سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر نفت:

نفت و پتروشیمی به شدت گرفتار خام‌فروشی هستند/ لزوم ایجاد معاونت توسعه صنایع تکمیلی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با تاکید بر این‌که در بخش نفت، گاز فرآورده‌های پالایشگاهی و به ویژه در بخش پتروشیمی به شدت گرفتار خام‌فروشی هستیم پیشنهاد داد: معاونتی مستقل تحت عنوان توسعه صنایع تکمیلی کشور زیر نظر ریاست جمهوری تشکیل شود.


مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با تاکید بر این‌که در بخش نفت، گاز فرآورده‌های پالایشگاهی و به ویژه در بخش پتروشیمی به شدت گرفتار خام‌فروشی هستیم پیشنهاد داد: معاونتی مستقل تحت عنوان توسعه صنایع تکمیلی کشور زیر نظر ریاست جمهوری تشکیل شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، عبدالحسین بیات در دومین همایش بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در استان خوزستان گفت: در بسیاری از بخش‌های صنعت گرفتار خام‌فروشی هستیم؛ راهکار خروج از خام‌فروشی این است که در همه بخش‌های کشور به ویژه در حوزه پتروشیمی توسعه‌ی صنایع تکمیلی را با رویکرد نهضت ملی شروع کنیم.

وی پیشنهاد کرد: معاونت مستقل تحت عنوان معاونت توسعه صنایع تکمیلی کشور زیر نظر ریاست جمهوری تشکیل شود و تصویب شود که سالانه حداقل 10 درصد از منابع صندوق توسعه ملی به این بخش اختصاص یابد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران هم‌چنین پیشنهاد بستن قرار‌داد سرمایه‌گذاران خارجی به صورت مستقیم با پتروشیمی را داد و گفت: شرایطی را فراهم کنیم که خارجی‌ها بتوانند مستقیم با پتروشیمی قرار‌داد ببندند خوراک‌شان تامین شود و به راحتی در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

بیات با تاکید بر این که سال گذشته میزان کل محصولات قابل فروش در حوزه پتروشیمی 21.9 میلیون تن بود، گفت: از این حجم 15.8 میلیون تن (52 درصد) صادر و 13.3 میلیون تن محصول در کشور جذب شد. بنابراین خام‌فروشی گریبانگیر بیش از 50 درصد محصولات پتروشیمی است.

وی پیش‌بینی کرد: در سال 92، 36.5 میلیون تن محصول فروخته شود و از این میزان 17.5 (48 درصد) صادر شود، چرا که ظرفیت جذب بیشتر در کشور نیست. هم‌چنین فروش داخلی به 19 میلیون تن برسد به این معنا که 48 درصد محصولات صادر و 52 درصد جذب شود.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با ابراز امیدواری نسبت به این‌که نسبت صادرات و جذب محصولات از مرز 50 _ 50 رد شود و مصرف داخلی پیشی‌ بگیرد، گفت: در حال حاضر 60 میلیون تن ظرفیت نصب شده در کشور است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان برنامه‌ی پنجم میزان ظرفیت نصب شده به 100 میلیون تن برسد.

بیات با اشاره به راهکار خروج از خام‌فروشی گفت: در حوزه پتروشیمی توسعه صنایع تکمیلی را باید با رویکرد نهضت ملی شروع کنیم؛ کم‌کم جلو رفتن زمان زیادی می‌خواهد و باعث می‌شود ارزش افزوده در این مدت از دست مردم برود.

بهترین جایگزین صادرات نفت توسعه صنایع تکمیلی است

وی با تاکید بر این‌که صنایع تکمیلی بهترین جایگزین صادرات نفت است، گفت: به راحتی می‌توانیم ارز‌آوری‌ای که از ناحیه‌ی نفت داریم را از قبل توسعه‌ی صنایع تکمیلی به دست آوریم.

فراوانی زنجیره‌های نیمه‌تمام در کشور

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به این‌که بسیار زنجیره نیمه‌تمام در کشور داریم که باعث شده همه خام‌فروشی می‌کنیم، گفت: به عنوان مثال در صنعت پتروشیمی 11 صنعت مهم هستند که شامل صنایع لاستیک‌ها، پلاستیک، کامپوزیت، رنگ و رزین و چرم، الیاف و نساجی، مواد شیمیای حلال‌ها، داروسازی، شوینده‌ها، آرایشی و بهداشتی، بازیافت، کود شیمیایی، سموم آفت‌کش‌ها و ... می‌شوند که اگر توسعه پیدا کنند نرخ بازگشت سرمایه بسیار بالا می‌رود و ارزش افزوده زیادی ایجاد می‌شود.

بیات با اشاره به ویژگی‌های سرمایه‌گذاری در صنایع تکمیلی گفت: سرمایه‌گذاری در صنایع تکمیلی نیاز به سرمایه‌گذاری و سرمایه در گردش کم دارد. بنابراین منبع آن به راحتی می‌تواند تامین شود و این بخش می‌تواند 50 درصد بیشتر سودآوری داشته باشد.

وی با اشاره به لزوم توسعه صنایع تکمیلی گفت: توسعه این بخش در واقع نسبت به مبارزه با بیکاری و اشتغالزایی گسترده در پتروشیمی است. به ازای هر شغل در صنایع بالا‌دست باید 940 دلار سرمایه‌گذاری شود در حالی که در صنایع تکمیلی نیاز به 21 هزار دلار به ازای هر شغل است.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران افزود: هم‌چنین از نظر ارزش افزوده در بالا‌دست به ازای فروش هر میلیون تن محصول 300 میلیون دلار به دست می‌آید در حالی که در صنایع تکمیلی به ازای هر میلیون تن فروش 670 میلیون دلار کسب می‌شود. از سوی دیگر نرخ بازگشت سرمایه در بالا‌دست 12 تا 15 درصد و در صنایع تکمیلی 30 تا 35 درصد است.

بیات با تاکید بر این‌که توسعه صنایع تکمیلی در اکثر نقاط کشور امکان‌پذیر است، گفت: در ماهشهر، عسلویه و سرخس همه چیز فراهم است و در مسیر اتیلن غرب و خط اتیلن مرکز همه نیاز‌ها دیده شده است.

وی با اشاره به نقش وزارت نفت در توسعه‌ی صنایع تکمیلی که قرار شد از سال 89 با وجود این‌که وزارت صنعت، معدن و تجارت مسوول صنایع تکمیلی است، به این بخش ورود کند گفت: ما می‌توانیم تا جایی پیش رویم که فرصت‌ها را شناسایی کنیم اما بیش از نه ساختار و نه بودجه داریم.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به شناسایی 100 فرصت شغلی برای صادرات در بخش صنایع تکمیلی گفت: مطالعات آمایش سرزمین را شروع کردیم و برنامه‌ی راهبردی صنایع تکمیلی را در دست داریم و امیدواریم مصوب شود؛ هم‌چنین پیش‌بینی امضاء تفاهم‌نامه‌هایی را با وزارت صنعت، معدن و تجارت کرده‌ایم.
منبع: ایسنا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.