سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار ویژه روزنامه‌های پنجشنبه

وزير دفاع آمريكا: واشنگتن و تل آويو بازي را به ايران باخته اند/نقد مراجع به مشايي جدي است

لابي صهيونيستي نمي گذارد اوباما از بن بست خارج شود،هواپیمای دو نفره اختراع نشده است،آغاز فعالیت انتخاباتی پورمحمدی،جلیلی کاندیدا نمی‌شود،آيت‌ا... وحيد درس خود را تعطیل کرد،مناظره آقاتهرانی و عسگر اولادی در تلویزیون،مرتضوي حق امضا در تامين‌اجتماعي ندارد ، واكنش سعيدي به انتقاد احمدي‌نژاد از سپاه ،اهانت بی شرمانه گروه هاي مسلح سلفي در سوريه،سهم اتحاديه عرب در غرق كردن سوريه در درياي خون،جنايت مقامات رژيم صهيونيستي به تجارت اعضاي اسير فلسطيني،از مهمترین اخبار ویژه روزنامه های امروز هستند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  اخبار ویژه روزنامه های امروز را می توانید در اینجا بخوانید.   

 *کیهان:

توضيح شركت پتروشيمي

روابط عمومي شركت پتروشيمي درباره متهم اختلاس 440 ميلياردتوماني پتروشيمي ايلام توضيحاتي ارائه كرد.
اين روابط عمومي در واكنش به خبر ويژه روز گذشته كه به نقل از مديركل بازرسي استان ايلام درج شد، توضيح داد: « [در] موضوع اختلاس انجام شده در پتروشيمي ايلام كه قبل از خصوصي شدن آن شركت بوده فرد مذكور به هيچ عنوان در اين شركت تاكنون مشغول به كار نبوده بنابراين موضوع و متن خبر كاملا اشتباه بوده است».
 
لابي صهيونيستي نمي گذارد اوباما از بن بست خارج شود

دولت آمريكا انباشته از رفتارهاي متناقض در قبال ايران است و همين موجب شده تا فرصت هاي عالي پايان دادن به بن بست در قبال ايران را از دست دهد.روزنامه آسيا تايمز اين تحليل را درباره چالش آمريكا با ايران و آخرين دور مذاكرات هسته اي انتشار داد و تصريح كرد: كاخ سفيد براي موفقيت مذاكرات هسته اي با ايران بايد خود را از قيد و بند كنگره و لابي صهيونيستي ايپك آزاد كند.

اين روزنامه معتقد است: نشست آلماتي پيروزي متوسطي براي نبرد طولاني مدت ايران به منظور دفاع از حقوق هسته اي اش بود و آمريكا و متحدانش تصميم گرفتند مطالبات خود را از ايران كاهش داده و بر اتخاذ گام هايي براي اعتمادسازي توسط ايران تاكيد كنند. حقيقت اصلي اين است كه تعيين زمان دقيقي براي دور بعدي مذاكرات در آلماتي و استانبول نيز نكته قوت مهمي است و نشان مي دهد مذاكرات در مسير درست حركت مي كند. با وجود اين، مسير طولاني پيش روي مذاكره كنندگان قرار دارد و مي تواند ناهموارتر از آن چيزي باشد كه تصور مي كرديم.

آسيا تايمز با اشاره به شيطنت هاي اخير آمريكا از جمله عليه سوريه و تسليح مخالفان مي نويسد: آيا آمريكا در تعامل با ايران فريبكاري مي كند در حالي كه به اميد تغيير رژيم در سوريه دخالت مي كند؟ سوال ديگري كه به ذهن مي رسد اين است كه آيا دولت «باراك اوباما»، رئيس جمهوري آمريكا، واقعا مي تواند تحريم هاي اصلي عليه ايران را به عنوان راهكاري در ازاي همكاري هاي هسته اي ايران كاهش داده يا لغو كند. زيرا اسرائيل و كنگره آمريكا خواستار تعليق كلي غني سازي شده اند و 36 سناتور آمريكايي با ارسال نامه اي به اتحاديه اروپا تشديد تحريم ها عليه ايران را خواسته اند.

آسيا تايمز اضافه كرد: بعد از مذاكرات مسكو دولت اوباما چندين دستورالعمل اجرايي عليه ايران صادر كرده و هيچ نشانه اي مبني بر اين امر ديده نمي شود كه سياست ضد ايران در واشنگتن كاهش مي يابد. پيشنهاد تعامل با ابهامات جديد مواجه است. آيا اين اقدامات مي تواند پوششي براي اين راهبرد «اول سوريه، سپس ايران» باشد؟

 بدون ترديد رويكردهاي آمريكا در قبال ايران با تاريخي مملو از تناقض مواجه است كه باعث شده طرح هاي خود را از بين ببرد و فرصت هاي عالي را براي پايان دادن به بن بست هسته اي ايران از دست بدهد. هنوز بايد منتظر ماند و ديد آيا كاخ سفيد مي تواند در برابر نفوذ جنگ طلبان ضد ايران مقاومت كند كه از بابت فشارهاي اسرائيل در صورت خاتمه بحران ايران مي هراسند».

كاوه افراسيابي تحليلگر مقيم ماساچوست در ادامه اين تحليل مي نويسد:«جان كري»، وزير امور خارجه جديد دقيقا مانند هيلاري كلينتون سلف خود عمل مي كند و مرتب به تهران يادآوري مي كند كه فرصت اقدام ديپلماتيك براي هميشه براي تهران باقي نخواهد بود و بهتر است ايران به سرعت از آن استفاده كند.

 ادبيات نه چندان جذاب تهديد ماهيت دوم سياستمداران آمريكايي است. اما راهكار واقعي اين است؛ آمريكا و متحدانش فرصت عالي براي پايان دادن به بن بست هسته اي با ايران دارند به شرطي كه مذاكرات را با حسن نيت آغاز كنند؛ در مقابل، اينكه مواضع متناقض اتخاذ كنند يا طرح هايي ارائه دهند كه در گذشته ثابت شده مفيد نيست.

اين تحليل خاطرنشان مي كند: در واقع مشكل دولت اوباما اين است كه در گذشته همواره كنگره سياست ايران را تعيين مي كرده است و كاخ سفيد نيز در برابر اين اقدام مقاومت نمي كرده است. سياست خارجي ناشي از كنگره توان دست يافتن به موفقيتي براي روابط ايران و آمريكا را ندارد و كاخ سفيد تلاش واقعي را براي رسيدن به چنين موفقيتي انجام نداده است.

آسيا تايمز در پايان نوشت: نشانه هاي اميدواركننده يقينا از نشست آلماتي ديده مي شود در عين حال، آمريكا همزمان مي خواهد مانع از پيشرفت ايران و اقتصادش شود.
 
سقوط آزاد نتانياهو كابينه؛ شايد وقتي ديگر!

نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي پس از يك ماه تقلاي بي حاصل، در تشكيل دولت ائتلافي با بن بست مواجه شده است.
وي چندماه پيش با اعلام انتخابات زودرس پارلماني، سعي كرد به برخي مخالفت ها در كابينه ائتلافي خود فائق آيد اما نتيجه انتخابات پارلماني (كنست) كاهش 11 كرسي در مجموع كرسي هاي ائتلاف نتانياهو بود و همين او را مجبور كرد تا با كوتاه آمدن از برخي ادعاها سراغ احزاب مختلف برود. با اين همه او پس از يك ماه نتوانسته رأي نصف به علاوه يك كنست (61 كرسي) را به خود جلب كند و مهلت او 11 روز ديگر به پايان مي رسد.

راديو اسرائيل ديروز اعلام كرد: در حالي كه تنها 11 روز از فرصت بنيامين نتانياهو براي تشكيل دولت جديد او باقي مانده، رهبران دو حزبي كه وي براي پيوستن آنها به ائتلاف دولت مورد نظرش اشتياق زيادي نشان مي دهد، دوباره سخت گيري هاي خود را ادامه دادند و گفتند كه به آساني وارد دولت نخواهند شد و براي نخستين بار نيز حزب راستگراي مذهبي «شاس» اعلام كرد ممكن است به جناح اپوزيسيون بپيوندد.
شبكه فرانس 24 نيز گزارش داد: بحران سياسي اسرائيل همچنان ادامه دارد و نتانياهو در بن بست به سر مي برد.

 او هم اكنون به لطف ائتلاف حزب خود ليكود با حزب ملي گراي اسرائيل بيت نا، 31 كرسي پارلمان را در اختيار دارد. 6كرسي حزب ميانه روي تزيپي ليوني نيز به اين ائتلاف افزوده مي شود. اما اين تعداد كافي نيست و اين حزب باز بايد به دنبال متحدان جديدي باشد. به نظر مي رسد حزب روزنامه نگار سابق، يائير لپيد كه در انتخابات پارلماني جايگاه دوم را به دست آورد و حزب نفتالي بنت كه چهارم شد، براي پيوستن به نتانياهو بي ميل نباشند. البته آنان براي اين كار شرايطي دارند.

 نخست اينكه احزاب ارتدكس افراطي وارد ائتلاف نشوند و سپس معافيت يهودي هاي مذهبي از خدمت سربازي لغو شود. اين شروط باعث مي شود بنيامين نتانياهو متحدان سنتي خود را از دست دهد. اين، هزينه اي است كه به نظر مي رسد نخست وزير اسرائيل حاضر به پرداخت آن باشد.

بر اساس اين، ائتلافي بدون حضور جريان هاي افراطي ارتدكس در حال شكل گيري است. اما اگر اين اتفاق رخ ندهد بايد بار ديگر انتخابات پارلماني برگزار شود كه اين براي ليكود، كه هم اكنون نيز در موضع ضعف به سر مي برد، بسيار گران تمام مي شود. اين اتفاق همچنين ممكن است سفر باراك اوباما را كه براي پايان اين ماه پيش بيني شده است، زيرا سوال ببرد.

از سوي ديگر روزنامه فيگارو، نتانياهو را عاجز از تشكيل كابينه خوانده و نوشت: نتانياهو مي تواند مهلت تشكيل دولت خود را تا دو هفته نيز به تاخير بيندازد، اما اين نشان دهنده ضعف موقعيت سياسي نتانياهو است، چرا كه وي هنوز نتوانسته است يك اكثريت سياسي در پارلمان اين كشور با خود همراه كند. بر روي كاغذ راه حل ساده است او مي تواند مسير خود را با يكي از دو شخصيت جديد كنست اسرائيل هماهنگ كند، يائير لپيد، روزنامه نگار، نويسنده و هنرمندي كه با شگفتي توانست حزبش را به مقام دوم انتخابات برساند و ديگري نفتالي بنت است كه مايل به حضور در دولتند اما مشكلاتي وجود دارد.

اين روزنامه به روابط نه چندان حسنه نفتالي بنت و بنيامين نتانياهو اشاره كرده و مي نويسد: دليل ديگري كه موجب بي ميلي نتانياهو به ايجاد ائتلاف با اين چهره هاي جديد مي شود اين است كه لپيد و بنت كه از پيش موقعيت خود را به عنوان احزابي مهم كه توانايي ايجاد ائتلاف با آنها وجود دارد، دريافته بودند شرط هايي را براي ورود به ائتلاف با نتانياهو عنوان كرده اند كه باعث مي شود نتانياهو با عمل به آن شروط، توانايي ائتلاف با احزاب مذهبي اسرائيل را از دست بدهد.

فيگارو اين نكته را مورد توجه قرار داده است كه «اگر نتانياهو، از ائتلاف با احزاب مذهبي كه همواره به وي وفادار بوده اند دست بردارد و با نفتالي بنت و يا يائير لپيد دست به ائتلاف بزند نه تنها فقط متحدين وفادار خود را از دست مي دهد بلكه اين معضل براي وي پيش مي آيد كه دولتش وابسته به اين دو حزب خواهد بود».

فيگارو تصريح كرده است: به هر شكل اگر نتانياهو نتواند دولت ائتلافي تشكيل دهد زلزله سياسي در اسرائيل رخ خواهد داد، چرا كه بايد انتخاباتي جديد در اسرائيل برپا شود و تمامي نظرسنجي ها نشان مي دهند انتخابات جديد به معناي يك فاجعه تمام عيار براي حزب ليكود يعني حزب بنيامين نتانياهو خواهد بود.

وزير دفاع آمريكا: واشنگتن و تل آويو بازي را به ايران باخته اند

وزير دفاع آمريكا معتقد است ايران مركز ثقل قدرت در خاورميانه است.به گزارش روزنامه گلف نيوز، چاك هيگل گفته است: ايران در خاورميانه قرن 21، مركز ثقل مهم قدرت به شمار مي آيد و آمريكا نمي تواند اين واقعيت را تغيير دهد.

اين روزنامه مي نويسد: چاك هيگل كه در جلسات بررسي صلاحيت وي در كنگره از حكومت ايران به عنوان منتخب مردم ياد كرد، در سال 2007 گفته بود: سياست راهبردي قرن 21 آمريكا براي خاورميانه بايد نقش ايران امروز را در 25 سال آينده به رسميت بشناسد.
گلف نيوز مي نويسد: گفته مي شود «ديويد كامرون»، نخست وزير انگليس، به رغم رجزخواني هاي ضد ايراني اش، در خفا گفته است كه برنامه هسته اي ايران از نقطه غيرقابل بازگشت عبور كرده و آمريكا، فرانسه و اسرائيل بايد بپذيرند كه ايران به توانمندي هسته اي دست يافته است.

مقاله اي كه اخيرا توسط «جك استراو»، وزير خارجه سابق انگليس، تحت عنوان «حتي در صورت دستيابي ايران به بمب باز هم جنگ بي معناست» نوشته شد نيز ظاهرا به موقع منتشر شد و حاوي همين پيام بود.
گلف نيوز در پايان نوشت: حتي نتانياهو كه هنوز تحت تاثير فشارهاي ناشي از كاهش حمايت از حزب خود و نيز در ميانه روند تشكيل دولت قرار دارد، به هيچ عنوان در موقعيتي قرار ندارد كه بتواند به تنهايي اقدام كند. آمريكا و اسرائيل خود را در حال باختن بازي به ايران مي بينند.
 
از خواسته هاي اپوزيسيون يكي دو قاچ بيشتر نمانده

«اگر تا ديروز سخن گفتن از توبه و برائت از فتنه تابو محسوب مي شد، حالا كساني از طايفه اصلاح طلبان به سادگي حرفش را مي زنند و دور نيست كه به حلقه توابين جنبش سبز درآيند».

اين مطلب را پايگاه اينترنتي اخبار روز وابسته به اپوزيسيون مقيم آلمان منتشر كرده است. در اين تحليل آمده است: تا ديروز با گفتن از توبه و برائت از فتنه كه تابو بود، رگ گردن و پيشاني حضرات مدافعان جنبش سبز متورم مي شد اما حالا كساني به سادگي حرفش را مي زنند و دور نيست كه به ميمنت شركت در انتخابات به حلقه توابين در آيند. كار تعامل ما با رژيم از ترس اينكه برانداز محسوب نشويم، به تماشا كشيده است.

نويسنده با اشاره به آب رفتن اپوزيسيون رنگارنگ پس از مرگ فتنه سبز تأكيد مي كند: كار به آنجا كشيد كه اپوزيسيون عبارت شد از گروه هاي «تك نفره» كه پشت كامپيوترها سنگر گرفته اند، از همانجا بيانيه صادر مي كنند و به تظاهرات عليه رژيم مي پردازند، و برخي گهگاه مطلبي (مثل همين حرف هاي بي سر و ته من!) اينجا و آنجا، در اين يا آن سايت، با عكس و تفصيلات مي چسبانند؛ «مي نويسم، پس هستم»!

تحليلگر اخبار روز با اشاره به خاطرات دوران كودكي خود كه به خربزه و هندوانه نيمه شده از سوي مادر دستبرد مي زده و در عين حال اطراف آن را صاف مي كرده تا اين تك زدن معلوم نشود، مي نويسد: از خواسته هاي اپوزيسيون يكي دو «قاچ» ي بيشتر نمانده، «آزادي زندانيان» و «انتخابات واقعاً آزاد»! نيازي هم نيست بدانيم ابعاد و اندازه هاي اين «انتخابات آزاد» تا كجاست؟ اين كه «خاتمي» و «ناطق» و «رفسنجاني» و [...] از اين قبيل اجازه شركت داشته باشند؟

يا همان «عارف» كافي است؟ (مرا بابت اين زبان بي تربيت و بي سياست و عقب افتاده، ببخشيد، كه «گمبوده»اي هستم رو سياه!) چهار سال پيش مي گفتيم «موسوي» و «كروبي» و بقيه سر و ته يك كرباس اند، كه بودند. و بعد گفتيم واي اگر «موسوي» و «كروبي» دستگير شوند، كه شدند! حالا ديگر آزادي موسوي و كروبي هم مهم نيست؛ اصلاح طلبي گفته؛ «مگر آقاي خاتمي به شرط آزادي آقاي منتظري از حصر، نامزد انتخابات شد»؟

 يك باريكه ديگر از كنار خربزه، تا «صاف» شود! با وجود پيوستن جماعتي اصلاح طلب فراري به «اپوزيسيون مجازي» خارج از كشور، ديگر نيازي هم نيست تا از شريعتمداري و كيهان واهمه داشته باشيم. همين كه كلامي غير از «تعامل با رژيم» بگويي، يا بنويسي، «مصلحان» كاتوليك تر از «ماندلا» و «گاندي»، با ادبيات كيهاني «برانداز»ت مي خوانند.

نويسنده سابقاً ماركسيست اين تحليل همچنين به مرور يكي از خاطرات دور هم نشيني پس از فرار از كشور پرداخته و افزود: چهار سال از انقلاب گذشته بود كه پيش آمد تا جمع كوچكي از دوستان، شبي در خانه تازه قاسم در سرزمين شيطان بزرگ، «سوته دلان گرد هم آييم». طبق معمول بحث شد و هر كس چيزي گفت، يكي از «گوادلوپ» گفت، دومي از كارتر و ريگان، سومي گفت «نگذاشتند»، چهارمي گفت ... قاسم ساكت نشسته بود و نرم نرمك سر مي كشيد.

 تا يكي سوزن به دل باد كرده اش زد كه چرا ساكت نشسته اي؟ قاسم كه خون و الكل به صورتش آمده بود و رگ هايش مثل سوسيس «آرزومان» برآمده بود، فرياد زد مادر...ها، «ما» كرديم. خودمان كرديم.

وي در پايان با اشاره به مرگ يكي از رفقاي سياسي خود مي نويسد: ديشب داريوش تلفن كرد كه «بابا رفت». لحظه اي به درازاي چهل و چند سال رفاقت، ماندم! گفتم يك اي ميل برايت مي فرستم، لطف مي كني قاب كني و سر قبر بابا بگذاري؟ گفت چرا كه نه دايي؟ تمام شب با قاسم نشستم؛ «هي ريختم خورد، هي ريخت، خوردم» و يك صفحه تمام، مثل مشق شب نوشتم؛ قاسم ما كرديم. قاسم، همه اش تقصير خود من بود؛ نه ديگران قاسم... و نزديكي هاي صبح، صفحه را براي داريوش فرستادم!

*آرمان:

سه روز عزای عمومی به‌مناسبت درگذشت چاوز

شنیده شد که یکی از کشورهای آمریکای جنوبی به‌مناسبت درگذشت هوگو چاوز سه روز عزای عمومی اعلام کرده است. فارس نوشت؛ کریستینا فرناندز رئیس‌جمهور آرژانتین، روز سه‌شنبه به وقت محلی به دنبال مرگ «هوگو چاوز» سه روز عزای عمومی در کشور خود اعلام کرد. وی پس از شنیدن خبر مرگ رئیس‌جمهور ونزوئلا، تمامی فعالیت‌های رسمی خود را به حالت تعلیق درآورد و خود را برای سفر به «کاراکاس» پایتخت ونزوئلا، به همراه برخی از اعضای کابینه‌اش از جمله «هکتور تیمرمنن» وزیر خارجه آرژانتین،  به‌منظور حضور در مراسم تشییع جنازه چاوز آماده کرد.

هواپیمای دو نفره اختراع نشده است

شنیده شد که روابط عمومی سازمان بازرسی کشور جوابیه‌اش برای مطلب روزنامه ایران را رسانه‌ای کرد. فارس نوشت؛ در متن این جوابیه آمده است: نوشته‌اید «رئیس سازمان بازرسی... با هواپیمای اختصاصی دونفره به این سفرها می‌رود». هنوز هیچ «هواپیمای دونفره‌‌ای که بتواند رئیس سازمان بازرسی را، به اتفاق هیات همراه آیت‌ا... آملی لاریجانی، به سفر ببرد، اختراع نشده است. این گروه، با پرواز عمومی شرکت آسمان و در سفری کاری به استان گلستان سفر کرده بود.

آغاز فعالیت انتخاباتی پورمحمدی

شنیده شد که روز گذشته مصطفی پورمحمدی با روسای ستادهای انتخاباتی خود در سراسر کشور دیدار کرده است. آریا نوشت؛ شنیده‌ها حاکی است در این دیدار که در یکی از حسینیه‌های مرکزی تهران برگزار شده است مسئولان ستادهای استانی گزارشی از عملکرد برنامه‌های تشکیلاتی و ستادهای انتخاباتی استان‌های خود را به پورمحمدی ارائه داده‌اند. همچنین در این جلسه مباحثی درخصوص زمان اعلام نامزدی پورمحمدی مطرح شده است.ضمن اینکه گفته می‌شود پورمحمدی جلسه‌ای با اساتید دانشگاه تهران داشته و در آنجا گفته به این نتیجه رسیده‌ام که بیایم.

جلیلی کاندیدا نمی‌شود

شنیده شد که در محافل سیاسی مطرح است که سعید جلیلی اعلام کرده کاندیدا نخواهد شد. آریا نوشت؛ بر اساس این شنیده‌ها سعید جلیلی در پاسخ به فردی که سوال کرده آیا کاندیدا خواهید شد؟ گفته است: خیر. کاندیدا نخواهم شد. وی در بیان علت این تصمیمش گفته است: این توان را در خود نمی‌بینم. رهبری هم فرموده‌اند کسی که در خودش توان می‌بیند، بیاید.

نظر مطهری درباره سه نشریه

شنیده شد که یک عضو هیات نظارت بر مطبوعات از توقیف سه نشریه مهرنامه، آسمان و تجربه ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت که احتمالا این توقیف مستقیما از سوی دادستانی صورت گرفته است.ایسنا نوشت؛ علی مطهری درباره توقیف سه نشریه اظهار کرد: دادستانی در مواردی که جرم مشهودی اتفاق افتاده باشد می‌تواند مستقیما نسبت به توقیف نشریات اقدام کند، اگرچه ما از آنها خواسته‌ بودیم حتی‌المقدور از طریق هیات نظارت ورود کنند و احکام از این طریق صادر شود. وی همچنین خواستار ملاطفت بیشتر، عدم سخت‌گیری و همچنین احترام به آزادی بیان در برخورد با مطبوعات و رسانه‌ها شد.

آيت‌ا... وحيد درس خود را تعطیل کرد

شنیده شد که آیت‌ا... وحیدخراسانی با اعلام تعطیلی درس خویش در روز شنبه آینده در اعتراض به کشتار شیعیان پاکستان و بحرین و سکوت مجامع جهانی گفت: با کشتار شیعیان در پاکستان و بحرین، آبرویی برای سازمان ملل و طرفداران حقوق بشر در آمریکا و اروپا ‌نمانده است. وی در درس تفسیر خود با اشاره به رخداد کشتار مردان و زنان و کودکان در پاکستان و بحرین از این کار خود به ‌خدمتی ناچیز به عزیزانی که مظلومانه به جرم انتساب به اهل بیت پیامبر به شهادت رسیدند، یاد کردند و درس روز شنبه را تعطیل اعلام نمود.

آیت‌ا... وحیدخراسانی با اشاره به موادی از اعلامیه حقوق بشر تصریح کرد: بنا بر این اعلامیه، همه انسان‌ها در حرمت و حقوق برابرند؛ چه رئیس جمهور آمریکا و چه یک زن روستایی در پاکستان. آیا واقعا حرمت رئیس جمهور آمریکا و ملکه انگلیس با آن کسانی که تحت ستم حکام حلقه به گوش آنان دست و پا می‌زنند و از کمترین حقوق انسانی محرومند، برابر است؟ آیا رواست که همه ثروت یک کشور در اختیار یک خانواده باشد و برخی سال‌ها بدون محاکمه در زندان‌های آن کشور از حقوق انسانی محروم باشند؟

بازداشت یکی از بدهکاران بزرگ بانکی

شنیده شد که فردی که بدهی فراوانی به سیستم بانكی كشور دارد، در روزهای گذشته بازداشت شده ‌است. مشرق نوشت؛ «ح.ب.د» از جمله افرادی است كه نه‌تنها دارای پرونده‌های كلان بانكی است، بلكه دارای تخلفات گسترده‌ای در زمین‌خواری، نفت و فرآورده‌های نفتی و قاچاق است. وی تاكنون چندین بار و در سال‌های گذشته بازداشت شده، اما بنا به دلایل مختلف آزاد شده‌است. 

یك مقام آگاه در این خصوص گفت، با توجه به حجم گسترده تخلفات صورت‌گرفته، پرونده این فرد از پیچیدگی‌های فراوانی برخوردار است كه در صورت برخورد مناسب، امید است بخش عمده‌ای از منابع مالی كه از بیت‌المال تضییع شده‌است، به دستگاه‌های دولتی و عمومی بازگردد.

مناظره آقاتهرانی و عسگر اولادی در تلویزیون

شنیده شد که حجت الاسلام آقا تهرانی و حبیب ا... عسگراولادی نقش و مسئولیت جریان‌های سیاسی کشور را بررسی می‌کنند. محمدحسین رنجبران گفت: نقش و مسئولیت جریان‌های سیاسی در نظام جمهوری اسلامی ایران در برنامه این هفته «دیروز، امروز، فردا» بررسی می‌شود. مجری برنامه افزود: این برنامه در قالب مناظره با دعوت از حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و حبیب‌ا... عسگر اولادی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار می‌شود. رنجبران اضافه کرد: برنامه «دیروز، امروز، فردا» با محوریت رعایت اخلاق سیاسی پنجشنبه ساعت 22:30 دقیقه از شبکه سه سیما پخش می‌شود.

محکومیت دو ایرانی در آمریکا

شنیده شد که یک شهروند ایرانی و یک خلبان ایرانی−آمریکایی به خاطر نقشی که در طرح ارسال قطعات یدکی هواپیما و هلیکوپتر برای شرکت هواپیمایی ایران داشتند، در دادگاهی در آمریکا به ترتیب به ۲۳ و ۴۶ ماه حبس محکوم شدند. به گزارش انتخاب به نقل از دویچه وله ؛ با توجه به این‌که ارسال قطعات یدکی هواپیما و هلیکوپتر به ایران، از موارد نقض تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی محسوب می‌شود، دادگاهی در آمریکا حمید آصفی، ایرانی ۶۸ ساله، و تونی کریمیان، خلبان ۵۳ ساله ایرانی‌−آمریکایی را محکوم به حبس کرده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جوزف مک‌کینلی، قاضی دادگاه درباره این دو نفر گفته که «آنها قصد داشتند تحریم‌های آمریکا علیه ایران را دور بزنند.» این دو نفر در دسامبر ۲۰۱۲ به نقض تحریم‌ها از طریق صادرات و فروش هواپیما و قطعات یدکی آن متهم شدند. مقامات قضایی آمریکا می‌گویند آنها طرح خود را در سال ۲۰۰۷ تدوین کرده‌اند. پردازش این طرح تا سال ۲۰۱۱ به طول انجامید اما پیش از آن که طرح اجرایی و چیزی به ایران منتقل شود، برنامه آنها کشف و خنثی شد.

*تهران امروز:

مرتضوي حق امضا در تامين‌اجتماعي ندارد

يك منبع آگاه به فارس گفت: براساس نامه سازمان بازرسي كل كشور سعيد مرتضوي حق امضا به عنوان مديرعامل سازمان تامين‌اجتماعي ندارد.

استان خرداد،شايعه است

مصطفي محمد نجار وزير كشور در حاشيه جلسه هيات دولت در پاسخ به اينكه «گفته مي‌شود قرار است ورامين از تهران جدا و به استان «خرداد» تبديل شود»، گفت: اينها شايعه است.

اتفاقات تكان دهنده سال

به گزارش «تابناك»، از مهم‌ترين رخدادهاي ‌سال‌جاري كه روحيه مردم را جريحه‌دار كرد، زمين‌لرزه آذربايجان بود. ‌از جمله مهم‌ترين رخدادهاي ديگر، مي‌توان به بحران در بازار ارز و سكه، بحران درياچه اروميه، اختلاس سه هزار ميلياردي، دادگاه مرتضوي، سيل مازندران، مذاكرات ۵+۱ و آغاز دور جديد تحريم‌ها اشاره كرد.اما در اين ميان، مي‌توان به رخدادهاي مجلس ‌به عنوان جنجالي‌ترين‌ها اشاره كرد.

اصرار براي افزايش حقوق و مزاياي خزانه دار كل كشور

خراسان نوشت: در حالي كه دولت در شهريورماه امسال با ابلاغ دستوري، امتياز شغلي خزانه دار كل كشور را 15000 تعيين و حقوق و مزاياي وي را همتراز استانداران و سفراي ايران در ساير كشورها محسوب كرد، اين مصوبه به دليل مغايرت با برخي قوانين مورد اعتراض يكي از مراكز نظارتي قرار گرفت و باطل شد اما دولت مجددا طي روزهاي اخير با تصويب مصوبه‌اي جديد به شماره "240612/ت47449هـ” اين امتياز شغلي را براي خزانه دار كل كشور مصوب كرد.

نقد مراجع به مشايي جدي است

سيدمرتضي نبوي در نشستي در دانشگاه آزاد واحد تهران-جنوب درخصوص اينكه مشايي حق دارد نظراتش را بيان كند و در مقابل، افرادي با بداخلاقي به وي تاختند گفت: به مشايي به خاطر سخنانش نقدهاي جدي وارد است كه مراجع نيز در اين خصوص نقد دارند كه ديگر نمي‌شود گفت كه مراجع نيز با بداخلاقي از مشايي انتقاد كردند.

اگر مردم گله‌‌اي دارند به عملكرد افراطيون باز مي‌گردد

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار اعضاي مجمع روحانيون مبارز خراسان، از ميدان‌داري افراد و جريان‌هاي كوته نظر، تندرو و خودخواه ابراز تاسف كرد.وي شرايط كشور را حساس و مهم خواند و با تاكيد بر لزوم حفظ هوشياري و مسئوليت‌شناسي دلسوزان و وفاداران به نظام و انقلاب اسلامي گفت: حفظ وحدت و انسجام ملي براي عبور از تنگناهاي پيش آمده با حضور تاثيرگذار نيروهاي بالنده، توانمند و دلسوز واقعي كشور در عرصه‌هاي مهم تصميم‌گيري حاصل مي‌شود.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني برداشت‌هاي متحجرانه و به دور از عقلانيت از دين، مكتب اهل‌بيت(ع) و زندگي سياسي را ضربه زننده به بنيان و اساس نظام دانست و با ابراز تأسف از ميدا‌ن‌داري افراد و جريان‌هاي كوته‌نظر، تندرو و خودخواه تصريح كرد: براي برگزاري انتخاباتي پرشور و فراگير لازم است زمينه و شرايط حضور همه گروه‌ها، شخصيت‌ها و جريان‌هاي وفادار به نظام و قانون اساسي فراهم شود و نااميدسازي نيروهاي كارآمد و مسئوليت‌شناس و سنگ‌اندازي در مسير برگزاري انتخابات و مشاركت عمومي، مضر به حال نظام، مردم و كشور است.

به گزارش خبرآنلاين، هاشمي رفسنجاني، افزود: عموم مردم و جامعه متدين ايران بديل و جايگزيني براي نظام جمهوري اسلامي و معارف مكتب اهل بيت(ع) نمي‌شناسند و اگر گله و شكايتي از اوضاع دارند به برخي عملكردهاي مجريان و برداشت‌هاي شاذ و به دور از واقعيت افراطيون باز مي‌گردد. اگر مي‌خواهيم جامعه‌اي الگو و براساس اسلام ناب و خالص براي قلوب تشنه مردم امروز دنيا ارائه كنيم، لازم است با سعي و تلاش روحانيون و حوزه‌هاي علميه و مدنظر قرار دادن مصالح و نيازهاي بشر امروزي، برداشت‌هاي سطحي و متحجّرانه را به انزوا كشانده و ميدان را براي دانشمندان و عالمان خوشفكر و روزآمد فراهم كنيم.

وي، حفظ اميد و پرهيز از يأس و نااميدي را لازمه ايجاد فضاي بانشاط سياسي در كشور خواند و گفت: نيروهاي سياسي و جريان‌هاي فراگير و مردمي بايد با هوشياري و رصد فضاي سياسي كشور، آمادگي خود را براي حضور جدي و موثر در انتخابات حفظ كنند و مسئولين نظام و برگزاركنندگان انتخابات نيز با ايجاد شرايط حضور فراگير مردم و گروه‌هاي دلسوز همراه با حسن‌نيت و برخوردي يكسان و پدرانه با آنان، اميد و نشاط سياسي را به جامعه تزريق كنند.

واكنش سعيدي به انتقاد احمدي‌نژاد از سپاه

حجت‌الاسلام سعيدي نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران با اشاره به سخنان رئيس‌جمهور درخصوص دخالت سپاه در انتخابات نظام پزشكي گفت: بنده از جريانات خودي كه در حمله به سپاه با جريانات بيگانه همزبان مي‌شوند گله مند هستم. نبايد نوعي رفتار كنيم كه دشمن حركت مي‌كند.در موضوع انتخابات نظام پزشكي سپاه فقط پاسخ استعلام‌ها را داده است. استعلام جواب دادن جرم نيست. درخصوص انتخابات نظام پزشكي از چهار مركز استعلام گرفته شد كه يكي از آن مراجع اطلاعات سپاه بود.

به گزارش افكار نيوز،سعيدي افزود: بالاخره در اينكه سپاه اطلاعات دارد ترديدي نيست و اين جزو وظايف سپاه است و پاسخ دادن به استعلام هم جزو وظايف سپاه است بنابراين يك نهادي كه اطلاعات دارد و استعلام مي‌كنند اگر جواب ندهند حقايق را كتمان كرده است و امانتداري اين است كه وقتي از يك دستگاه اطلاعاتي استعلام مي‌شود در چارچوب مقررات پاسخ به استعلام بدهد.

نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران ادامه داد: نمي‌دانم در اينجا چه اطلاعاتي به مسئولان سياسي داده مي‌‎شود كه اينطوري تلقي مي‌كنند در حالي كه اگر درست اطلاعات مي‌دادند چنين موضع گيري‌هايي صورت نمي‌گرفت.

*جمهوری:

اهانت بی شرمانه  گروه هاي مسلح سلفي در سوريه

گروههاي سلفي تكفيري پس از تجاوز به برخي مناطق استان الرفه و حومه آن، مرقد "عمار ياسر" از صحابه نزديك پيامبر(ص) و يار وفادار حضرت علي(ع) را مورد اهانت قرار دادند. به گزارش مهر، اين گروهها پيش از اين تهديد كرده بودند كه به مرقد "عمار بن ياسر" يورش خواهند برد و ديروز تهديدهاي خود را عملي كرده و به اين مرقد شريف يورش بردند.

 گروههاي مسلح در سوريه كه اكثراً سلفيهاي تكفيري هستند پيش از اين به اماكن مقدس ديني در نقاط مختلف حمله برده و دست به تخريب و آتش سوزي در آن مي‌زدند. مقبره عمار ياسر در "رقه" كه صحنه جنگ صفين بود، به طرز باشكوهي توسط جمهوري اسلامي ايران ساخته شده و زيارتگاه عموم مسلمانان است. عمار ياسر، بشدت مورد علاقه پيامبر اكرم بود كه در جنگ صفين به دست سپاهيان معاويه به شهادت رسيد.

سهم اتحاديه عرب در غرق كردن سوريه در درياي خون

اتحاديه عرب، با دادن كرسي به مخالفان دولت سوريه، گام ديگري در جهت دامن زدن به خون‌ريزي در اين كشور برداشت. وزير خارجه لبنان، در واكنش به اين اقدام اتحاديه عرب كه توسط وزراي خارجه كشورهاي عضو اين اتحاديه صورت گرفته است، گفت: اتحاديه عرب، سهم زيادي در غرق كردن سوريه در درياي خون دارد.

جنايت مقامات رژيم صهيونيستي به تجارت اعضاي اسير فلسطيني

انجمن حمايت از اسراي فلسطين، مقامات رژيم صهيونيستي را به تجارت اعضاي اسير فلسطيني كه در سال 1359 در زندان عسقلان به شهادت رسيد، متهم كردند. به گزارش خبرگزاري قدس (قدسنا) به نقل از مركز رسانه‌اي بين‌المللي خاورميانه انجمن حمايت از اسراي فلسطيني در بيانيه‌اي اعلام كرد رژيم صهيونيستي بعد از 30 سال هنوز وجود پيكر "انس دوله" شهيد فلسطيني را انكار مي‌كند.

 اين مركز اعلام كرد كه دوله در زندانهاي اسراييل به شهادت رسيده است و صهيونيستها پيكر وي را پنهان كرده‌اند و حتي اجازه دفن پيكر او را نمي‌دهند. مركز حمايت از اسراي فلسطيني همچنين فاش كرد طرف اسراييلي اعضاي بدن اين شهيد را فروخته است.

دادگاه عالي رژيم صهيونيستي نيز طي حكمي با دادخواست خانواده فلسطيني براي تحويل پيكر دوله مخالفت و اعلام كرده است كه اين ادعايي بيش نيست. مركز حمايت از اسراي فلسطيني اين شيوه را نوعي جنايت دانست و خواستار تشكيل كميسيون بين‌المللي براي تحقيق اينگونه جنايات از سوي رژيم صهيونيستي شد. عيسي قراقع وزير اسرا و آزادگان فلسطيني نيز قبلاً با اعلام اينكه رژيم صهيونيستي اعضاي بدن فلسطيني‌ها را قاچاق مي‌كند، اسراييل را بزرگترين مركز تجارت بين‌المللي قاچاق اعضاي بدن دانست.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.