به گزارش
حوزه حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، "احمد تويسركاني" معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در حاشیه جلسه شورای سیاستگذاری سازمان در خصوص آثار الحاق کشورمان به این معاهده گفت: این معاهده امکان کسب حمایت از اختراع را به طور همزمان در سطح تمامی کشورهای عضو که هم اکنون تعداد 147 کشور هستند را فراهم می آورد و برای مخترع این امکان وجود دارد که با ثبت تنها یک تقاضانامه ثبت بینالمللی اختراع از این حمایتها بهره مند شود.
وي افزود: طبق نظام سنتی که هم اکنون جاری است، حمایت از مخترعین در سایر کشورها مستلزم تسلیم اظهارنامههای ثبت اختراع به نحو جداگانه در هر یک از کشورها می باشد تا بتوانند حمایت فراملی را کسب کنند.
تويسركاني تصریح کرد: با الحاق به این معاهده همچنین مخترعان و نوآوران کشورمان از مزیت تخفیف 75 درصدی هزینه ثبت بین المللی اختراع برای کشورهای در حال توسعه نیز بهره مند خواهند شد.
اين مقام مسئول ادامه داد: قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده همکاری در ثبت اختراعات (PCT) در سال 1386 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، لکن به لحاظ کمبود امکانات و مهیا نبودن زیرساختهای اجرایی لازم، سند الحاق تاکنون تودیع نگردید.
معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور: خوشبختانـه به لحاظ اقدامات اخیر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در جهت اصلاح فرایند خـدمات ثبتـی و اجـرای پروژه ی خـدمـات الکترونیکی در اداره کل مالکیت صنعتی، موانع اجرای معاهده مرتفع و سند الحاقی تودیع خواهد شد.
گفتني است؛ معـاهده همکـاری ثبت اختراعات مصوب سال 1970 سازمان جهانی مالکیت معنوی «وایپو» است کـه بـا اصـلاحـاتـی در سـالهـای 1979، 1984 و 2001 همـراه بوده و از جمله معاهداتی است که تحت مدیریت این سازمان، تسهیل کننده ثبت بینالمللی اختراعات است.
انتهاي پيام/