به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران؛ شنیده ها حاکی از در خواست افزایش 25 درصدی قیمت شیر خام از سوی دامداران است. این در حالی است که با افزایش قیمت ها میزان سرانه مصرف لبنیات در کشور 22 درصد کاهش داشته است.
افزایش 240 تومانی هر کیلو شیر خام از سوی قوه قضایه هم پس از 50 روز بررسی با شروطی پذیرفته شده است. تداوم عرضه علوفه به قیمت تضمینشده از طرف دولت و بازگشت به سازوکار تصویه چکی بدهیهای دامداران از جمله این شروط است. به گفته دامداران دولت طی چند ماه گذشته به تفاهمات خود پایبند نبوده است. قرار است امروز در ستاد تنظیم بازار میزان افزایش قیمت شیر خام تعیین شود.
حسین چمنی مشاور انجمن صنایع لبنی کشور در گفتگو با فرارو در این خصوص گفت: «به نظر می رسد دولت همچنان این امکان را دارد که با تامین نهاده ها همانند سال گذشته از افزایش قیمت شیر خام جلوگیری کند. به اعتقاد کارشناسان وضعیت شیر در مجموعه کالاهای اساسی متفاوت از سایر کالاهاست چرا که غذای بدون جایگزین است.»
مشاور انجمن صنایع لبنی کشور افزود: «با افزایش قیمت و حذف لبنیات از سبد کالایی خانوار باید منتظر افزایش بیماری هایی نظیر پوکی استخوان، مشکلات دندان و لثه، کوتاهی قد و حتی کاهش بهره هوشی باشیم.»
وی تصریح کرد: «متاسفانه شیر در این مدت بیشترین کاهش میزان مصرف را داشته است. این در حالی است که در سایر گروه های غذایی نظیر قند و شکر، روغن نباتی و غلات با افزایش مصرف نسبت به میزان توصیه شده روبرو بوده ایم.»
چمنی خاطر نشان کرد: «از سوی دیگر ما در دوران گذار جمعیتی هستیم و جمعیت ما به سرعت در حال پیر شدن است. در چهار دهه آینده گروه میانسال و سالمند به شدت نیازمند مصرف لبنیات در جهت افزایش عمر مفیدشان هستند. بر این اساس دولت می بایست به شیر نگاهی ویژه داشته باشد و سیاست ها می بایست در جهت افزایش مصرف باشد.»
مشاور انجمن صنایع لبنی کشور در خصوص احتمال میزان افزایش قیمت فرآورده های لبنی در نتیجه افزایش 25 درصدی قیمت شیر خام گفت: «به دلیل آنکه 70 درصد از قیمت تمام شده فرآورده های لبنی مربوط به قیمت شیر خام است انتظار می رود قیمت این فرآورده ها تا 17درصد افزایش پیدا کند.»
به گفته وی دولت می تواند با تقبل هزینه 300 تا 400 میلیارد تومانی پشتیبانی امور دام و نهاده های دامی از هزینه چند 10 هزار میلیارد تومانی درمانی هم برای مردم و هم برای دولت جلوگیری کند.