به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ متأسفانه خيليها يادشان ميرود خانهتکاني چيست و با چه هدفي انجام ميشود.براي همين هم گاهي سلامتشان را ناديده ميگيرند و فقط به فکر تميزکردن و شستن و پاککردن لوازم خانه هستند.
قفسههاي فروشگاهها و سوپرمارکتها پر از اسپريها و مواد مختلف براي شستوشوي لوازم خانه است؛ اسپريها و موادي که هر کدام وظيفه خاصي دارد و نميتوان از يکي به جاي ديگري استفاده کرد.البته بعضي مشتريان وقتي کالاي مورد نظرشان را پيدا نميکنند، ابتکار به خرج ميدهند و با خريد يکي ديگر از مواد شوينده و اضافهکردن چند قطره استون، مايع ظرفشويي يا مواد ديگر به آن، کارشان را پيش ميبرند.
اين در حالي است که متخصصان هشدار ميدهند و ميگويند حتما قبل از استفاده از هر محصول، نحوه استفاده از آن را بخوانيد و مطابق آن عمل کنيد. آنهايي هم که فکر ميکنند خودشان استادند و بهتر از کارخانه سازنده شيوه استفاده از محصول را ميدانند، خوب است نظرشان را تغيير دهند و تا از نحوه مصرف آن مطمئن نشدهاند، کاري نکنند.
همچنين يادتان باشد هيچوقت هنگام کار با مواد شوينده و پاککننده، بچهها را کنار اين مواد و مايعات تنها نگذاريد؛ شايد همان چند دقيقه کوتاه که تصور ميکنيد اتفاقي نخواهد افتاد، کودک يکي از اين مواد را به اشتباه بخورد يا آن را روي بدنش بريزد.
«کمي مايع سفيدکننده به اضافه مقداري جوهر نمک!» از نظر بعضيها اين ترکيب تاثيري فوقالعاده دارد و با استفاده از آن ميتوانند خانهاي تميزتر از ديگران داشته باشند. در حالي که متخصصان تاکيد ميکنند اين ترکيبات ميتواند بسيار دردسرساز شود و به هيچ عنوان نبايد اين مواد را با هم مخلوط کرد. بسياري از مواد شوينده و ضدعفونيکننده ترکيبات گازي هستند که با استفاده از ماسک هم نميتوان استنشاق آنها را کنترل کرد بنابراين توصيه ميشود تا حد امکان از اينگونه مواد استفاده نکنيد.
به هيچوجه نبايد مواد شوينده مختلف را با هم مخلوط کنيد. البته بعضي از افراد تصور ميکنند چنين کاري براي نظافت بهتر و کاملتر به آنها کمک خواهد کرد؛ در حالي که بسياري از آنها دچار بيماري شده و مشکلاتي در اين زمينه برايشان ايجاد ميشود. بسياري از خانمهاي خانهدار هم فکر ميکنند هيچکاري از دستشان ساخته نيست و بايد مقدار زيادي مايع شستوشودهنده و ضدعفونيکننده استفاده کنند تا خانهشان تميز شود و مثل گل برق بزند، اما بهتر است براي نظافت از ترکيباتي که بوي تندي دارد و محرک است، استفاده نکنيد و به جاي آنها شويندههاي غيرمحرک را به کار ببريد.
توصيه ميشود آنها که ناچارند از مواد شوينده محرک ـ که معمولا بوي تندي هم دارد ـ استفاده کنند بايد در محيطي کار نظافت را انجام دهند که تهويه خوبي برقرار است و هوا جريان دارد. بهتر است کساني که آلرژيهاي تنفسي دارند اينگونه کارها را انجام نداده و از فردي ديگر براي نظافت کمک بگيرند. اين موضوع بويژه در محيطهاي بسته و سرپوشيده مانند حمام و سرويس بهداشتي اهميت بيشتري پيدا ميکند و استفاده از اينگونه مواد ميتواند آنها را دچار علائم بيماري کند.
با اين که استفاده از هر ماده شوينده قانون خاصي دارد، اما بهتر است براي گردگيريکردن هم نکاتي را در نظر بگيريد تا مشکلات به حداقل برسد. بهتر است هنگام گردگيري نيز از ماسک استفاده کنيد و با کمک يک دستمال مرطوب اين کار را انجام دهيد تا گرد و غبار کمتري به هوا بلند شود.
اشکريزش، آبريزش چشم، تنگينفس، خارش و قرمزي شديد چشمها، خسخس سينه و سرفه شديد از جمله علائمي است که ممکن است در طول خانهتکاني و هنگام کار با مواد شوينده براي افراد ايجاد شود. به کساني که بهچنين علائمي دچار ميشوند، توصيه ميشود حتما به پزشک مراجعه کنند تا در صورت نياز اقدامات لازم صورت گيرد.بهتر است از مواد شويندهاي استفاده کنيد که خيلي غليظ نيست و همچنين سريعتر آنها را با آب پاک کنيد تا عوارضش کمتر شود. استفاده از ماسک و دستکش محافظ را نيز نبايد به هيچوجه ناديده بگيريد.
منبع: برترين ها