سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یاسوج/

کهگیلویه وبویراحمد بهشت پرورش زنبور عسل

استان چهار فصل کهگیلویه وبویراحمد اگر چه یک درصد خاک کشور را دارد، اما بخش زیادی از توانایی های زیست محیطی و اقتصادی کشور را برای سرمایه گذاری و تولید در خود جای داده است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج ؛ مواهب طبیعی با تنوع آب وهوایی، رودخانه های پرآب ،چشمه ساران پرشمار، دشت و دمن های پوشیده از لاله زار و باغات پر از گل پتانسیل بالقوه ای است که ظرفیت های خوبی را برای تولید و اشتغال در امر زنبورداری در خود فعال کرده است.
علاوه بر طبیعت متنوع از درختچه ها،بوته ها، گونه های درختی وجود بیش از یک هزار و 400گونه گیاهی شناسایی شده در مناطق کوهستانی این استان بر کیفیت طعم عسل این منطقه افزوده است.
وجود طبیعت مملو از گل و شکوفه ،بهار مفرح مناطق گرمسیری و طبیعت سرحدی سرسبز بویژه درفصل تابستان به بستر مطلوبی برای حرفه شیرین تولید عسل در این استان زیبا و چهار فصل تبدیل شده است.
مناطق سرحدی مستعد تولید عسل شهرستانهای بویراحمد و دنا از مهمترین مناطق کهگیلویه ویویراحمد است که درفصل گرما پذیرای شمار زیادی کندوی عسل بهره برداران بومی و حتی کندوهای عسل میهمان از استانهای گرمسیری جنوب کشور است.
وجود بوستانهای پراز گل و شکوفه ،رویش انواع درختان ودرختچه های پر از شکوفه مستعد زیستگاه عسل و چشمه ساران جاری کام بسیاری از فعالان عرصه تولید عسل را از بستر مطلوب برای این حرفه شیرین نموده است .
وجود بیش از 40 هزار باغ سرحدی و گرمسیری بررونق حرفه زنبور داری در کنار امر باغداری افزوده است اگرچه پرورش زنبور برای کمک به پدیده گرده افشانی باغات نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
زنبورداری حرفه ای است که در عین نیاز به سرمایه گذاری اندک تولید خوبی را برای فعالان این عرصه به همراه دارد تاجایی که برخی کشاورزان هر کیلوگرم عسل مرغوب را بیش از 300هزار ریال به فرش می رسانند.
از دیگری مزایای این حرفه قرارگرفتن و جریان داشتن این چرفه تولید در کنار دیگر مشاغل کشاورزی نظیر دامداری ، باغداری و دیگر مشاغل زیربخش کشاورزی است.
محمد کیانی یک پرورش دهنده عسل کوه دنا در این باره می گوید: یکی از سرمایه های مناطق سرحدی کهگیلویه ویویراحمد طبیعت مستعد سرمایه گذاری و تولید آن است.
وی که دارای حدود 200کندوی عسل است گفت: هر کاری آموزش و ظرافت خود را نیاز دارد واز این حرفه به لحاظ تولید آن بسیار خرسندم و معتقدم ،لازمه ی موفقیت در هر کاری علاقه و در عین حال احساس مسوولیت ، توجه به شیوه های نوین داشت و برداشت و تقویت آموزش است.
کیانی افزود:از هرکندو حدود 10کیلوگم عسل تولید می کنم که از این حیث به لحاظ تولید شیرین کام شده ام و در عین حال کام دیگران را از تولید عسل دنا به عنوان سوغات این منطقه شیرین کام می کنم .
مدیر امور طیور و زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از فعالیت بیش از 100 هزار کندوی عسل دراین استان خبرداد و گفت: پرروش زنبور عسل بخشی از فعالیت کشاورزان منطقه است.
محمد نعمتی گفت: امسال تولید عسل استان حدود 700 تن پیش بینی شده است..
وی بیان کرد: تابستان سال گذشته پدیده گردو غبار موجب از بین رفتن 50 درصد زنبورهای استان شد ولی با تلاش زنبورداران مجددا تعداد زیادی کندو احیا شد.

نعمتی از کندوداران خواست که نسبت به بیمه کندوهای خود اقدام کنند تا در صورت بروز برخی حوادث خسارت وارده برآورد و به آنها پرداخت شود.
وی افزود: ارزش هر کیلوگرم عسل تولیدی این استان را بین 180 تا 300 هزار ریال اعلام کرد.
نعمتی با بیان اینکه برداشت عسل در استان امسال از اواخر خرداد آغاز می شود و تا پایان مرداد ادامه دارد ،اظهارکرد: بخشی از آن به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود .
حدود 25 هزار خانوار در استان کهیگلویه و بویراحمد به شغل کندوداری مشغول هستند ./س
برچسب ها: بهشت ، پرورش ، زنبور ، عسل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.