به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس گفت : این آفت با نام شب پره یام (euzopherodes vapidell) از خانواده پروانه است که در مدت زمان کوتاهی تولید و تکثیر می شود و می تواند منطقه وسیعی از باغ زیتون را تخریب کند .
آل حسین بیان کرد: این آفت به طوقه و تنه درخت حمله می کند و خود را سریع به زیر پوست درخت می رساند و از لایه کامبیوم و آوند درخت تغذیه می کند و باعث خشک شدن درخت می شود .
وی افزود: این آفت مراحل تکوین دوره لاروی و شفیرگی خود را در زیر پوست درخت طی می کند .
کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس ادامه داد : محققان این مرکز پس از یک سال تحقیق موفق شدند با شناسایی این آفت و ارقام حساس زیتون به این نوع آفت ارقام مقاوم آن را نیز معرفی کنند .
آقای آل حسین افزود : دزفول ، فیشمی ، شیراز و شنگه از جمله رقم های حساس به این آفت و رقم های مقاوم ، پربار و غیر حساس به این آفت ، رقم زرد و روغنی زیتون است .
وی گفت : این آفت به بیش از 900 هکتار باغ زیتون در شهرستان های شیراز ، کازرون ، زرین دشت داراب ، سروستان و فسا خسارت وارد کرده است .
فارس 18 هزار هکتار باغ زیتون دارد که 50 درصد آن پس از طی دوره باردهی هشت ساله به ثمر دهی رسیده است.
هفت رقم دزفولی، فیشمی (تخم کبکی)، شیراز، دهقان، بلیدی، کنسروالیا، آمیگداولفولیا از جمله مهمترین ارقام زیتون فارس است .
کاشت زیتون اکنون در 14 شهرستان استان فارس از جمله فسا، ممسنی، کازرون، شیراز، فیروزآباد ، جهرم و داراب انجام شده است .
18 هزار هکتار کشت زیتون در استان فارس برای 3 هزار نفر به صورت دائم و 45 هزار نفر اشتغالزایی موقت داشته است .
آقای جعفری ، کارشناس مسئول زیتون جهاد کشاورزی فارس گفت : سالانه بیش از200 هزار تن دانه زیتون از 100 هزار هکتار باغ های کشور به دست می آید .
فارس سالانه با تولید 8 هزار تن دانه زیتون 15 درصد از کل زیتون تولیدی کشور را به خود اختصاص داده است .
متوسط برداشت زیتون در فارس یک و نیم تن در هکتار است ./س