سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آداب و رسوم گيلاني‌ها در ايام نوروز؛

آب ها در هنگام تحويل سال از حرکت مي‌ايستند

مردم گيلان به از حرکت ايستادن آب‌هاي در لحظه‌ي تحويل سال معتقدند و هر کسي با دريافتن لحظه‌ي سکون به مرادش خواهد رسيد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، در آخرين ساعت‌هاي سال و در آستانه‌ي حلول سال نو گيلاني‌ها سفره هفت‌سين يا سفره عيدي را در اتاقي از خانه با شيريني و تخم‌مرغ هاي رنگين، آب، آينه و اسفند و هفت سين سير، سبزه، سرکه، سماق، سمنو،‌ سيب و سکه، قرآن کريم، شمع و چراغ مي‌گستراند.
در ايام نوروز و هنگام سال تحويل مردم گيلان چراغ‌هاي خانه و شمع و چراغ سفره هفت سين را روشن مي‌کنند برخي از مناطق گيلان از جمله در روستاهاي اطراف رودبار معتقدند در لحظه تحويل سال آب ها از حرکت مي‌ايستند و هر کس لحظه سکون آب را دريابد هر مرادي که داشته باشد بر آن خواهد رسيد.
لحظه بسته شدن و از حرکت افتادن آب‌ها را در نقاط مختلف به تفاوت در شب عاشورا و يا شب‌هاي قدر نيز مي‌دانند.
آمدن سبک پا و يا خوشقدم در هنگام تحويل سال نو و يا صبح نوروز نيز در اغلب نقاط گيلان مرسوماست خوشقدم را از قبل انتخاب مي کنند و او صبح نوروز با قرآن و آينه، آب و شاخه‌هاي گل و شکوفه و شمشاد را به چفت در خانه و اتاق مي‌آويزد گل و شکوفه را در اطاقچه اتاق مي‌گذارد مقداري آب در پاشنه درمي‌ريزد و قرآن لب و آيينه را روي سفره هفت سين قرار مي‌دهد مبارک باد مي گويد سکه‌اي براي شگون به صاحبخانه مي‌دهد و عيدي و شيريني مي‌گيرد.
سفره عيدي نيز در برخي نقاط استان گيلان ويژگي‌هاي دارد سبزه، آب، آينه، شيريني، قرآن، شمع و چراغ از مشترکات سفره‌هاي عيدي در همه نقاط گيلان است اما در منطقه‌ي تالش و برخي نقاط ديگر گيلان هفت سين را نمي‌چينند و در منطقه‌ي ما سال قيچي نيز از لوازم خوان نوروزي است چون در ما سال و در ميان تالش‌ها رسم است که هر کس به عيد ديدني مي‌رود بايد قدري از سر سبزه سفره عيد را بچيند تا به برکت بيافزايد.
در برخي نقاط گيلان هنگام چيدن سبزه با قيچي نيت مي‌کنند و معتقدند که حاجت آنها برآورده مي‌شود./ي2
گزارش از عطيه آقابابايي.

برچسب ها: آداب ، گیلان ، تحویل سال
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.