سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه دروغ‌سنج‌ها فریب می‌خورند؟!

نسبت زیادی از افراد می‌توانند آزمایش‌های دروغ‌سنج را با کاهش فعالیت مغزی فریب دهند،این امر می‌تواند آنها را بیگناه نشان داده و از بازپرسی معاف کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، دروغ‌سنج‌هایی که توسط سازمانهای پلیس در سراسر جهان مورد استفاده هستند بر این فرض کار می‌کنند که بخش‌هایی از مغز انسان به طور داوطلبانه به نشانه‌های خاص واکنش نشان می‌دهد اما یافته‌های جدید دانشمندان دانشگاه‌های کنت، ماگدبورگ و کمبریج نشان داده که برخی افراد می‌توانند فعالیت مغزی مرتبط با به خاطر آوردن را سرکوب کنند.

این امر می‌تواند آنها را بیگناه نشان داده و از بازپرسی معاف کند.

این محققان در پژوهش خود داوطلبانی را که جرائم ساختگی مرتکب شده بودند مورد بازجویی قرار داده و فعالیت مغزی آنها را ارزیابی کردند.

یافته‌های این دانشمندان می‌تواند برای بازجویان حرفه‌یی که بر آزمایش‌های دروغ‌سنج فعالیت مغزی در زمان بازپرسی مجرمان تکیه دارند، کاربرد داشته باشد.

ژاپن، هند و آمریکا از آن رو از این شیوه استفاده می‌کنند که بر اساس فرضیات، غیرممکن است بتوان فعالیت اعماق مغز را که برای به یاد سپاری مورد استفاده بوده، کنترل کرد.

محققان نشان دادند که این شیوه از ارزش محدودی برخوردار بوده و نشان داده‌اند که بازپرسان نباید تنها بر مبنای این فرضیه که فعالیت مغزی شخص از کنترل آن خارج است، کار کنند.

البته به گفته دانشمندان، این یافته‌ها بدان معنی نیست که تمام مجرمان از چنین قابلیتی برخوردارند و به پژوهش‌های بیشتر در این زمینه نیاز است.
منبع : ایسنا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.