سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"توسعه روستایی" همگام با رشد اقتصادی

توسعه روستايي به عنوان يك مفهوم استراتژيک و قانونمند مورد توجه كارشناسان و متخصصان اقتصادي در بخش كشاورزي قرار گرفته كه مي تواند ابزاري براي رشد و توسعه اقتصاد كشور شود.

نصابی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در اين باره  گفت: توسعه روستايي از طرفي به عنوان يك امر جامع در برگيرنده توسعه كشاورزي و فعاليت هاي وابسته به آن يعني صنايع دستي و روستايي است و از طرف ديگر در برگيرنده زير بناهاي اقتصادي-اجتماعي و تسهيلات مربوطه و بالاتر از همه توسعه منابع انساني در مناطق روستايي است.

در ادامه ابراهیم زاده با بيان اينكه توسعه روستاها بعنوان يك استراتژي در جهت اصلاح و بهبود وضع اقتصادي در مناطق روستايي است گفت: توسعه روستایی بعنوان يك حرکت نظام مند شامل واكنش بين علوم كشاورزي، علوم اجتماعي و مديريت است.

میزانی ديگر کارشناس اقتصادی توسعه روستايي را صرفأ به معناي توسعه كشاورزي یا رفاه اجتماعی نمی داند و در اين باره معتقد است: با تزريق منابع مالي كافي به مناطق روستايي، نيازهاي اوليه و اساسي آنها مرتفع مي شود. 

توسعه روستايي طيف وسيعي از فعاليتهاي گوناگون و بسيج انساني را شامل مي شود كه مردم را به سمت ايستادن روي پاي خود و از ميان برداشتن ناتوانيهاي ساختاري می کشاند به اين ترتيب منظور و هدف توسعه روستايي گسترده و شعاع عمل و نتايج آن از نظر سياسي و اجتماعي بسيار زياد است.

در ادامه کیایی کارشناس اقتصادی توسعه روستايي را بهبود شرايط زندگي توده هاي قشر كم درآمد ساكن روستا و خودكفا ساختن آنها مي داند. البته بهبود شرايط زندگي توده هاي روستايي با افزايش توليد و درآمد و بهبود سطح زندگي آنها ميسر است.

مرتضوی کارشناس اقتصادی توسعه و عمران روستايي را يك فعاليت چند بخشي مركب مي داند كه شامل توسعه كشاورزي و توسعه تسهيلات اجتماعي براي هر فرد روستايي است.

وی در اين باره اظهارداشت: هدف توسعه كشاورزي معمولا افزايش رشد توليدات كشاورزي است در حاليكه هدف عمران روستايي تقويت رفاه مادي و اجتماعي جمعيت روستايي است.

این کارشناس اقتصادی توسعه كشاورزي و خودكفايي در كشاورزي را كليد خودگرداني عمران روستايي مي داند و بیان می کند: اگر قرار باشد برنامه هاي عمران روستايي پايدار بماند بايد كشاورزي پيوسته حامي و پشتيبان آن باشد.

انتهاي پيام/
برچسب ها: توسعه ، روستا ، اقتصاد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.