سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار ویژه روزنامه‌های دوشنبه

از ماجراي بازداشت حسن روحاني در انگليس تا دردسرهاي سبد کالاي رمضان براي برخي کارمندان!

واشنگتن پست: روحانی کاملاً متعهد به جمهوری اسلامی است،دیر نیست که رهبر ایران در سوریه خطبه پیروزی بخواند،دستور دولت براي پرداخت سختي کار به اهالي گزينش، ارجاع پرونده شکایت بقایی به دادسرا،انتشار تصویر مراسمی که برگزار نشده،ماجراي بازداشت حسن روحاني در انگليس...از مهمترین اخبار ویژه روزنامه های امروز هستند.

 مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛

*کیهان

سایت ملی مذهبی: اصلاح‌طلبان درک سیاسی ندارند

تحلیلگران گروه‌های مختلف اپوزیسیون به جای توهین به شعور مردم ایران، صادقانه اعتراف کنند که درباره پیش‌بینی تحریم انتخابات اشتباه کرده بودند.

این مطلب را یکی از عناصر ضد انقلاب مقیم خارج به نام «محسن-ن» مورد تأکید قرار داد و در وب‌سایت ملی- مذهبی نوشت: «گروه‌های مخالف سال 88 می‌گفتند تقلب شده و شاید هیچگاه در گذشته، در فاصله دو انتخابات، تا این حد از طرف رسانه‌‌های فارسی‌زبان بویژه در خارج از کشور درباره انتخابات گذشته و انتخابات پیش‌رو سخن به میان آورده نشده و هرگز جریانات سیاسی تا این حد به گمانه‌زنی درباره انتخابات نپرداخته‌اند.

در چهار سال اخیر انبوهی از مباحثات، گفتگوها و مصاحبه‌ها و گزارشات در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری در ایران از رسانه‌های مختلف فارسی‌زبان پخش شد. به ویژه در هفته‌ها و روزهای پیش از انتخابات تجزیه و تحلیل جامعه و مردم ایران به اوج خود رسید.

بسیاری از جریانات سیاسی و رسانه‌های خارج از کشور، ‌علناً یا تلویحاً، انتخابات را تحریم کردند و از مردم خواستند که در انتخابات پیش‌رو شرکت نکنند، عمدتاً با این استدلال که جمهوری اسلامی فرد مورد نظر خود برای ریاست جمهوری را از پیش در نظر گرفته و رأی مردم تأثیری در نتیجه انتخابات نخواهد داشت.

با این حساب پیش‌بینی تحریم‌کنندگان انتخابات عمدتاً این بود که مشارکت مردم در این انتخابات بسیار پایین خواهد بود و انصافاً با توجه به انتخابات گذشته گمان نمی‌رفت که انتخابات از شور و هیجان زیادی برخوردار شود. اما در عمل نشان داده شد که کمتر انتخاباتی در ایران به اندازه این انتخابات پرهیجان بود.»

وی ادامه می‌دهد: «گروه بزرگی از تحلیلگران مخالف که به خاطر امکان تقلب در انتخابات و یا دلایلی از این دست از مردم خواستند تا در انتخابات پیش‌رو شرکت نکنند انتظار می‌رفت در تحلیل‌های خود و یا مبانی تحلیل‌های خود تجدید نظر کنند و در فرصت مناسب توضیحی عقلانی و استدلالی در باب عدم موفقیتشان در تحلیل خواستهای جامعه و مردم ایران ارائه بدهند.

این کوچکترین کاری است که می‌توانند برای جلب اعتماد مخاطبان و یا ترمیم بی‌اعتمادی ناشی از تحلیل‌های امروز خود انجام دهند. اینکه یک جریان یا فرد سیاسی در تحلیل جامعه خود در مقاطعی ناموفق باشد امر بسیار غریبی نیست اما اینکه با وجود عجز و خطای فاحش در شناخت جامعه اصرار بر توجیه پیش‌بینی ‌غلط خود داشته باشد بسیار عجیب است و می‌تواند در ذهن مخاطبان بی‌صداقتی تلقی شود.»

این مخالف خارج‌نشین در ادامه می‌نویسد: «همین تحلیلگران می‌گفتند روحانی شانس پیروزی ندارد و نامزد حاکمیت مشخص است اما حال که نام آقای روحانی از صندوق بیرون آمده این بزرگواران تحلیلگر نشان داده‌اند که ابداً بازنده‌های خوبی نیستند. یک روز می‌گویند که اصلاً هدف حاکمیت از ابتدا این بوده که روحانی را از صندوق دربیاورد و همه برنامه‌ها و مناظره‌های انتخاباتی نمایشی بوده است.

 روز دیگر در توجیه خطای تحلیلشان می‌گویند که شورای نگهبان فقط صلاحیت هشت تن را در میان صدها داوطلب تأیید کرده است و فراموش می‌کنند که پیش‌بینی‌های اینان با آگاهی به تسویه شورای نگهبان و درست پیش از انتخابات و با فرض وجود همین هشت نفر در صحنه انتخابات ارائه شده است. بار دیگر که قافیه تنگ می‌آید اعلام می‌کنند که آقای روحانی حالا هم که انتخاب شده کاری از پیش نخواهد برد.

یک توجیه دیگر هم که بسیار بعید است کمکی به درستی پیش‌بینی‌های ایشان بکند وجود آن 28درصد است که در انتخابات رأی نداده‌اند. ایشان اصرار دارند تمام این افراد را به کیسه تحلیل خود واریز کنند. این در حالی است که مشارکت هفتاد و دو درصد در انتخابات ریاست جمهوری حتی در پیشرفته‌ترین دموکراسی‌ها رقم بالایی به حساب می‌آید و در جمهوری اسلامی هم از اولین رفراندوم که بگذریم این نرخ مشارکت نسبتاً بالایی است.»

«محسن-ن» در پایان خاطرنشان می‌کند: «از این دوستان انتظار می‌رود که با رأی و نظر مردم و با عدم پاسخگویی مردم به خواست خودشان مبنی بر تحریم انتخابات به شیوه دیگری برخورد کنند. سؤال این است که آیا این نوع جرزنی‌های این تحلیلگران سیاست در ایران، با این استدلال‌های رندانه توهین به شعور مردم نیست؟ آیا بهتر نیست ایشان به دنبال دلایل عجز خود از تحلیل جامعه ایران باشند تا توجیه اشتباه محاسبات فاحش‌شان؟»

واشنگتن پست: روحانی کاملاً متعهد به جمهوری اسلامی است

«حسن روحانی شخصیتی وابسته به نظام جمهوری اسلامی است و یادداشت‌های او از پایبندی‌اش به اهداف این نظام در زمینه برنامه هسته‌ای حکایت می‌کند».

ری‌تکیه ضمن تحلیلی در واشنگتن پست نوشت: مقامات غربی که تلاش می‌کنند بدانند در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی با چه نوع مدیریتی در ایران مواجه خواهند بود، یادداشت‌های دقیق وی در سال 2011 می‌تواند اطلاعات زیادی را درباره روش مدیریتی‌اش در جمهوری اسلامی آشکار کند.

کتابی که در ایران و تنها به زبان فارسی منتشر شده، در دوره‌ای به رشته تحریر درآمده است که روحانی در سمت مذاکره کننده ارشد سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی خدمت می‌کرد. آنچه که از مطالب کتاب برمی‌آید، روحانی شخصیتی کاملاً متعهد به جمهوری اسلامی و آمال هسته‌ای آن است که برای حفظ هر چه بیشتر منافع ایران، غرب را فریب خواهد داد.

ری‌تکیه همچنین در بخش دیگری از این تحلیل خاطرنشان کرد: صرف‌نظر از برخی حامیان سیاسی که روحانی در میان اصلاح‌طلبان دارد، او یک اصلاح‌طلب نیست. به ندرت دیده شده است که آزادی سیاسی از اولویت‌های او باشد- اواخر دهه 90 میلادی، وقتی خاتمی و متحدانش به دنبال توسعه سیاسی بود، هیچ اهمیتی به این تلاش‌ها نمی‌داد- با این حال، برخلاف بسیاری شخصیت‌های متعصب روحانی به جناح میانه‌روتر نظام تعلق دارد.

دیر نیست که رهبر ایران در سوریه خطبه پیروزی بخواند

یک روزنامه سعودی سیاست خارجی عربستان طی 3 دهه گذشته در مقابل ایران را شکست خورده توصیف کرد.
الحیات چاپ لندن نوشت: چرا سیاست خارجی عربستان از بیش از سه دهه گذشته تاکنون ناکام بوده است؟ این شکست‌ها را در عراق و سرزمین شام، حتی در بحرین و یمن شاهدیم که در هیچ کدام ریاض هیچ موفقیتی به دست نیاورده است. چند دلیل مهم برای این ناکامی وجود دارد. اول از همه ضعف نظامی، این بدان معنا نیست که توانایی‌های نظامی عربستان به معنای کلمه‌ای و حرفی آن ضعیف است، بلکه برعکس، توانایی‌های نظامی عربستان قوی‌تر از هر زمانی است، عربستان از سلاح‌های هوایی و دفاعی‌ای بهره می‌برد که در منطقه بهترین هستند.

اما با این حال توانایی نظامی کلی‌اش نسبت به حجم جغرافیایی و دموگرافیک و اقتصادی آن کوچک است. همچنین نقش منطقه‌ای که این توانایی‌های نظامی می‌بایست ایفا کنند و مسئولیت‌هایی که بر عهده دارند نیز ناچیز است. به عبارت دیگر فاصله بسیار بزرگ دولت با توانایی‌های نظامی‌اش سبب شده تا سیاست خارجی عربستان توانایی مانور نداشته باشد، برای همین است که عربستان برای حل مشکلات منطقه‌ای نمی‌تواند به فکر استفاده از گزینه نظامی باشد.

الحیات با اشاره به نفوذ گسترده و پایدار ایران می‌نویسد: عربستان تاکنون در برابر این نفوذ ایران چه کاری از پیش برده است؟ چه بخواهیم چه نخواهیم باید بگوییم هیچ. ریاض نه برای کوتاه‌مدت، نه برای میان‌مدت و نه برای طولانی‌مدت هیچ سیاستی برای مهار توانایی‌ها و نفوذ ایران در منطقه نداشته است. عربستان فقط مشغول افزایش توانایی‌های نظامی خود با خرید اسلحه بوده بدون این که توجه کند چه نیازی به این سلاح‌ها دارد و قرار است از ‌آنها در کجا و چگونه استفاده کند.

این روزنامه سعودی در تحلیل دیگری با اشاره به شکست سناریوی عبری-عربی-غربی نوشت: (آیت‌الله) خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی ایران با ایراد خطابه از بالای منبر مسجد بنی‌امیه در دمشق به آرزوی دیرین خود خواهد رسید. او اعلام خواهد کرد که به اتحاد اسلامی که از مدت‌ها پیش قولش را داده بود، جامه عمل پوشانده است. او با کبکبه از منبر پائین آمده و در کنار علمای سنی سوری خواهد ایستاد. با آنها دست داده و در مقابل دوربین‌های تلویزیون‌ها که این صحنه تاریخی را ضبط می‌کنند، دست‌هایشان را با همدیگر به هوا بلند خواهند کرد.

نشریه لوموند دیپلماتیک با اشاره به این تحلیل الحیات نوشت: در حالی که مقدمات برگزاری کنفرانس ژنو2 درباره سوریه فراهم می‌شود، پیروزی نیروهای دولتی به کمک حزب‌الله، اوضاع را تحت تاثیر قرار داده است. سرمقاله‌نویس سعودی اکنون از آینده فاجعه‌بار زیر ضربه پارسی‌ها و شیعیان می‌گوید. سوریه از زمان انقلاب 1979 ایران تنها متحد مطمئن عربی این کشور بود و در لحظات دشوار از جمله تهاجم عراق در سال 1980 از ایران حمایت کرد در حالی که برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به طرفداری از صدام بسیج شده بودند.

بنابراین دخالت جمهوری اسلامی در ماجرای سوریه، گزینش استراتژیکی و عقلانی است. اکنون آمریکا هم پس از شکست‌های عراق و افغانستان، مایل به ورود در ماجراجویی جدید در خاورمیانه نیست و به قول ریچارد هاس همکار سابق جرج بوش، «باید در آمریکا نظم برقرار کرد و سیاست خارجی را از داخل کشور آغاز نمود. مشکلات داخلی از خرابی سیستم حمل و نقل تا کمبود کارگر ماهر مانع از اعمال رهبری آمریکا در سطح جهانی است».

کار اصلاح‌طلبان به کجا کشیده که...

یک عنصر ضدانقلاب خارج‌نشین انتخاب دکتر روحانی را نشانه مهندسی شدن انتخابات ریاست جمهوری توصیف کرد!
جمشید اسدی در گویا نیوز مدعی شد: «انتخاب حسن روحانی برای حاکمیت نه غافلگیرنده بود و نه ناخواسته. حسن روحانی یکی از گزینه‌های مورد پذیرش بود. تفاوت مهندسی و تقلب در انتخابات در همین جاست. پایوران نظام به مهندسی هوشمندانه انتخابات دست یازیدند تا مگر بدون تقلب در شمارش آرا رئیس جمهوری هماهنگ با حاکمیت نظام داشته باشد.

از همین رو، مهندسی انتخابات به گونه‌ای شد که نتیجه آن غافلگیرانه نباشد و نیازی هم به تقلب در شمارش آرا نباشد. با فرستادن هشت نفر نامزد دست چین شده به مبارزه انتخاباتی، دیگر نگرانی خواب نداشتند که کی برنده خواهد شد. چه همه آن‌ها مورد پذیرش بودند. گیرم کمی بیشتر یا کمتر. یادآور می‌شویم که او یکی از گزینه‌های نظام بود در شرایطی که حتی هاشمی رفسنجانی هم رد صلاحیت شد.»

وی می‌افزاید: حالا با این حساب جای آن است که اپوزیسیون هموند نظام کف دست بر هم بساید که دیدید که در شمارش آرا تقلب نشد؟ نظام چه نیازی به تقلب در شمارش آرا داشت؟ همه نامزدها از یاران گزیده شده نظام ولایی بودند! اصولگرایان سرسخت از این مهندسی دو سود دیگر هم بردند. یکی اینکه به مشروعیت دست یافتند و دیگر این که رهبری اصلاح‌طلبی به دست یکی از شخصیت‌های مورد اعتماد نظام سپرده شد. مگر نه این که حسن روحانی که هرگز ادعای اصلاح‌طلبی نداشت، امروز رهبر اصلاح‌طلبی است؟

وی که خود از حامیان اصلاح‌طلبان و پیوند آنها با اپوزیسیون است،‌می‌نویسد: «پیروزی حسن روحانی در انتخابات پیروزی اصلاح‌طلبی نبود و نیست. وی که اصلاح‌طلب نبود! روحانی تاکنون برای دموکراسی و گشایش جامعه چه گفته و چه کرده،‌که نشانه‌ای از اصلاح‌طلبی باشد؟ این قبول که انتخاب او بهتر از انتخاب سعید جلیلی بود.

این هم قبول که مصلحت‌اندیشی و اعتدال او بهتر از تندروی محمود احمدی‌نژاد است. اما این‌ها که اصلاح‌طلبی نمی‌شود! نخستین اصلاح‌طلب برآمده از نظام محمد خاتمی بود که دست کم در گفتار مرزی برای آزادی نمی‌شناخت. رهبری نمادین اصلاح‌طلبی سپس به میرحسین موسوی و مهدی کروبی رسید که هر دو در گفتار و کردار کمتر از خاتمی در پی آزادی بودند.

امروز اما، کار اصلاح‌طلبی بدان جا رسیده که درفش آن در دست حسن روحانی است! او کی و کجا گفت که اصلاح‌طلب است. نیز جای یادآوری است که حکم حصر موسوی و کروبی از همان شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران آمد که روحانی عضوش بود.»

روحانی هماهنگ با رهبری عمل خواهد کرد

«حسن روحانی 16 سال در این سیستم مسئولیت داشته و مطلقاً جدا از خواسته و نظر رهبری قدم برنمی‌دارد.»«محمد-ن» فیلمساز فرصت‌طلبی که پس از سوءاستفاده چند میلیارد تومانی به فتنه‌گران پیوست، مطلب فوق را در مصاحبه با رادیو فرانسه عنوان کرد. او می‌گوید: موضع‌گیری‌های حسن روحانی منطبق با خواست و اشارت رهبری خواهد بود. او یک شخصیت اطلاعاتی و امنیتی است که 16 سال در این سیستم مسئولیت داشته است. او در جایگاه دبیری شورای عالی امنیت ملی قرار داشت.

او اکنون یک ودیعه آسمانی برای حاکمیت است(!) و در موضوعاتی نظیر بحث هسته‌ای جدا از حاکمیت قدم برنمی‌دارد.نامبرده پیش از این هم در مصاحبه با یکی از رسانه‌های بیگانه تصریح کرده بود: متأسفانه مردم به یک روحانی و آخوند مضاعف که از ولایت‌فقیه اطاعت می‌کند، رای دادند. او هرگز با رهبری مخالفت نخواهد کرد.

*وطن امروز


تکذیب وصول پیشنهاد جدید هسته‌ای به ایران


پیشنهاد کاهش تحریم پتروشیمی مربوط به مذاکرات آلماتی-‌1 بوده و به هیچ‌وجه جدید نیست و اخیرا هیچ پیشنهادی از گروه 1+‌5 به ایران واصل نشده است. به گزارش جهان، در حالی که یک خبرگزاری داخلی از قول مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی خبر از پیشنهاد جدید 1+5 به ایران درباره کاهش تحریم پتروشیمی داده بود، منابع مطلع به «ایران هسته‌ای» گفتند این پیشنهاد به هیچ‌وجه جدید نیست و اخیرا هیچ پیشنهادی از گروه 1+5 به ایران واصل نشده است. این خبرگزاری پنجشنبه گذشته از قول عبدالحسین بیات، مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی خبر داده بود که گروه 1+5 اخیرا به ایران پیشنهاد کرده که تحریم‌های پتروشیمی را کم کند.

این در حالی است که مراجعه به متن گفت وگوی بیات نشان می‌دهد وی هیچ ادعایی درباره وصول یک پیشنهاد جدید مطرح نکرده بلکه صرفا گفته است: «در دولت دهم گروه 1+‌5 پیشنهادهایی مبنی بر کاهش تحریم‌های پتروشیمی مطرح کرده است.» در اینجا کاملا روشن است که اشاره بیات به پیشنهادی است که گروه 1+‌‌5 در مذاکرات آلماتی-1 به ایران داد و در آن پیشنهاد کاهش تحریم پتروشیمی و فلزات گرانبها و طلا در ازای تعطیلی فردو، توقف غنی‌سازی ۲۰ درصد و انتقال مواد ۲۰ درصد به خارج داده شده بود.

سرنوشت مجری اخراجی VOA چه شد؟

تلویزیون فارسی صدای آمریکا (VOA) رسانه‌ای وابسته به وزارت خارجه این کشور است که به منظور کمک به پیشبرد اهداف استکباری دولت ایالات متحده راه‌اندازی شده و فعالیت می‌کند. به گزارش فرهنگ، عملکرد ضعیف و ناکامی دست‌اندرکاران این شبکه در جلب اعتماد مخاطبان فارسی‌زبان طی سالیان اخیر موجب شده است که هر از گاهی شاهد تغییرات وسیع در سطح مدیران رده‌بالا و کارمندان دون‌پایه صدای آمریکا باشیم.

مهشید ندیری از جمله کارمندان و مجریان تلویزیون فارسی صدای آمریکا بود که مدتی پیش به همراه یکی از همکارانش (نگار مرتضوی) قربانی عدم اقبال بینندگان به این شبکه شد و با دریافت حکم اخراج، جایگاه خود را در برنامه گفت‌وگومحور «روی خط» به مهدی فلاحتی و همکارش (آرش سیگارچی) واگذار کرد.

مهدی فلاحتی همان کسی است که پس از افشای اقدام غیراخلاقی‌اش در تجاوز به یکی از مجریان زن صدای آمریکا (الهام ستاکی) برای مدتی مقابل دوربین این شبکه ظاهر نمی‌شد. نامبرده از جمله کارمندان بسیار فاسد رسانه دولتی آمریکاست که همکاران سابقش از اعتیاد، شرب خمر و هوسرانی‌های او خاطره‌های زیادی نقل می‌کنند. وی در عین حال -به قول همکاران سابقش- به دلیل زرنگ‌بازی و گوش به فرمانی توانسته در طول این سال‌ها جایگاه خود را در صدای آمریکا حفظ کرده و از اخراج در امان بماند.

اما آنچه موجب شد دوباره به ماجرای اخراج این دو مجری زن اشاره کنیم، پیامی است که مهشید ندیری در همین رابطه از طریق توئیتر منتشر کرده و راجع به سرنوشت برنامه روی خط ابراز نگرانی کرده است. در توئیت مورد اشاره آمده است: «حس اون مادری رو دارم که بچه‌اش رو به حکم دادگاه ازش گرفتن دادن به بابای معتاد و زنباره‌اش.» وی پس از دریافت واکنش‌ها به این پیام، در پیام بعدی خود با لحنی گلایه‌آمیز نوشته است: «همون روزایی که سر شما به انتخابات 92 گرم بود، سر دو تا از ما رو بریدند گذاشتند روی سینی! هیچکس هم هیچی نگفت».

مصر برای گردشگران آرام است

در حالی که مصر روزهای پرالتهابی را می‌گذراند و رئيس‌جمهور، توسط ارتش این کشور خلع شده است، مسؤول دفتر حافظ منافع مصر در ایران با نگاهی امیدوارانه به گسترش تعاملات ایران و مصر بویژه در بخش گردشگری می‌نگرد و می‌گوید: مناطق گردشگری مصر آرام است و ما هیچ مشکلی نداریم. خالد عماره که حدود 7 ‌ماه است در ایران بسر می‌برد، درباره‌ روند پیش‌‌ روی روابط گردشگری ایران و مصر با توجه به چالش‌ها و تنش‌های اخیر در این کشور، به ایسنا گفت: ما حدود 2 سال و نیم است که در مصر انقلاب کرده‌ایم و حالا پس از این مدت توانسته‌ایم تعداد گردشگران را به شرایط قبل از انقلاب برگردانیم و فکر می‌کنیم توسعه گردشگری در این کشور اتفاق بیفتد.

 وی افزود: پس از تعاملات صورت گرفته میان مقامات گردشگری 2 کشور، چندصد نفر ایرانی به مصر سفر کردند و فکر می‌کنم ایرانی‌های زیادی مشتاقند به مصر بروند. وی در عین حال اضافه کرد: فکر می‌کنم به خاطر اتفاقاتی که در مصر افتاده، سفر گردشگران و البته ایرانی‌ها به کشور ما برای مدتی متوقف شود که این شرایط در جریان وقوع انقلاب‌ها، طبیعی است.

مسؤول دفتر حافظ منافع مصر در ایران در ادامه درباره‌ عادی‌سازی فرآیند صدور روادید با توجه به آنکه شرایط آن هنوز در ایران عادی نیست، گفت: صدور ویزا به مدت زیادی برای اتباع 2 کشور صورت نمی‌گرفت. ما فعلا برای صدور ویزای گروهی توافق کرده‌ایم و این یک دوره‌ آزمون و خطاست که باید سپری شود، هر چند اکنون به انگیزه‌های مختلف برای علاقه‌مندان سفر به مصر ویزا صادر می‌شود ولی پس از گذران این دوره‌ آزمون و خطا حتما شرایط صدور ویزا برای ایرانی‌ها نیز عادی می‌شود.

*آرمان

 ارجاع پرونده شکایت بقایی به دادسرا

شنیده شد که یک منبع آگاه از ارجاع پرونده شکایت معاون اجرایی رئیس‌جمهور از نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به شعبه ۱۵ بازپرسی دادسرای کارکنان دولت خبر داد. آفتاب نوشت: این منبع آگاه با اعلام این خبر گفت: علت شکایت معاونت اجرایی رئیس‌جمهور، ارائه گزارش خلاف واقع درباره سفر خانواده بقایی به آمریکا و تشویش اذهان عمومی از سوی کمیسیون اصل ۹۰ ذکر شده است.

وی افزود:‌ معاونت اجرایی رئیس‌جمهور از سه نفر از نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ شکایت کرده و پرونده در شعبه ۱۵ بازپرسی کارکنان دولت مطرح شده است. این منبع آگاه تصریح کرد: در حال حاضر قرار است تا استعلامات اولیه از اداره گذرنامه اخذ شود.

انتشار تصویر مراسمی که برگزار نشده

شنیده شد که یک مجله اجتماعی در شماره جدید خود تصویری از فرزاد حسنی و آزاده نامداری، دو مجری جوان تلویزیون که به تازگی خبر ازدواجشان منتشر شده است چاپ کرده که آنها را در لباس عروسی نشان می‌دهد. اما تدوین ناشیانه تصویر لباس عروس روی بدن آزاده نامداری و کت و شلوار دامادی برای فرزاد حسنی انتقاد این دو را برانگیخته است. فرزاد حسنی در گفت‌وگوی کوتاه تلفنی با خبرنگار «پیشرفت‌پرس» با انتقاد از این اقدام اظهار کرد: کار زشتی انجام شده و ما هنوز مراسمی برگزار نکرده‌ایم.

به فرمانداری پیامک بزنید

شنیده شد که مشاور و مدیر روابط عمومی فرمانداری تهران گفت: سامانه پیامکی ارتباط مستقیم شهروندان تهرانی با فرماندار تهران از امروز افتتاح شد. ایمان قربانی گفت: به منظور تکریم و ارزش نهادن به رای و نظر مردم سامانه پیامکی 50002708 از امروز افتتاح شد.

وی افزود: از این پس شهروندان تهرانی می‌توانند با ارسال پیام کوتاه به این شماره، معضلات، مشکلات، کمبودها و موضوعات مربوط به شهر تهران را به اطلاع فرمانداری تهران برسانند. مشاور و مدیر روابط عمومی فرمانداری تهران ابراز امیدواری کرد که شهروندان از طریق این شماره می‌توانند فرمانداری تهران را در حل معضلات و مشکلات شهر تهران یاری کنند.

وطن امروز مجرم شناخته شد

شنیده شد که هیات منصفه مطبوعات روزنامه «وطن امروز» را مجرم تشخیص داد. جلسه رسیدگی به پرونده‌های ضمیمه روزنامه جوان «کشیده» و روزنامه «وطن امروز» صبح دیروز در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران و با حضور هیات منصفه مطبوعات برگزار شد. پس از ختم رسیدگی هیات منصفه مطبوعات وارد شور شد و اعلام کرد که «کشیده» مجرم نیست و روزنامه «وطن امروز» مجرم شناخته شد و البته مستحق تخفیف است.

پرونده کشتارگاه کم‌فروش روی میز تعزیرات قم

شنیده شد که پرونده کشتارگاه صنعتی کم‌فروش در تعزیرات حکومتی قم مفتوح است. در جریان برگزاری گشت‌های مشترک سازمان صنعت، معدن و تجارت، مرکز بهداشت، فرماندهی انتظامی و اداره کل تعزیرات حکومتی استان قم، برای یک کشتارگاه صنعتی که اقدام به کم‌فروشی کرده بود، پرونده‌ای تشکیل و به منظور رسیدگی به شعبه تعزیرات حکومتی استان ارسال شد. این پرونده به منظور رسیدگی و صدور رای در شعبه تعزیرات حکومتی استان قم مفتوح است.

کدام روزنامه اصلاح‌طلب یارانه بیشتری می‌گیرد؟

شنیده شد که اظهارات آقای احمدی‌نژاد درگفت‌وگوی تلویزیونی هفته گذشته درباره مطبوعات موجب شگفتی بسیاری از مدیران مطبوعات شده است. انتخاب نوشت: به نوشته جمهوری اسلامی رئیس‌جمهور مدعی شد روزنامه‌های منتقد دولت بیش از روزنامه‌های موافق، از دولت یارانه دریافت می‌كنند.

این ادعای نه‌تنها صحت ندارد بلكه واقعیت، درست برعكس آن است. اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمار و اطلاعات دقیق توزیع یارانه‌های مطبوعات در سال‌های اخیر را منتشر كند مشخص خواهد شد كه با روزنامه‌های منتقد در این دولت چگونه رفتار شده است.

کمبود آب

اهالی روستای مهدی‌آباد همدان مجبور شدند به دلیل كمبود آب در این منطقه جسد یكی از اهالی روستا را 3 روز بعد از فوت به روستای مجاور منتقل کنند و غسل دهند. انتخاب نوشت: اهالی این روستا با تجمع در برابر استانداری همدان خواستار حل مشكل قطعی آب روستای خود شدند. آنها می‌گویند اكنون 4 سال است كه با مشكل قطعی آب آشامیدنی مواجه هستیم به‌طوری كه گاهی در مواقع ضروری و نیاز مبرم به آب، از این ماده حیاتی محروم می‌باشیم و تاكنون مدیر آبفا و اعضای شورای اسلامی نسبت به مشکل ما کم‌توجهی كرده‌اند.

*خراسان


دردسرهاي سبد کالاي رمضان براي برخي کارمندان

بر اساس بررسي هاي يک دستگاه نظارتي که با توجه به شکايات تعدادي از کارمندان صورت گرفته، مشخص شده در حالي که برخي مسئولان دولتي اعلام کرده اند که دريافت تمام اقلام سبد کالاي رمضان اجباري نيست اما برخي دستگاه هاي اجرايي با اخذ 93 هزار تومان از نيروهاي زيرمجموعه خود، اجازه انتخاب گزينشي کالاها را نمي دهند.

دستور دولت براي پرداخت سختي کار به اهالي گزينش

بر اساس ابلاغيه اخير يک مسئول دولتي به تمام وزارتخانه ها و دستگاه هاي دولتي، اعلام شده است که براساس تصميم جديد هيئت مرکزي گزينش قرار است از اين پس امتيازات مربوط به فوق العاده سختي کار مشاغل به افراد حاضر در اين واحد پرداخت شود که بر اين اساس، تعدادي از دستگاه هاي دولتي نيز طي روزهاي اخير اين مصوبه را با تاريخ اجراي اول فروردين ماه سال 92 در سامانه نرم افزاري خود اعمال کرده اند.

*تهران امروز


تعجب مديران مطبوعات از احمدي‌نژاد

اظهارات احمدي‌نژاد در گفت‌وگوي تلويزيوني هفته گذشته درباره مطبوعات موجب شگفتي بسياري از مديران مطبوعات شده است. رئيس‌جمهور گفت: روزنامه‌هاي منتقد دولت بيش از روزنامه‌هاي موافق، از دولت يارانه دريافت مي‌كنند. اين ادعاي رئيس‌جمهور نه‌تنها صحت ندارد بلكه واقعيت، درست برعكس آن است.

روزنامه جمهوري اسلامي نوشت:اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي آمار و اطلاعات دقيق توزيع يارانه‌هاي مطبوعات در سال‌هاي اخير را منتشر كند مشخص خواهد شد كه با روزنامه‌هاي منتقد در اين دولت چگونه رفتار شده است. ضمنا داستان قطع كردن فرمايشي آگهي‌هاي روزنامه‌هاي منتقد و تحويل يكجاي آنها به روزنامه دولت نيز از اقدامات خلاف عدالت دولت آقاي احمدي‌نژاد است.

ماجراي بازداشت حسن روحاني در انگليس

روزنامه تايمز بريتانيا نوشت حسن روحاني رئيس‌جمهور منتخب ايران در زمان شاه و هنگامي كه در اسكاتلند زندگي و تحصيل مي‌كرده از سوي پليس به ظن فعاليت‌هاي سياسي دستگير شده است. تايمز نوشت: «پليس در سال آخر حيات رژيم شاه به اقامتگاه روحاني هجوم مي‌برد و او را دستگير و به بازداشتگاه منتقل مي‌كند.

حسن روحاني پليس انگليس را «گستاخ، خشن و بي‌رحم» توصيف مي‌كند. او طي بازداشت به در سلولي در اداره پليس اسكاتلنديارد بسته شده بود.اين اقدام در حالي صورت گرفته بود كه روحاني از منظر قوانين بريتانيا مرتكب هيچ جرمي نشده بود و فقط عليه رژيم محمدرضا شاه فعاليت مي‌كرد.اسكاتلنديارد پس از گرفتن اثر انگشت روحاني و پس از اينكه ساعت‌ها وي را در سلولي تحت بازداشت نگه مي‌دارد، او را آزاد مي‌كند.»

خاطرات سال 69 آيت‌الله هاشمي منتشر شد

محسن هاشمي بهرماني از به بازار آمدن خاطرات سال 69 آيت‌الله هاشمي با نام «اعتدال و پيروزي» و خاطرات عفت مرعشي با نام «پا به پاي سرو» خبر داد.

ضربه‌اي كه مرتضوي به حيثيت نظام زد با اين حكم جبران نمي‌شود

پنجره نوشت:احمد توكلي از نمايندگاني بود كه در چهار سال گذشته اعتبار خود را در بسياري از مقاطع هزينه كرد تا رفتار سعيد مرتضوي به پاي نظام نوشته نشود و اجراي عدالت در مورد وي را بهترين سند براي اين موضوع مي‌دانست. پافشاري بر اجراي دادگاه كهريزك و عزل مرتضوي از مناصب دولتي از اقداماتي بود كه توكلي در اين زمينه پيگيري كرده است.

وي درباره حكم پرونده كهريزك گفته:بالاخره در اين پرونده، يكسري اتهامات وجود دارد كه غير از سيستم قضايي است. باتوجه به اين اتهامات قاضي محترم تشخيص داده است كه اين حكم را در اين خصوص بدهد. اما ضرري كه آقاي مرتضوي به حيثيت نظام و مديريت كشور زد، خيلي بيشتر از اينهاست كه بشود فقط در اين پرونده و با اين حكم جبرانش كرد. اگر تمام اتهامات ايشان مطرح مي‌شد. فكر مي‌كنم ماجرا نتيجه ديگري پيدا مي‌كرد؛ اما متاسفانه اينچنين نشد.

پدر محسن روح‌الاميني: نتيجه همان است كه مي‌خواستيم

مجله پنجره درباره پدر روح‌الاميني نوشت: چون از مسئولان نظام تلقي مي‌شد، قتل پسرش بهانه‌اي شده بود تا دشمنان انگشت اتهام را به سمت همين نظام نشانه روند. غم از دست دادن فرزند از يكسو و غم اعاده حيثيت نظام از دغدغه‌هاي روح‌الاميني در اين چهار سال بوده است.

در پرونده قبلي كهريزك نيز بعد از صدور حكم قصاص براي عاملان اين جنايت در بازداشتگاه كهريزك، از شكايت خود گذشت تا ثابت كند اثبات سلامت نظام از انتقام برايش مهم‌تر بوده است. گويا رضايت وي از حكم منتشر شده در رسانه‌ها نيز حكايت از همين موضوع دارد. وي درباره رضايتش از احكام متهمان پرونده مي‌گويد:ما قطعا به احكام صادر شده تمكين مي‌كنيم و آن را دستاورد بزرگي در برخورد با متخلفان مي‌دانيم و از عملكرد قوه قضائيه در برخورد با صاحب‌منصبان سابق اين قوه كه اقدامي بي‌نظير در تاريخ است و يكي از دادستان‌هاي صاحب‌نام محكوم شده است، خرسنديم.

همچنين از گام عبرت‌آموزي كه اين قوه برداشته تقدير مي‌كنيم. البته اين توقع هم مي‌رفت كه براي پيشگيري از تخلفات مشابه و همچنين احترام به افكار عمومي و اقناع تمام كساني كه در اين حادثه لطمه ديده‌اند مخصوصا از لحاظ روحي، از مجازات تكميلي نيز با استفاده از ساير ظرفيت‌هاي قانوني متناسب استفاده مي‌شد.

براساس قانون، اين امكان هم براي قاضي پرونده مهيا بود تا كيفر سنگين‌تري براي اين مجرمان همچون تبعيد و محروميت از امكانات اجتماعي صادر كند.روح‌الاميني درباره مرتضوي و فضايي كه عليه‌اش شكل گرفته مي‌گويد. اتهام ايشان در اين زمينه، معاونت در قتل بود. معاونت در قتل با قتل بسيار متفاوت است. قانون براي اين اتهام، حكم قصاص صادر نمي‌كند، پس صدور حكم قصاص منتفي است.

محكوميت ايشان، به‌خاطر بازداشت غيرقانوني بوده است و حكم صادر (انفصال دائم از قضاوت و پنج سال انفصال از خدمات دولتي) هم در ضمن اين اتهام صادر شده. مرتضوي از اتهام معاونت در قتل مرحوم محمد كامراني تبرئه شده، اما پرونده شكايت ما از آنها در ارتباط با معاونت در قتل در دادسراي كاركنان دولت همچنان باز است.

هشدار شريعتمداري نسبت به حضور ستون پنجم دشمن در كابينه روحاني

حسين شريعتمداري يك‌شنبه ۱۶ تير ماه در يادداشتي در روزنامه كيهان نوشت: «هفت سال قبل طي يادداشتي با عنوان «رقص مار» نسبت به بهره‌گيري مسئولان محترم نظام از افراد و جريانات بدسابقه‌اي كه بارها در آزمون عملي صداقت رفوزه شده‌اند، هشدار داده بوديم كه مورد توجه قرار نگرفت. در يادداشت ياد شده به داستاني از مثنوي مولوي اشاره داشتيم كه امروز هم وصف حال است و عبرت‌انگيز و درس‌آموز.

اين هشدار دوستانه كه با استناد به نمونه‌هاي غيرقابل انكاري از خيانت آشكار سران و عوامل فتنه همراه بود همانگونه كه انتظار مي‌رفت به مذاق بيرون‌گراي اصحاب فتنه خوش نيامده و براي آنكه ماجراي وطن‌فروشي آنان در جريان فتنه آمريكايي- اسرائيلي ۸۸ بازخواني نشود، به فرافكني روي آورده و كوشيدند صورت مسئله را تغيير دهند و قضيه را به تلاش اصولگرايان براي مصادره آراي دكتر روحاني نسبت دهند و حال آنكه اصولگرايان برخلاف توهم‌پراكني اصحاب فتنه و مدعيان اصلاحات، نيازي به مصادره آراي رئيس‌جمهور منتخب ندارند.

گفتني است كيهان با توجه به فرمول از قبل اعلام شده كودتاهاي مخملي با رصد نقشه راه دشمنان، تمامي مراحل فتنه ۸۸ را قبل از آنكه از سوي سران و عوامل داخلي فتنه به اجرا درآيد، پيش‌بيني كرده و نسبت به آن هشدار داده بود. ولي ماجراي اصلي بسيار فراتر از آن است و پاي يك هشدار جدي نسبت به نفوذ ستون پنجم دشمنان بيروني در كابينه رئيس‌جمهور منتخب در ميان است. مارهاي از رمق افتاده‌اي كه به قول ملاي رومي و به حكم عقل سليم نبايد آنها را به آفتاب داغ بغداد كشيد و جان دوباره بخشيد!

سخن اين است و يك كلام هم بيش نيست كه حضور اصحاب فتنه در كابينه رئيس‌جمهور منتخب بدون كمترين ترديد، آسيب‌هاي جدي به نظام و مردم پاكباخته اين مرز و بوم به‌دنبال دارد و در اين ميان دكتر روحاني به يقين اولين قرباني خواهد بود. چرا كه نشان داده اهل ساختارشكني نيست، بر اجراي قانون‌اساسي تاكيد دارد و اين، هر دو با هويت برملا شده اصحاب فتنه در تناقض آشكار است.

*جمهوری اسلامی

تکذیب خبر امتناع دكتر روحاني از ديدار با آيت‌الله صانعي

* خبر امتناع دكتر روحاني رئيس‌جمهور منتخب، از ديدار با آيت‌الله صانعي در سفر به قم كه ديروز در يكي از روزنامه‌ها چاپ شد صحت ندارد. يك منبع نزديك به رئيس‌جمهور منتخب مي‌گويد در سفر روز پنجشنبه گذشته دكتر روحاني به قم و ديدار با مراجع تقليد، ديدار با آيت‌الله حاج شيخ يوسف صانعي نيز در برنامه اين سفر بود و حتي براي انجام اين ديدار با بيت اين مرجع تقليد تماس تلفني نيز برقرار گرديد ولي اين ديدار به دليل عدم حضور آيت‌الله صانعي ميسر نشد.

آيت‌الله صانعي با انتشار بيانيه‌اي در آستانه انتخابات 24 خرداد و دعوت از مردم براي حضور در پاي صندوق‌هاي رأي، نقش قابل ملاحظه‌اي در خلق حماسه سياسي مورد نظر رهبر معظم انقلاب ايفا كردند. ضمناً ايشان در اين بيانيه از مردم خواستند به دكتر حسن روحاني رأي بدهند.

حرفی که با عمل یکی نیست!

* آقاي احمدي نژاد در مراسم تجليلي كه ديروز رئيس رسانه ملي براي وي برگزار كرد، چنان درباره ضرورت پرهيز از تخريب سخن گفت كه گوئي خود همواره مروج حفاظت از حريم‌ها و حرمت‌ها بوده و هرگز به تخريب هيچكس اقدام نكرده است! رئيس دولت‌هاي نهم و دهم در سخنان ديروز خود در سالن همايش‌هاي صدا و سيما گفت: "همه بايد مراقبت كنيم كه خداي ناكرده تخريب‌ها، توهين‌ها، افترا و كتمان حقيقت و تحريف حقايق و قضاوت‌هاي ناعادلانه و خلاف گويي‌ها وارد ادبيات سياسي ما نشود".

 آقاي احمدي نژاد اين مطلب را درحالي به زبان آورده كه در 8 سال گذشته بسياري از شخصيت‌هاي انقلابي و خدوم توسط وي تخريب شدند و اظهارات سراسر تهمت وي در مناظره تلويزيوني انتخابات 88 و خس و خاشاك ناميدن معترضان ادبيات سياسي ايران را دچار بيماري كرده است.

برچسب ها: ویژه ، خبر ، روزنامه ، باشگاه ، شبانه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.