سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بخور نخورهاي تابستان

از آنجا که در اين روزها گشت و گذار در شهرها هم بيشتر مي شود بهتر است با خوردن مواد غذايي مناسب آثار منفي گرما بر بدن را کمرنگ کنيم

به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ معمولا کم آبي اولين مشکلي است که با علايم مختلفي مانند سردرد و سرگيجه گريبانمان را مي گيرد اما با بالا رفتن دما بهتر است چه تغييرهايي در عادت هاي غذايي مان بدهيم تا مشکلات به حداقل ممکن برسند؟
 
تا مي توانيد آب بنوشيد اما آب خنک، نه بسيار سرد: بررسي ها نشان داده اند آب خنک بيشتر از آب يخ به رفع تشنگي کمک مي کند و باعث مي شود بيشتر آب بخوريد. البته اگر تمايلي به نوشيدن آب نداريد مي توانيد آبميوه خانگي ميل کنيد.
 
آبليمو را فراموش نکنيد: در ميان آبميوه هاي سنتي آبليمو مناسب ترين است زيرا هم مايعات به بدن مي رساند و هم املاح. بنابراين نوشيدن يک ليوان شربت آبليمو همرا خاکشير به رفع کم آبي کمک مي کند.
 
آبدوغ خيار بخوريد: از آنجا که در روزهاي گرم همراه آب مقدار زيادي املاح نيز از بدن دفع مي شود چه بهتر که با مصرف خوراکي اي مغذي و آبداري مثل آبدوغ خيار املاح از دست رفته تان را جبران کنيد.
 
منابع ويتامين c را در رژيم غذايي تان بگنجانيد: خوردن مرکبات،ميوه ها و سبزيجات مملو از ويتامينc  نظير کيوي و انواع توت ها، کلم و گوجه فرنگي به بازتواني بدن بعد از يک روز گرم کمک مي کند.
 
ميوه ها کم قند ميل کنيد: تا مي توانيد ميوه هاي آبدار و با قند کم را در ميان وعده هايتان بگنجانيد، ميوه هايي مانند سيب، زردآلو، هلو، گلابي، آناناس، انبه، توت فرنگي و طالبي.
 
همراه غذايتان سالاد و ماست بخوريد: خوردن سالاد با غذاي اصلي به خصوص اگر در آن سبزي هايي مانند کاهو، خيار و گوجه فرنگي باشد، بسيار مفيد است. ماست و دوغ هم از همراه غذاهايي هستند که به دليل طبيعت سرد و مواد معدني بسياري که دارند، مصرفشان در روزهاي گرم تابستان توصيه مي شود. 
 
مصرف روغن را به حداقل برسانيد: تا مي توانيد ميزان روغن مصرفي در طبخ غذا را کم و به جاي روش هايي نظير سرخ کردن، از روش هايي مانند کباب استفاده کنيد تا ميزان حرارت ديدن غذا در روغن به حداقل ممکن برسد.
 
وعده هاي غذايي تان را سبک کنيد: در روزهاي گرم وعده هاي غذايي تان را سبک ميل کنيد و به خصوص در وعده صبحانه ميوه را نيز بگنجانيد.
 
مواد غذايي قندي را کمتر مصرف کنيد: سعي کنيد ميزان دريافت کربوهيدرات روزانه تان را به حداقل برسانيد و از خوردن مواد غذايي که قند بالايي دارند، خودداري کنيد.
 
منبع: هفته نامه سلامت
برچسب ها: تابستان ، روغن ، میوه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.