به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران سدریک ریب روت، کشیش فرانسوی، دارای مدرک دکترای ارتدوکس، 7 سال پیش مسلمان شد و نام خود را به احمد علی تغییر داد، ابتدا مدتی به تسنن روی آورد ولی کمی بعد از مطالعات بیشتر به تشیع مشرف شد. وی همچنین هنرمندی است که در عرصه موسیقی، نواختن پیانو تبحر دارد. او به ادبیات و شعر نیز علاقمند است و تاکنون چندین کتاب در این زمینه تألیف و منتشر کرده است.
اندکی در مورد علت مسلمان شدنش می گوید:
من در یک مرکز مطالعات مسیحیت کار میکردم و به اقتضای حرفهام باید کتب مقدس دیگر ادیان را نیز مطالعه مینمودم، وقتی از میان کتابهای مقدس دینی ترجمه قرآن را خواندم، فکر کردم شاید ترجمه فرانسوی آن، به خوبی حق مطلب را ادا نکرده است و این اولین فرصت بود برای آشنایی با اسلام که بعدها من را به تحقیق بیشتر راجع به این دین سوق داد که سرانجام باعث تشرف به آن شد.
با اینکه من یک راهب بودم و متون دینی میخواندم، ولی با این حال هرگز موفق نشده بودم احساس عمیق و انقلابی درونی را که داشتم با خواندن کتب مقدس دیگر ادیان ارضا کنم، درحالیکه حتی نگاه کردن به متن عربی قرآن و خواندن آن، در من انقلابی درونی و انگیزشی عمیق ایجاد میکند؛ انگیزشی که سبب شد، من به مطالعه بیشتر این دین بپردازم و با علمای مسلمان عربی از کشورهای مختلف صحبت کنم تا سرانجام این دین را برگزینم.
یکی از عوامل دیگری که سبب گرایش من به اسلام شد و اولین جرقه را در من ایجاد کرد، یک دوست اردنی بود که در متون«ابن عربی» تخصص داشت و مرا به مطالعه آن تشویق کرد. محتوای کتاب«محیالدین ابنعربی»بهخصوص در بخش عرفان، منبع غنی عرفانی و معنوی برای من جذب من به اسلام بود. تحقیق و مطالعه بیشتر در این زمینه، مرا به جایگاهی رساند که اکنون از یک آرامش روحانی و معنوی وصفناپذیری که سالها در پی آن بودم، برخوردارم. امروز شاهد هستیم افراد زیادی از همین دیار به اسلام روی میآورند.
طی دو قرن اخیر به دلیل رفتار برخی مسلمانان تصویری که از اسلام در فرانسه وجود داشته، عمدتاً تصویری خشونتبار و ناخوشایند بوده است، اما ما شاهد هستیم که در میان غیرمسلمانان فرانسوی گرایشی رو به افزایش نسبت به کشف حقایق ناب اسلام، جدا از آنچه ممکن است برخی پیروان این دین انجام دهند، ایجاد شده است. در کنار این رسانههای غربی هم با سیاهنمایی و منفیبافی تصویری مملو از خشونت، قتل، غارت و تروریسم از اسلام به مردم غرب ارائه میدهند، این امر سبب شده است تا کنجکاویها نسبت به اسلام بیشتر شود و در نتیجه بسیاری از فرانسویها کمکم با پیبردن به عدم صداقت رسانهها، تمایل پیدا کنند حقیقت این دین را بیابند.
پیش از آنکه من اسلام بیاورم، در کنار فعالیتهای دینیام، در عرصه هنر و موسیقی هم کار میکردم ولی تنها به عنوان یک هنر به آن مینگریستم که هیچ ارتباطی با اعتقادات مذهبیام نداشت، اما اکنون که مسلمان شدهام، موسیقی که مینوازم و هنری که دارم، مفهوم خیلی عمیقتر و کلیتری پیدا کرده است، به نوعی از صرف تفریح بودن خارج شده، این بهخاطر تأثیرپذیری من به آیات قرآن و اسلام میباشد.
من اسلام آوردنم را از ابتدا بیگدار اعلام نمیکردم، وقتی در جمع خانواده و دوستان یا در مهمانیها بودیم و خوراکهایی که در اسلام حرام است را به من تعارف میکردند، چون مسلمان بودم نمیخوردم و از مصرف آنها اجتناب میکردم، پدرم و دوستانم با شوخی میگفتند چرا نمیخوری مگر مسلمانی که نمیخوری؟ و من در کمال آرامش به آنها پاسخ میدادم، بله مسلمانم. در واقع من دین خود را به آنها هیچگاه تحمیل نمیکردم و اجازه دادم اطرافیانم خودشان آرام آرام این قضیه را بپذیرند.
از علت شیعه شدنش می گوید:
مذهب شیعه دو برتری چشمگیر نسبت به مکتب اهل سنت دارد، یکی شخص حضرت علی (ع) با ویژگیهای شخصیتی والایی که داشتند و اینکه نوری بودند از ناحیه رسول خدا(ص) و دوم احادیث معتبر، مستند و پرمفهوم که در مکتب شیعه موجود است، این مکتب را غنیتر و پربارتر نموده است، این دو اصل مهم باعث گرایش من از تسنن به سمت تشیع شدند. اعتقاد دارم مذهب شیعه بوده است که توانسته علوم اسلامی را در تمام دنیا منتشر کند و اغلب دانشمندان بزرگ اسلامی، شیعه بودهاند. احساس میکنم آثار علمای تشیع به نسبت تسنن بسیار غنیتر است.
با اینکه فرانسه کشوری است که اکثریت مردم مسیحی هستند و جمعیت مسلمانان بهخصوص شیعیان در فرانسه زیاد نیست، اما مردم به اسلام گرایش دارند. عدهای هستند که مراسم باشکوه عاشورای امام حسین(ع) را در این کشور برگزار میکنند، این مراسم مرا به شدت متأثر میکند. من معتقدم ما به عنوان مسلمان در سراسر دنیا باید مقدمات ظهور حضرت امام زمان (عج) را فراهم و خود را مهیای آمدن ایشان کنیم.
پ.ن: این اتفاق زیبا یعنی مسلمان و شیعه شدن یک کشیش را ارج می نهیم و به ایشان تبریک و تهنیت می گوییم و آرزو می کنیم مسیحیان بسیاری بدست آقای احمد علی مسلمان و شیعه شوند...