وی در خصوص مسئولیت اجرایی وزارت بهداشت در این راستا عنوان کرد: برنامهریزی وزارت بهداشت در این راستا، بتواند در بخشهای مختلف با برنامههای مرتبط با اقلیم برخورد کند و پیشنهادات لازم را انجام دهد.
رئیس مرکز تحقیقات کیفیت آب تصریح کرد: در واقع این تغییر اقلیم و اثرات آن در بخشهای مختلف جامعه است و تاکید ما روی سلامت و در چارچوب 6 کارگروه بررسی میشود.
وی ضمن اشاره به 6 گروه در این راستا اظهار داشت: تغییر اقلیم که اساس آن به گرم شدن باید زمین است و از دلایل اصلی آلودگیهای که وارد جو میشود است یکی از این کارگروه ها در این راستا، مرتبط با بیماریهای آب است.
وی در خصوص تاثیر تغییرات اقلیمی تصریح کرد: در پی این هستیم تا تاثیر تغییر اقلیمی را بر روی نرخ بیماریهای مرتبط با آب، سوء تغذیه، بخش مربوط به بلایا در بهداشت و همچنین بیماریهای شغلی و کارگران بیابیم.
وی به تحقیقات انجام شده در گذشته اشاره کرد و گفت: قرار برآن است تا نتایج این تحقیقات و دستورالعمل سند ملی تغییرات اقلیم را و همچنین اثرات آن را بر بهداشت بررسی کنیم و در نهایت در اختیار وزارت بهداشت قرار دهیم.
ناصری با اشاره به اینکه پژوهشکده محیط زیست مسئولیت اجرای این برنامهها را برعهده دارد، افزود: قطعا مرکز تحقیقات کیفیت آب به دلایل داشتن ارتباط به تغییرات اقلیمی در اجرای این برنامه سهیم است.
وی عنوان کرد: ایران با اینکه یک کشور در حال توسعه است، ولی در خصوص بخش تغییرات اقلیم سهم دارد بنابراین جز 10 کشوری است که بیشترین سهم را در تولید CO2 دارد که نشات گرفته از تغییرات اقلیمی است.
وی ادامه داد: از این رو ایران در تولید CO2 نقش 1.5 درصدی را ایفا میکند./ع2