به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
متخصص
طب فیزیکی و توانبخشی گفت: کمردرد شایعترین علت ناتوانی و مرخصی های
استعلاجی در سنین زیر 45 سال است و اغلب به دلایل شغلی ایجاد می شود.
وی گفت: بطور کلی کمردرد به دو دسته مکانیکی و غیر مکانیکی تقسیم می شود که 97
درصد کمردردها از نوع مکانیکی ،معمولاً بدنبال یک عامل مکانیکی مانند وضعیت
نامناسب بدنی در طول روز، حرکات فیزیکی نامناسب، ضعف عضلات کمری و شکمی و یا
بواسطه زمین خوردن و تصادفات ایجاد می شوند و درد با فعالیت تشدید یافته و با استراحت
بهبود می یابد.
وی در مورد کمر دردهای غیر مکانیکی گفت: این نوع کمردرد در موارد کمی می تواند بدلیل ضایعات احشایی، عفونتها و یا کانسر باشد که درد آنها به ناحیه کمر ارجاع می شود مانند سنگهای کلیوی، عفونتهای اداری، بیماریهای لگن، بیماریهای گوارشی مثل زخم دوازدهه، کوله سیستیت و پانکراتیت که اینگونه موارد باید جدی تلقی شده و نیازمند بررسی و معاینه بالینی دقیق توسط پزشک معالج است.
صمدزاده گفت: از نظر زمانی، کمردردی را که کمتر از یک ماه طول کشیده باشد حاد می نامند و نشانه وقوع آسیب بافتی می باشد که به درجات مختلفی در فرد ایجاد ناتوانی می کند که در 90 درصد موارد تا یک ماه برطرف می شوند. گاهی اوقات نیز بعلت عدم رعایت دقیق و وضعیت نامناسب روحی و روانی بیمار بخصوص شیوع اضطراب و افسردگی، دردها ادامه یافته و تبدیل به درد مزمن می شوند و البته میزان عود کمردرد نیز بالا است.صمدزاده افزود: استفاده از گرما و در موارد کمتری سرما، ماساژ، مانیپولاسیون و استفاده از دستگاهTENS می توانند مفید واقع شوند و بستن کمربند طبی در یک تا دو هفته اول می تواند به کاهش درد کمک نماید.
وی خاطرنشان کرد: بیمار باید هرچه سریعتر فعالیت را شروع نماید تا از ضعف عضلانی و عواقب بعدی جلوگیری نماید. تعدیل کار در محیط شغلی و پیاده روی های کوتاه مدت بدنبال یک تا دو روز استراحت توصیه می شود.
وی تصریح کرد: اغلب کمردردها با درمانهای غیر جراحی بهبود می یابند. حتی دیسکوپاتی کمر نیز در 95 درصد موارد نیاز به جراحی ندارد و روشهای مختلف درمان می گردد.
وی در مورد ورزش درمانی در کمر درد نیزافزود: بدلیل اینکه کمر درد در افراد مختلف علل متفاوتی دارد، لذا برنامه ورزشی در تمام افراد یکسان نیست و برای هر فرد ورزشهای ویژه وی باید طراحی شود. بطور کلی ورزش های کششی باعث افزایش انعطاف پذیری بدن شده و کمردردهای ناشی از خستگی بدن را می کاهد.صمدزاده گفت: ورزشهای قدرتی باعث تقویت عضلات شکم، کمر و رانها شده و از آسیب دیدگی ستون فقرات و دیسکهای بین مهره ای جلوگیری می نمایند. ورزش های هوازی هم باعث کاهش وزن شده و سیستم قلبی – ریوی را تقویت می نمایند. بطور کلی ورزش ها باید به آهستگی و تدریجی، به شکل اصولی و در حد تحمل افراد انجام شوند./س