سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رفت وآمد دوران عقد را چطور مدیریت کنیم

مثلا پسر مي تواند از همسر خود سوال کند که نظر خانواده شما درباره دفعات ملاقات چيست؟ و دختر هم پس از کسب نظر خانواده خود، نظر آن ها را بگويد و يا نظري را اعلام کند که حاصل توافق او با خانواده است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگارانخانواده اولين، مهم ترين و پربرکت ترين نهاد اجتماعي است. در فرهنگ اسلامي، خانواده به مثابه دژي استوار و نهادي مقدس، بيشترين مسئوليت را در رشد، تحول، تربيت، تعالي و سعادت انسان بر عهده دارد.

خانواده با پيمان ازدواج و پيوند همسري زن و مردي هوشمند، آگاه و برخوردار از بلوغ فکري و قابليت هاي اجتماعي پايه‌گذاري مي‌شود و اين زوج ستون اصلي حياتي ترين نهاد اجتماعي يعني "خانواده” را تشکيل مي دهند. بنابراين سلامت و سعادت جامعه به ازدواج به موقع و آگاهانه جوانان وابسته است.

ازدواج ديرهنگام يا عقد طولاني؟

با وجود تمام ويژگي هاي مثبتي که ازدواج به موقع به همراه دارد، طولاني شدن دوران تحصيل، فقدان درآمد لازم براي تشکيل زندگي مشترک، انجام خدمت نظام وظيفه و مشکلاتي مشابه، ازدواج را براي جوانان مشکل ساخته است و به ناچار بسياري از افراد، ناگزيرند تا تثبيت شرايط خود، ازدواج به موقع را به تعويق بيندازند.

بنابراين سعي مي کنند دوران تحصيل خود را به پايان برسانند، خدمت سربازي را بگذرانند، يک شغل مناسب بيابند، پس انداز لازم را جمع آوري کنند،…و بعد براي ازدواج اقدام کنند. به تعويق افتادن ازدواج جوانان نه تنها آسيب‌هاي روحي فراواني به همراه دارد بلکه باعث شکل گرفتن بسياري از آسيب هاي اجتماعي مانند دوستي هاي خياباني، دوستي هاي اينترنتي و بسياري از انحرافات اجتماعي ديگر مي شود.

مسائلي که مطرح شد موجب مي شود بسياري از جوانان به خصوص پسران، بعد از ۳۰ سالگي شرايط ايده آل ازدواج را کسب کنند و به تبع آن با ازدواج نکردن آنان، سن ازدواج دختران هم بالاتر مي رود.

به جوانان توصيه مي شود که اگر در شرايطي هستيد که مشکلات تحصيلي و شغلي و… داريد و از طرف ديگر نياز به ازدواج را در خود احساس مي کنيد، با مشورت و صلاحديد والدين براي ازدواج اقدام کنيد و تا زمان مهيا شدن شرايط لازم براي ازدواج، دوران عقد خود را طولاني تر از افراد ديگري که داراي شرايط کامل ازدواج هستند، قرار دهيد.

موازين دوران عقد

از طرف ديگر لازم است که حتما يک سري از اصول و موازين را در اين دوران رعايت کنيد تا طولاني شدن اين دوران باعث ايجاد مشکلاتي براي خودتان و خانواده طرف مقابل نشود.

در اين شماره به ارائه نکاتي درباره رفت و آمد در دوران عقد مي پردازيم: تعامل با خانواده همسر در دوران عقد از اهميت ويژه‌اي برخوردار است؛ چرا که اولين رابطه ها مي‌تواند نقش تاثير گذاري بر ادامه فرآيند روابط داشته باشد.

در اولين رابطه ها، پايه ها و مباني نگرش افراد نسبت به هم شکل مي گيرد و از آن جا که در اين دوران همسران بيشتر به فکر ارتباط با هم هستند، ممکن است از تعامل با خانواده يکديگر غفلت کنند و يا به خانواده همسر توجه بيشتري از خود او داشته باشند هر کدام از اين موارد مي تواند باعث تنش و اختلاف شود و بي‌تجربگي در تعامل با خانواده همسر مي تواند زوجين را با مشکلات زيادي روبه رو سازد.

چرا مديريت ملاقات مهم است؟

طبيعي است وقتي دختر و پسري به يکديگر علاقه دارند و به عقد هم در مي آيند، اشتياق زيادي براي ملاقات يکديگر دارند، اما بايد در نظر داشت که اگر در ملاقات‌ها ناشيانه عمل شود و ضوابط خاصي براي آن ها در نظر گرفته نشود، قطعا مي تواند به ادامه روند روابط سالم در دوران عقد لطمه بزند و زوجين جوان را در ادامه زندگي دچار مشکل و يا زندگي مشترک آينده آن ها را دستخوش مخاطره کند؛ بنابراين رعايت اين نکات ضروري به نظر مي رسد:

تلاش شود که در ابتداي دوران عقد در زمينه وقت هاي ملاقات با هم توافق کنيد. اين امر مانع بروز چالش‌هاي بعدي مي شود. مثلا پسر مي تواند از همسر خود سوال کند که نظر خانواده شما درباره دفعات ملاقات چيست؟ و دختر هم پس از کسب نظر خانواده خود، نظر آن ها را بگويد و يا نظري را اعلام کند که حاصل توافق او با خانواده است.

محاسن ملاقات با تعیین وقت قبلی

در هر صورت خوب است با توافق داماد، عروس و خانواده ها، روز يا روزهاي مشخصي براي ديدار معين شود. وجود چنين توافقي مي تواند محاسني را که در ادامه ذکر مي کنيم به همراه داشته باشد:

1- تنظيم وقت ملاقات از قبل باعث مي شود که کمتر احتمال اعتراض بين طرفين صورت گيرد؛ زيرا اين برنامه ريزي با مشارکت انجام شده است.

2-به علت اطلاع خانواده عروس از زمان حضور داماد، تمهيدات لازم دراين باره به عمل مي آيد و لذا براي پذيرايي از وي آمادگي لازم را دارند.

3-حفظ احترام متقابل نيز حاصل توافق در وقت ملاقات است. مسلما شرايط پذيرايي و تکريم از مهمان دعوت شده و با قرار ملاقات، بسيار بهتر و مناسب تر از مهمان سرزده است.

4-به هم نخوردن ديگر برنامه هاي خانواده عروس، حسن ديگر برنامه ريزي زمان ملاقات است.

فراهم کردن تمهيدات لازم براي ملاقات

براي آن که در دوران عقد ديداري موفق داشته باشيد به اين مطالب توجه کنيد:

1- از رفت و آمدهاي افراطي، وقت و بي وقت و برنامه ريزي نشده جدا خودداري کنيد. طوري رفتار نکنيد که هم خانواده شما و هم همسرتان از اين همه رفت وآمد زبان به شکايت باز کنند.

2- به آراستن ظاهر خود توجه داشته باشيد؛ يعني هم مرد بايد از لباسي مرتب و تميز براي ديدار با همسر خود استفاده کند و هم زن به آرايش ظاهر، مو، چهره و لباس خود اهميت دهد. گمان نکنيد مثلا اگر دو سال از دوران عقد شما گذشته است اين مسئله ضرورت ندارد.

3-قبل از ديدار، در صورت امکان به خانواده همسر خود خبر دهيد؛ مثلا سوال کنيد که آيا آمادگي لازم براي حضور شما را دارند يا خير؟

4-بهتر است اوقاتي که با همسرتان ملاقات داريد، منظم باشد حتي اگردوران عقد شما طولاني شده باشد. توجه به اين مسئله در عقدهاي طولاني مدت باعث حفظ احترام همه افراد مي شود.

5-تهيه هديه مناسب براي همسر در دوران عقد کاري است که بايد هر از چند گاهي به آن توجه شود؛ به خصوص در مناسبت ها و اعياد مختلف.

6- اگر قرار است با همسر خود به گردش برنامه ريزي شده برويد، حتما به اندازه کافي پول به همراه داشته باشيد. اصلا درست نيست که در دوران عقد انتظار هزينه کردن و تامين مخارج گردش را از ناحيه خانم داشته باشيد. اگر پول به اندازه کافي نداريد سفر يا گردش را به تعويق بيندازيد و آن را به موقعي مناسب موکول کنيد.

منبع: تبیان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۰۷ ۲۴ مهر ۱۳۹۶
متاسفانه بعضی از کارشناس های ما انگار بحث زندگی رو با خرید رفتن اشتباه گرفتن که یبار دوبار همدیگه رو‌ببینید تموم عقد. خوشبختانه ادبیات ایران زمین واژه عشق داره خیلی هم غنیه.