سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزير نيرو خبر داد:

اجرای 20 طرح بزرگ آب و برق با 62 هزار ميليارد ريال سرمایه گذاري

وزير نيرو از اجراي 20 طرح بزرگ با هزينه اي افزون بر 62 هزار ميليارد ريال توسط این وزارتخانه در سال 92 خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، مجيد نامجو امروز در آيين آغاز بهره برداري كامل از تونل هاي انتقال آب از سرشاخه هاي دز به قمرود كه با حضور ریيس جمهوری برگزار شد، گفت: پس از اجراي اين طرح بزرگ، وزارت نيرو وظيفه به سرانجام رساندن 20 پروژه مهم با اعتباري افزون بر 62 هزار ميليارد ريال را برعهده دارد كه اين امر توجه ويژه دولت را مي طلبد.
وي با بيان اينكه بهره برداري از تونل هاي انتقال آب از سرشاخه هاي دز به قمرود عنايت حضرت حق و حضرت معصومه بوده است، گفت: ايران كشوري خشك است كه بايد تلاش شود از منابع خدادادي كه در كشور وجود دارد، درست استفاده شود.
وي حجم بارش هاي سال آبي جاري را از ابتدا (مهرماه 91) تاكنون، 203 ميليمتر عنوان كرد و گفت: بارش هاي سال آبي جاري تاكنون سه درصد كاهش در مقایسه با متوسط درازمدت و 15 درصد رشد در مقايسه با مدت مشابه سال آبي گذشته را تجربه كرده است.
نامجو با اشاره به نامگذاري سال جاري به نام سال حماسه سياسي و حماسه اقتصادي، گفت: پروژه هاي بزرگي در سال جاري در وزارت نيرو به بهره برداري رسيده است كه هر يك به عنوان يك حماسه تلقي مي شود.
وي به آغاز عمليات اجرايي بلندترين سد بتني كشور با 325 متر ارتفاع اشاره كرد و گفت: كلنگ زني سد بختياري با عزم جزم دولت آغاز شد و اميدواريم در سال هاي آينده در اختيار مردم ايران قرار بگيرد.
وي همچنين به آغاز بهره برداری از بلندترين و پيچيده ترين سد خاكي كشور به عنوان يك ابرپروژه اشاره كرد و افزود: روز گذشته سد گتوند عليا توسط ریيس جمهوری به بهره برداري رسيد كه جمع آب ذخيره شده در خوزستان را به 20 ميليارد مترمكعب رساند و اين ميزان نسبت به حجم آب ذخيره شده در كل كشور بيش از 40 درصد است.
وزير نيرو با بيان اينكه رشد اقتصادي پيش بيني شده براي كشور هشت درصد است، گفت: وزارت نيرو بايد سريع تر و جلوتر از اين هشت درصد حركت كند و با توجه به اينكه طرح هاي وزارت نيرو زيرساخت تمام پروژه هاي عمراني كشور به شمار مي رود، سرعت احداث و بهره برداري از پروژه هاي وزارت نيرو بيشتر بوده و سرعتي بيشتر از رشد اقتصادي كشور داشته باشد.
وي ادامه داد: بايد از كوچكترين ظرفيت ها در اين زمينه استفاده كرد چراكه اگر طرح هاي آب و برق متوقف بماند، پروژه هاي عمراني پشت آنها نيز متوقف مي ماند.
نامجو با بيان اينكه وضعيت آبرساني در كل كشور در مقایسه با گذشته مطلوب است و در تمام مراكز استان ها بیشتر طرح هاي آبرساني به بهره برداري رسيده است، گفت: وقوع تغيير اقليم در كل جهان سبب شده است كه از كيفيت آب دور شويم.
وي ادامه داد: بايد تلاش شود انتظار مردم كه همانا كيفيت مطلوب آب است، برآورده شود.
وزير نيرو با بيان اينكه با بهره برداری از تونل هاي انتقال آب از سرشاخه هاي دز به قمرود، دو كار مهم بايد انجام شود، گفت: استفاده مناسب از آب موجود و مديريت مصرف آب توسط شهروندان قم بسيار مهم است زيرا اگر اين دو كار انجام نشود، اين ميزان آب منتقل شده به قم كفايت نخواهد كرد.
وي يادآور شد: در زمان كنوني سرانه مصرف آب به ازاي هر نفر در شهر قم 170 ليتر است كه بايد مديريت مصرف و صرفه جويي انجام شود.
نامجو اضافه كرد: طرح انتقال آب از سرشاخه هاي دز به قمرود براي افق 1425 طراحي شده است كه در صورت مصرف نادرست آب اين ميزان كاهش مي يابد.
وي ادامه داد: ضمن اينكه بايد هرچه سريعتر طرح هاي جديدي نيز براي قم اجرا شود.
وي تصريح كرد: وزارت نيرو نيز بايد در جهت كاهش هدررفت آب اقدام های لازم را انجام دهد.
وي در پايان اين آيين از همه تلاشگران و دست اندركاران اين طرح بزرگ و به ويژه شركت هاي آب منطقه اي تهران، قم، شركت سابير، مهاب قدس، قرارگاه خاتم الانبياء و جهاد نصر قدردانی و ابراز اميدواري كرد: اجراي اين طرح رضايت مردم قم را به همراه داشته باشد./س
برچسب ها: وزارت نیرو ، طرح ، آب ، برق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.