ارتباط با مسائل راهبردی مانند سوریه اتخاذ کند.
وی در پایان تصریح کرده که اوباما برای تغییر سیاست خارجی ایران، باید فشارها را تشدید کند.مشابه همین تحلیل و با ادبیاتی بسیار نزدیک به ادبیات سینگ، از سوی جوزف لیبرمن سناتور سابق آمریکا در روزنامه والاستریت ژورنال منتشر شده است. وی با مرور همان دو قضاوت مد نظر سینگ درباره روحانی مینویسد: در این بین گزینه سومی نیز وجود دارد که باید به آن توجه کرد؛ ایران در دوران روحانی برخی رفتار خود را تغییر خواهد داد اما این به معنی دست کشیدن جمهوری اسلامی از اهداف هستهایاش نخواهد بود و چه بسا در این سالها، روند پیشرفت فعالیتهای هستهای ایران سرعت بیشتری بگیرد.
او مینویسد: ریسک روی کار آمدن روحانی در اواسط ماه آینده این است که ایرانیان استراتژی هوشمندانهتری را پیش میگیرند که در میز مذاکره به مصالحههای تاکتیکی منجر میشود اما در واقع تنها روشی برای خرید زمان و ایجاد فضای لازم برای پیشرفت هستهای است. این همان رویکردی است که روحانی در قامت مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران در سال 2004، دنبال کرد.
این استراتژی امروز میتواند خطرناکتر باشد، چرا که ایرانیان در آستانه ورود به باشگاه هستهای قرار دارند.لیبرمن نیز خواستار تشدید فشارها علیه ایران شده و مینویسد: در هر صورت باید وجهه روحانی به عنوان یک میانهرو و حامی بهبود روابط خارجی در بوته آزمون قرار گیرد و نیت اصلی وی نمایان شود.
روایت اکونومیست از ریاکاری آمریکا در قبال کودتای مصرروزنامه اکونومیست، موضع منافقانه دولت آمریکا در قبال کودتای ارتش در مصر را به چالش کشید و نوشت: کودتا چه زمانی کودتا نیست، آن هنگام که آمریکاییها آن را کودتا نخوانند!
این روزنامه با اشاره به تحولات اخیر در مصر نوشت: اینگونه نیست که اوباما نمیداند در مصر چه خبر است. این هفته تفنگهای دوربرد مستقر در پشتبام همان دانشگاهی در قاهره که او سخنرانی خود را خطاب به مسلمانان جهان در سال 2009 ایراد کرده بود دهها مصری را به قتل رساند.
غرب البته در این سکوت، تحول اخیر را کودتا تلقی نکرد. آیا این موضوع به این خاطر است که اوباما نگران است اگر این تغییر را کودتا تلقی کند مجبور خواهد شد تا مهمترین کشور عربی را که در وضعیت صلح با اسرائيل قرار دارد مورد تحریم قرار بدهد؟ اگر اعلام شود که واقعاً کودتایی انجام شده ممکن است افرادی که کودتا را انجام دادهاند کمک مالی بلاعوض 1/5 میلیارد دلاری آمریکا را برای همیشه از دست بدهند به جای اینکه صرفاً در این زمینه تأخیری انجام شود.
رابرت فیسک در تحلیل خود خاطرنشان کرد: ارتش، مردم حامی رئیسجمهور برکنار شده را تروریست و احمق خطاب کرد. مقامات غربی با خونسردی به ما میگویند که مصر هنوز هم در مسیر دموکراسی قرار دارد و این شرایط موقت است- شبیه دولت موقتی که توسط ارتش تدارک دیده شده- اما باید به خاطر بسپاریم که مرسی در یک انتخابات واقعی مورد تایید غرب انتخاب شد. بله او فقط 51 درصد یا 52 درصد آرا را کسب کرد. اما آیا جرج دبلیو بوش برنده دور اول ریاستجمهوری بود؟ مرسی در مقایسه با دیوید کامرون سهم بزرگتری از آرای عمومی را بهدست آورد.
اکونومیست افزود: میتوان گفت که وقتی که مرسی آرای اکثریت برای خدمت اکثریت را احترام نگذاشت از دستور کار اصلی خود خارج شد. اما آیا این موضوع به این معنی است که ارتش کشورهای اروپایی هرگاه که نخستوزیران اروپایی برخلاف 50 درصد نظرات عمومی مردم اقداماتی را انجام میدهند بایستی کنترل امور را در اختیار بگیرند؟ و به علاوه آیا اخوانالمسلمین مجاز است که در انتخابات ریاستجمهوری بعدی شرکت کند؟ و یا مجوز این اقدام را نخواهد داشت؟ و اگر در انتخابات شرکت کند در صورتی که کاندیدای آن برنده انتخابات شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟
فیسک در ادامه تحلیل خود آورده است: ارتشی که قرار است 1/5 میلیارد دلار متعفن را ولو با تأخیر از واشنگتن بگیرد، مسلماً قصد ندارد پیمان سازش با اسرائيل را به هم بزند حتی اگر محبوبیت خود را نزد مردم از دست داده باشد.
هشدار اقتصاددان اصلاحطلب در باره بازتولید سیاست تعدیل اقتصادییک اقتصاددان اصلاحطلب از دولت جدید خواست سیاستهای تعدیل اقتصادی دهه 70 را مجددا در پیش نگیرد.
فرشاد مومنی در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: پیشنهاد مشخص آن است که به جای استمرار پیشروی در باتلاق شوک درمانی، تیم جدید روی ایده تقدم شغل بر یارانه کار کنند و بگویند ما به جای آنکه مردم را اعانهبگیر دولت کنیم، مشارکت فعال و خلاق آنها در سرنوشت اقتصادی و اجتماعی خودشان را در دستور کار قرار میدهیم.
خبرنگار پرسید «افرادی که احتمال حضورشان در کابینه داده میشود، منتسب به همان جریانی هستند که سیاست تعدیل اقتصادی را اجرا کردند. آیا ممکن است که برنامه اقتصادی جدید مشابه تعدیل اقتصادی باشد؟» و مومنی پاسخ داد: اگر چنین باشد، حتما ایشان قادر نخواهند بود به وعدههایی که دادهاند عمل کنند. ولی من میگویم که در کنار آن نگرانی که بسیار بجا و جدی است، نکات دیگری هم وجود دارد. یکی از آن نکات این است که آقای روحانی چند سال در راس یک موسسه پژوهشی مسئولیت داشت.
بنابراین طبیعی است که تصور شود او زبان علم را میشناسد و در دوره خودش در مرکز تحقیقات استراتژیک هم نشان داد که به نظرات کارشناسی اهتمام دارد. بنابراین اگر خدای ناکرده اینها از این فاجعهآفرینیهای شوکدرمانی چه در سالهای دهه 1370 و چه در سالهای اولیه 1390 درس نگرفته باشند و بخواهند بر طبل پوسیده و شکست خورده تعدیل ساختاری بکوبند، ما میتوانیم با زبان کارشناسی همه آنهایی که چنین تصوری دارند که از طریق برنامه شکست خورده تعدیل اقتصادی، آبی برای اقتصاد ایران گرم میشود، را دعوت به گفتوگوی علمی و کارشناسی کنیم.
فکر میکنم شواهد مربوط به شکست این برنامه در ایران در هر دو مقطعی که اشاره کردم به گواه اسناد رسمی و منتشر شده مثلا سازمان برنامه، بانک مرکزی و اقتصاد و دارایی موجود است و میتوان با آنها و حتی سایر اقتصاددانان نئوکلاسیک وطنی گفتوشنود علمی داشت.
وی میافزاید: نکته حائز اهمیت دیگر این است که آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی هم گفته بودند که به کرامت انسانها و حقوق شهروندی اهمیت میدهند. حتما ایشان به این وقوف کارشناسی توجه خواهند کرد که چارچوب نظری برنامه شکست خورده تعدیل ساختاری از نظر اصول و مبانی، حق را با آرای دلاری تعریف میکند. قاعده اقتصاد بازار این است که هرکس آنقدر صاحب حق است که دلار در اختیار دارد. بنابراین ایشان حتما به این ملاحظات توجه خواهند کرد. توصیه مشفقانهای که در اینجا میتوانم به ایشان داشته باشم این است که از مفهومسازیها و جوسازیهایی که صورت میگیرد نیز برحذر باشند.
پیشنهاد سخنگوی سابق روحانی برای خروج از NPT سخنگوی اسبق تیم مذاکرات هستهای غرب را متهم به سوءاستفاده از معاهده انپیتی کرد و خواستار خروج ایران از انپیتی شد.
حسین موسویان که حسن روحانی را در آغاز مذاکرات هستهای ایران و غرب همراهی میکرد، در مقاله خود در الشرقالاوسط پیروزی روحانی را گشایش پنجره تازه دیپلماتیک در بنبست هستهای عنوان کرد و در عین حال نوشت: ایران به عنوان کشوری مستقل و امضاکننده پیمان منع تکثیر هستهای، حق غنیسازی اورانیوم را دارد. اگر واشنگتن حق غنیسازی ایران را به رسمیت بشناسد، میتوان به سرعت به توافق هستهای دست یافت. بدون این شناسایی، هیچ توافق ملموسی ممکن نیست.
وی میافزاید: محور معمای هستهای ایران، حقوق مشروع ایران برای غنیسازی در چارچوب معاهده انپیتی است و نه ساخت بمب اتمی. ایران تمامی کنوانسیونهای منع سلاحهای کشتار جمعی را امضا کرده است، از جمله کنوانسیون سلاحهای شیمیایی که در سال 1997 میلادی به آن پیوست و همینطور کنوانسیون سلاحهای میکروبی در سال 1996 و پیمان منع تکثیر سلاحهای هستهای در سال 1970. این کنوانسیونها حقوق و نیز تکالیفی را برای کشورهای امضاکننده به همراه میآورند.
در همین حال غرب، در تقابل با قوانین بینالمللی، سیاست تقابل را در پیش گرفته به طوری که بر ایران فشار آورده میشود به تعهداتش عمل کند، در حالی که این کشور از حقوق مشروعش در چارچوب معاهده انپیتی منع میشود. تاکنون غرب از پیمان منع تکثیر هستهای انپیتی به عنوان ابزاری برای فشار بر ایران و وارد کردن اتهامات بیاساس به تهران درباره تلاش برای دستیابی به سلاحهای هستهای استفاده کرده است. این تاکتیکها در واقع وسیلهای است برای توجیه تحریمها و فشارها.
موسویان در ادامه این تحلیل مینویسد: صرف نظر از اینکه چه کسی در دولت ایران روی کار میآید، این کشور هرگز نمیتواند از حقوق هستهای خود صرف نظر کند و در نبود راه حل آبرومندانه واقعبینانه و در صورت ادامه روند تحریم و فشار، خروج از انپیتی به گزینهای جذاب برای تهران تبدیل خواهد شد. ایران میتواند فتوای مذهبی رهبر معظم انقلاب در ممنوعیت بمب هستهای و تمامی سلاحهای کشتار جمعی را جایگزین کنوانسیونهای بینالمللی کند.
وی با انتقاد از مواضع غرب نوشت: تحریمهای آمریکا و غرب علیه ایران از تدابیر اعمال شده علیه کره شمالی هم پیشی گرفته است، کشوری که از انپیتی خارج شده، سلاحهای هستهای ساخته، سه بار (موشکهای هستهای)اش را آزمایش کرده و تهدید کرده است از سلاحهایش علیه آمریکا استفاده کند. از سوی دیگر در همین شرایط، آمریکا و دیگر کشورهای غربی همکاری هستهای نزدیکی را با کشورهای هستهای مانند هند، پاکستان و اسرائیل که عضو انپیتی هم نیستند برقرار کردهاند.
تعجبی ندارد که ایرانیان از چنین رفتار دوگانه بینالمللی خشمگین باشند، دورویی که بر اساس آن به ناقضان انپیتی یا آنهایی که به آن نپیوستهاند، با ایجاد اتحادهای راهبردی پاداش هم داده میشود. ایران در واقع به خاطر پایبند ماندن به انپیتی و نداشتن سلاحهای هستهای بهای سنگینتری پرداخته است. از هنگام انقلاب اسلامی سال 1979، پیمان انپیتی برای ایران بیشتر زیان داشته است تا سود. بطوری که انپیتی عملا به تهدید امنیت ملی (برای ایران) تبدیل شده است زیرا که غرب از آن به عنوان ابزاری برای کشانیدن ایران به شورای امنیت سازمان ملل استفاده و گستردهترین تحریمها را اعمال کرده است.
*آرمانتبانی در فوتبال؛ 146 گل زده در دو بازیشنیده شد که تبانی باعث شد تا فدراسیون فوتبال نیجریه از محرومیت کامل چهار تیم حاضر در لیگ این کشور خبر دهد. در دو بازی برای صعود به لیگ دسته یک نیجریه در مجموع 146 گل از خط دروازهها عبور کرد! اتفاقی که با واکنش شدید فدارسیون فوتبال نیجریه همراه شد.
دو تیم حاضر در لیگ دسته دو نیجریه برای صعود به لیگ دسته یک این کشور نیاز به تفاضل گل زیاد داشتند و در نهایت این دو تیم توانستند با دو نتیجه عجیب 79 بر صفر و 67 بر صفر به پیروزی برسند تا صعودشان به دسته یک این کشور قطعی شود! در یکی از این بازیها پلاتئو فدرس یکی از بازیکنان 72 گل از 79 گل تیمش را به ثمر رساند!
شرط آمریکا برای ماندن مرسی در قدرتشنیده شد که آمریکا چند ساعت قبل از کودتای نظامی در مصر به محمد مرسی، رئیسجمهور معاملهای را پیشنهاد کرد و وعده داد که به حفظ قدرت او کمک کند. انتخاب به نقل از نیویورک تایمز نوشت؛ مشاوران رئیسجمهور سرنگون شده گفتند، در آخرین ساعات ریاست جمهوری مرسی، وزیر خارجه یکی از کشورهای عربی با او تماس گرفت و گفت که او از طرف واشنگتن پیام دارد.
این وزیر خارجه از مرسی پرسید آیا با انتصاب نخست وزیر جدید و کابینه وزیران که تمام وظایف قانونی و قدرت را به عهده بگیرد و استانداران انتخاب شده را جایگزین کند. در واقع این پیشنهاد یک شرط مهم برای پشتیبانی ایالات متحده آمریکا از رئیسجمهور سابق مصر بود. به گفته مشاوران، مرسی دست خود را به گلویش گذاشت و با این علامت روشن کرد که «مرگ برای او بر قبول چنین شرایطی ترجیح دارد.»
عربستان روزهخواران را اخراج میکندشنیده شد که عربستان سعودی تهدید کرد هر خارجی غیرمسلمان را که در ماه رمضان اقدام به روزه خواری در ملاءعام کند از خاک خود اخراج خواهد کرد. خبرگزاری فرانسه نوشت؛ وزارت کشور عربستان در بیانیهای اعلام کرد: ساکنان غیرمسلمان در عربستان سعودی باید درطول ماه رمضان به احترام این ماه و همین طور به احترام مسلمانان از خوردن و آشامیدن در ملاءعام خودداری کنند. خارجیهایی که اقدام به روزهخواری کنند مشمول اقدامات تنبیهی قرار خواهند شد که شامل لغو قراردادهای کاری و اخراج آنها از خاک عربستان میشود.
عذرخواهی مدیر کرهای به خاطر سانحه هواییشنیده شد که مدیر شرکت هواپیمایی کرهای بابت حادثه هوایی اخیر که منجر به 2کشته و 182 زخمی شد؛ عذرخواهی کرد. عصر ایران نوشت؛ «یونگ یونگ» مدیر شرکت هواپیمایی آسیانا از مسافران آسیب دیده و خانوادههای قربانیان پرواز این شرکت که در آمریکا دچار حادثه شد؛ عذرخواهی کرد. یک فروند هواپیمای متعلق به شرکت هواپیمایی آسیانا کره جنوبی روز شنبه گذشته فرود ناموفقی در فرودگاه سانفرانسیسکو آمریکا داشت و منجر به کشته شدن 2 نفر و زخمی شدن 182 نفر دیگر از مسافران پرواز شد. این پرواز 307 سرنشین داشت.
پاسپورت اصغر فرهادی ضبط شدشنیده شد که اصغر فرهادی،کارگردان برجسته کشورمان و برنده جایزه اسکار وارد خاک ایران شد. تابناک نوشت؛ فرهادی با هواپیمای ایران ایر وارد این فرودگاه شد و پس از گذراندن مراحل اداری مورد استقبال نزدیکان خود قرار گرفت. خبر دیگر اینکه پاسپورت فرهادی هنگام ورود به فرودگاه به دلیل بروز برخی سوءتفاهمات توسط ماموران گرفته شد که سپس به وی بازگردانده شد. گویا از فرهادی خواسته شده است که برای ادای پارهای از توضیحات مراجعه کند.
اقدام برادرزاده صدام برای ترور آیتا... سیستانیشنیده شد که برادرزاده صدام ادعا کرده است که در سال 2004 در یک قدمی ترور مرجع عالی شیعیان در عراق بوده اما به دلایلی نامشخص کمربند انفجاری او عمل نکرده است. فارس نوشت؛ «عمر سبعاوی ابراهیم الحسن» برادرزاده صدام و معاون رئیس نیروهای فدائیان دیکتاتور معدوم عراق، گفت که در سال 2004 نزدیک بوده عملیات ترور آیتا... «سیستانی» مرجع عالی شیعیان در عراق را با موفقیت اجرا کند.
او مدعی شده که در روز عید قربان این سال با بستن یک کمربند انفجاری، در منزل آیتا... سیستانی حاضر شده و وقتی به ایشان نزدیک شد ضامن بمب را کشیده اما این بمب منفجر نشده است و فورا با نگرانی خانه را ترک کرده است. او گفته که اگر این جنایت عملی میشد حزب بعث به راحتی میتوانست به قدرت برگردد اما امروز دیگر بازگشت اهل سنت به قدرت در عراق ناممکن است زیرا شیعیان دیگر بیهیچ واهمهای قدرت را به دست گرفتهاند.
ماهواره تحویل بدهید گیرنده دیجیتال بگیریدشنیده شد که فرمانده سپاه ناحیه ثارا... شیراز گفت: تا پایان عید فطر افرادی که مایل هستند میتوانند ماهواره خود را تحویل داده و به جای آن گیرنده دیجیتال شبکههای ملی را تحویل بگیرند. فارس نوشت؛ سرهنگ منصور میرزاییان در همایش مشترک ائمه جماعات، هیات امنای و پایگاههای مقاومت مساجد، اظهار کرد: در راستای احیای امر به معروف و نهی از منکر سپاه ناحیه ثارا... برای جبران مالی و جایگزینی افرادی که ماهواره خود را تحویل دهند، به آنها گیرندههای دیجیتال شبکههای داخلی را اهدا میکند.
دلیل بگم بگم احمدینژاد مشخص نیستشنیده شد که معاون سیاسی دفتر آقای احمدینژاد (محمد جعفر بهداد) در مقالهای در روزنامه ایران 18 تیر ماه از سونامی هلاککننده علت رانتخواران سیاسی و اقتصادی در صورت گشوده شدن سینه رئیسجمهور خبر داده است. جمهوری اسلامی نوشت؛ بهرغم اتمام 8 سال دوره ریاستجمهوری و بهرغم باورهای اعتقادی جامعه مبنی بر حق گویی و دفاع از حقوق مردم به عنوان حقالناس و بیتالمال هنوز دلیلی برای مصلحت اندیشی رئیسجمهور در شعار معروف بگم بگم او! و سکوت با تاریخ مصرف ایشان مشخص نشده است و معلوم نیست این ناگفتهها کی گفته خواهند شد.
*تهران امروزدرخواست نظارت هاشمي بر كابينه!يكي از نمايندگان اصفهاني مجلس شوراي اسلامي با اشاره به ديدار مجمع نمايندگان اين استان با رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: در اين جلسه هاشمي بر تشكيل دولت فراجناحي تاكيد كرد.
وي گفته:آقاي هاشمي معتقد بودند مشكلات اقتصادي كشور بهويژه حوزه صنعت و كشاورزي با تعامل دولت و مجلس قابل حل است و همه بايد به رئيسجمهور منتخب براي حل مشكلات كشور كمك كنند.نمايندگان حاضر در جلسه هم از ايشان در خواست كردند بر تشكيل كابينهاي فراجناحي در دولت يازدهم نظارت داشته باشند تا وزيران توانمند و معتقد به نظام و انقلاب در مجلس روي كار بيايند.
ارتباطي با دولت نداريميكي از نزديكان محمد شريعتمداري، با اشاره به اهداف شريعتمداري براي تشكيل جبهه فراگير اعتدال گفت: اقدام شريعتمداري براي تشكيل جبهه اعتدال هيچگونه ارتباطي با دولت منتخب ندارد و ما بهدنبال تشكيل حزب دولتي نيستيم.
بهرامي با اشاره به ويژگيهاي جبهه فراگير اعتدال محمد شريعتمداري به مهرگفته: آقاي شريعتمداري از ابتداي ورود به عرصه انتخابات با شعار اعتدال وارد صحنه رقابتها شد و خوشبختانه پروسه انتخاباتي كه در اين دوره طي شد آقاي روحاني با شعار اعتدال روي كار آمدند و مردم نيز نشان دادند كه اين شعار را ميپسندند.راي مردم به شعار اعتدال نشاندهنده آن است كه آنان از افراط و تفريط سالهاي گذشته خسته شدهاند و بهدنبال تغيير هستند.
مديرمسئول روزنامه خورشيد تغيير ميكند؟سفير نوشت: هيات مديره سازمان تاميناجتماعي، به دليل نارضايتي از خطمشي و سياستهاي روزنامه خورشيد در جريان يازدهمين انتخابات رياستجمهوري، حكم به بركناري مديرمسئول آن دادهاند. هيات مديره سازمان تاميناجتماعي از اينكه محمدرضا تقويفرد در جريان تبليغات انتخاباتي، به توصيههاي اكيد اعضاي هيات مديره اين سازمان در حمايت از كانديداهاي اصولگرا عمل نكرده است، به شدت ناراضي بوده، طوري كه در روزهاي پاياني تبليغات انتخاباتي، با تنظيم صورتجلسهاي از رئيس سازمان تاميناجتماعي خواستهاند وي را سريعا بركنار كند.اعضاي هيات مديره تاميناجتماعي عموما از طرفداران كانديداهاي اصولگرا هستند.
فائزه هاشمي به دادگاه ميرودغلامعلي رياحي وكيل فائزه هاشمي گفت: تاريخ رسيدگي به پرونده موكلم ابلاغ شده كه اين دادگاه طي 16 مرداد ماه سالجاري در شعبه 15 دادگاه انقلاب برگزار خواهد شد.گفتني است؛ فائزه هاشمي سال گذشته از سوي شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام «فعاليت تبليغي عليه نظام» به شش ماه حبس و پنج سال محروميت از فعاليتهاي سياسي، فرهنگي و مطبوعاتي محكوم شد كه در اول مهرماه سالجاري حكمش اجرا شد.اما فائزه هاشمي طي دوران سپري كردن حبس خود در اوين به اتهام ديگري محكوم شد كه قرار است طي مردادماه سالجاري به اتهام وي رسيدگي شود.
مشايي بعد از دولت چه ميكند؟اسفنديار رحيممشايي رئيس دبيرخانه جنبش عدم تعهد مهمترين فعاليت خود را پس از پايان دولت، فعاليت مطالعاتي عنوان كرد.
بهگزارش فارس، رحيممشايي در پاسخ به سوالي درباره اينكه پس از پايان دولت به كجا خواهيد رفت به مزاح گفت: در ايران ميمانم.مشايي درباره اينكه بارزترين گفتمان احمدينژاد چيست، گفته: بارزترين گفتمان احمدينژاد بحث توحيد است. گفتمان توحيد يعني اينكه انسان در برابر همه مسائل پيراموني خود مسئول است.
دولت در قبال جامعه، ارزشها و آرمانها مسئول است و سعي دولت بر اين بوده كه بر اساس اين اصل حركت كند؛ در واقع در راستاي پايبندي به ارزشها و آرمانهاي انقلاب اسلامي برنامهريزي و حركت كند و به شعار بسنده نكند. مشايي در پاسخ به اين سوال كه آيا ممكن است احمدينژاد اقدام به راهاندازي روزنامهاي كند؟ گفت: در اين مورد صحبتي نشده است، ولي بعيد نيست البته من شخصا تمايل به كارهاي سياسي ندارم و خيلي نقشآفرين در اين زمينهها نيستم، ولي وجود رسانه ميتواند موثر باشد و جامعه به رسانه نياز دارد.
مشاور رئيسجمهور همچنين در مورد راهاندازي بنياد بهار از سوي وي يا احمدينژاد، اظهار كرد: من نميدانم چه كسي اين را مطرح كرده و در دولت نيز چنين بحثي مطرح نشده است و شايد اين انتظاري باشد كه در جامعه وجود دارد، ولي تشكيل آن بد نيست و كار خوبي است و اگر كسي اين كار را انجام دهد ما از او حمايت ميكنيم ولي اگر منظور شما اين باشد كه ما برنامهاي در اين زمينه داشته باشيم، ما در اين ارتباط صحبتي نكردهايم.
وي همچنين با بيان اينكه گفتمان بهار وقتي از سوي احمدينژاد مطرح شد مورد استقبال قرار گرفت، گفت: آقاي احمدينژاد اين گفتمان را در سطح ملي و بينالمللي مطرح كردند و گفتمان بهار در واقع ترجمان زيبا، عميق و سطح بالايي از گفتمان مهدويت است، نويددهنده آينده روشن براي بشريت و در برگيرنده منافع همه است.مشايي با تاكيد بر زيبا بودن اين گفتمان، اظهار كرد: ممكن است در مورد اين گفتمان فعاليتهاي مختلفي انجام شود، اقدامات فرهنگي صورت بگيرد و كسي نيز اقدام به راهاندازي بنياد در اين زمينه كند، ولي از طرف ما برنامهاي در اين ارتباط وجود نداشته است.
خاطرات جهادي حدادعادلغلامعلي حداد عادل گفته: روحيه جهادي بايد همواره در بين مردم بهويژه جوانان حفظ شود و كار جهادي بايد جدا از فعاليت دستگاههاي دولتي انجام گيرد.
حداد عادل در نشست تخصصي سبك زندگي جهادي گفته: خاطرات بنده از حركات جهادي به سالهاي اول انقلاب برميگردد.در آن زمان هر كسي كه تمايل داشت خدمتي به مناطق محروم ارائه دهد به اين حركتهاي جهادي ميپيوست و با اقداماتي كه صورت گرفت، روستاها به مقياس و اندازه درآمده بودند و مشكلات آنها جدي گرفته شده بود بهطوري كه عدهاي براي سواد آموزي، گروهي براي تعميرات و عدهاي ديگر براي برداشت محصولات كشاورزي به آنجا ميرفتند.
در كنار همين پايتخت روستاهايي بودند كه مردم آن براي حداقل امكانات زندگي معطل بودند و در فقر شديد به سر ميبرند اما در جشنهاي 2500 ساله انواع غذاها در رستوران ميكس پاريس آماده شده و با هواپيما به شيراز منتقل ميشد.اصل حركات جهادي با از بين رفتن جهاد سازندگي هرگز از بين نرفت و در سالهاي اخير در دانشگاهها، دانشجويان با مشاركت بسيج، انسجام خوبي به آن دادند و حالا بعد از گذشت سي و چند سال از پيروزي انقلاب شاهد آن هستيم كه اين تشكلها شكل مطلوبتري به خود گرفته است.
كارگزاران استراتژي خاصي براي اداره كشور نداردمجيد محتشمي سخنگوي جبهه اصلاحطلبان با بيان اينكه قطعا اينطور نيست كه روحاني كابينه خود را از عناصر تكنوكرات كارگزاراني انتخاب كند و كارگزاران استراتژي خاصي براي اداره كشور ندارند، گفت: كارگزاران يك مجموعه پراگماتيسم و عملگرا هستند.
بهگزارش فارس، محتشمي درخصوص كابينه دولت يازدهم و چينش وزرا گفت: آنطور كه آقاي روحاني با مواضع فراجناحي خود وارد رقابت انتخاباتي شد طبعا بايد در كابينهاش از كساني استفاده كند كه روحيه اعتدالي داشته باشند و سياست قبلي آنها بر مبناي پيروي از اعتدال باشد.
محتشمي با بيان اينكه با توجه به آنچه كه از رويه روحاني شاهد بوديم احتمالا معتدلان اصولگرا و اصلاحطلب در كابينهاش حضور خواهند داشت، ادامه داد: در مجموع ادبيات آقاي روحاني بعد از پيروزي بهگونهاي بود كه توجه بيشتري به سمت اعتدالگرايانه اصلاحطلب داشت.
توصيه حائري به شريعتمداريحجتالاسلام محمدحسن حائريشيرازي در يادداشتي در سايت الف خطاب به حسين شريعتمداري نوشته: مطلبي كه هفته پيش خطاب به شما نوشتم اظهارنظرهايي را بهدنبال داشت كه بررسي روش جنابعالي در ايراد اتهام به مخالفان سياسي را لازم ساخت تا نسبت روش شما با ارزشها و احكام اسلامي آشكار شود، شايد براي شما و ديگران مفيد باشد. شكافتن ابعاد روشتان محتاج جستوجوي همه مقالاتتان نيست زيرا نوع برخورد در نوشتههاي جنابتان معمولا يكسان است.
حجتالاسلام حائري شيرازي در ادامه با تشريح مقالات حسين شريعتمداري خطاب به مخالفانش نوشته: «رفتار شما چه نسبتي با آموزههاي اسلامي و سيره پيامبر مكرم اسلام(ص) در حكومتداري دارد؟» وي در ادامه نوشته: «عمل شما، يعني پاشيدن بذر كينه بين لايههاي جامعه و تلاش براي حذف يك طيف از قدرت سياسي با روشي غيراسلامي، فتنه است. اگرچه چون به سوءنيت شما اطمينان ندارم، شما را فتنهگر نمينامم.»
*جمهوری اسلامی درخواست سفير آمريكا از وزير دفاع و فرمانده كل
نيروهاي مسلح مصر* خيري رمضان، از گزارشگران مصري كه در رسانههاي صوتي تصويري و مطبوعات مصر فعاليت ميكند، در تازهترين اظهارات خود درباره تحولات اخير مصر گفته است: خانم "آن پاترسون" سفير آمريكا در مصر در تماس با "عبدالفتاح السيسي" وزير دفاع و فرمانده كل نيروهاي مسلح مصر از او خواسته با اخوان المسلمين مذاكره و افراد بازداشت شده وابسته به اخوان را آزاد كند.
به گفته خيري رمضان، عبدالفتاح السيسي در پاسخ به سفير آمريكا گفته است: نه تو (سفير آمريكا) و نه دولت شما حق دخالت در مسائل داخلي مصر را نداريد. كاملاً روشن است كه اين گزارشگر مصري اظهارات خود را در راستاي تطهير ارتش بيان كرده چرا كه بسياري از تحليل گران معتقدند كودتاي ارتش مصر عليه محمد مرسي با هماهنگي برخي كشورهاي عربي و با چراغ سبز كاخ سفيد صورت گرفته است.
برگزاری مراسم نكوداشت براي غلامعلي حداد عادل* جامعه اسلامي دانشجويان و انجمنهاي اسلامي مستقل اعلام كردهاند در نظر دارند روز شنبه 22 تير ماه مراسم نكوداشتي براي دكتر غلامعلي حداد عادل در تالار سوره حوزه هنري برگزار كنند. اميد است اين دانشجويان براي اين مراسم نكوداشت از پيام حسين نصر استفاده نكنند.
متأسفانه عليرغم وجود دانشمندان فراوان در ايران، در مراسم جشن هشتادمين سال دكتر رضا داوري اردكاني كه هفته گذشته توسط كتابخانه مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، پيام حسين نصر (رئيس دفتر فرح پهلوي و تئورسين اسلام آمريكائي كه همزمان با پيروزي انقلاب اسلامي از ايران گريخت و به دامن شيطان بزرگ پناه برد) قرائت شد!
22 تن از كاركنان الجزيره در اعتراض به پوشش خبري حوادث مصر، استعفا دادند * 22 تن از كاركنان شبكه خبري الجزيره همزمان با بركناري محمد مرسي رئيسجمهور سابق مصر در اعتراض به پوشش يك جانبه حوادث اخير مصر و طرفداري اين شبكه از اخوان المسلمين، از كار در اين مؤسسه استعفا دادند. اين كاركنان درباره دلايل استعفاي جمعي خود ميگويند، نسبت به شيوه ويراستاري اخبار مربوط به مصر انتقاد دارند زيرا از آنها خواسته شده بود اخبار را به طرفداري از اخوان المسلمين تنظيم كنند.
به گزارش روزنامه "گلف نيوز" چاپ امارات 4 نفر از 22 تن از كاركنان الجزيره كه در اعتراض به پوشش خبري حوادث مصر، استعفا دادهاند مصري بودند كه در بخش سردبيران اين شبكه كار ميكردند. حجاج سلامه خبرنگار الجزيره كه يكي از مستعفيان است به روزنامه "گلف نيوز" گفت: "شبكه الجزيره اخبار دروغ در مورد مصر منتشر ميكرد."