سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

يادداشت/

عملكرد ضعيف دولت در تحقق شعار توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني

دولت دهم در جهت اجرايي شدن شعار سال 91 توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني كه مطالبه مقام معظم رهبري بود عملكرد ضعيفي داشت.

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران امر مهم نام­گذاري هر سال با رهنمود مقام معظم رهبري به معني اولويت­ بخشي و هدايت برنامه­ ها در جهت تحقق اهداف بلند داخلي و خارجي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و نشانگر حركت به سمت توانمندي­‌هاي زمينه­ ساز اهتزاز پرچم توحيد برفراز قلل رفيع جهان است.

"شعار امسال را قرار داديم «توليد ملى»؛ دنباله‌اش توضيح داده شده: «حمايت از كار و سرمايه‌ى ايرانى». يعنى شما وقتى كالاى داخلى را مصرف ميكنيد، به كارگر ايرانى داريد كمك ميكنيد، اشتغال ايجاد ميكنيد، به سرمايه‌ى ايرانى هم داريد كمك ميكنيد، رشد و نمو ايجاد ميكنيد. اين فرهنگ غلطى است - كه متأسفانه در بخشهائى از ما حاكم است - كه مصنوعات خارجى را مصرف كنيم؛ اين به ضرر دنياى ماست، به ضرر پيشرفت ماست، به ضرر آينده‌ى ماست. همه مسئوليت دارند؛ دولت هم مسئوليت دارد، بايد از توليد ملى حمايت كند، توليد ملى را تقويت كند."

اين مهم بخشي از بيانات مقام معظم رهبري  در حرم رضوی در آغاز سال ۹۱ بود.

مقام معظم رهبري در پيامي به مناسبت آغاز سال 91 اين سال را "توليد ملي، حمايت از کار و سرمايه ايراني" ناميدند. از اين رو  گروه احزاب باشگاه خبرنگاران در راستاي بررسي تحقق اين شعار توسط مسئولين يادداشت اختصاصي را از " محمدرضا خباز" نماينده پيشين مجلس تهيه كرده است.


متن اين ياداشت به شرح زير است:

 چند سالی است که مقام معظم رهبری با توجه به وضعيت كشور هرسال را به يك عنوان نامگذاري كردند كه اين امر طبق یک محاسبه دقیق اتفاق می‌افتد.

ايشان هرساله تلاش كرده‌اند ابعاد اقتصادي را در اولويت شعار سال قرار دهند به طوري كه شاهد بودم در سال‌هاي اخير ميزان توجه ايشان به مقوله صرفه‌جویی اقتصادی، تولید ملی، توجه به کسب و کار و بازار کار بسيار زياد بوده است.

مقام معظم رهبري  سال 91 را به سال  توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني نامگذاري كردنند لذا انتظار می‌رفت که همه تصمیم‌گیران کشور هر تصمیمی اقتصادی را براساس اين شعار اتخاذ كنند موضوعي كه دستگاه اجرايي از آن غافل ماندند.

در ميزان تحقق شعار سال 91 بايد به سه نكته اساسي توجه كرد:

اول: توجه به تولید ملی به معناي اينكه دولت تمام امکانات خود را به کار ببرد تا تولید ملی از نظر کیفیت و کمیت جایگاه ویژه‌ای پیدا کند موضوعي قابل توجه‌اي بود كه هيچگاه از سوي دولت مورد توجه قرار نگرفت به طوري كه مشاهده مي‌كنيم در مقوله خودرو كه جزء توليد ملي ما محسوب مي‌شود در چند ماه اخير پايان سال 91 بدون دلیل قیمت آن سه برابر شده، موضوعي كه ناراحتي مردم را در پي داشت.

اما در اين ميان نكته‌اي كه قابل توجه است ناراحتي وزير صعنت و شخص رئيس‌جمهور از خودرو‌سازان است، لذا اين سوال در ذهن ايجاد مي‌شود كه اگر رئیس‌جمهور هم گله کند وزیر مربوطه هم گله کند، مردم هم گله کنند پس چه کسی مشکلات را حل خواهد كرد لذا انتظار مي‌رود رئیس‌جمهور و وزیر مربوطه ابراز ناراحتي نكرده و با تعيين يك ضرب‌العجل سریعا قیمت‌ها را مشخص کنند و با متخلفين برخورد كنند.

ذكر اين نكته ضروري است كه اقتدار یک دولت این است که از تولید ملی خودش با قیمت‌های درست و با کیفیت سالم و با روش مطلوب حمایت کند موضوعي كه در شرايط فعلي در كشور رخ نداده است و همه دستگاه‌هاي توليدي از وضعيت خود ناراضي هستند.

دوم: حمایت از کار از ديگر مقولاتي بود كه دولت قرار بود در سال 91 به آن نگاه ويژه‌اي داشته باشد.

دولت در سال حمايت از كار وسرمايه ايراني وعده ايجاد 2500 وضعیت شغلی را داده بود كه متاسفانه اين موضوع هيچگاه عملي نشد به طوري كه ما شاهد بوديم به دليل عدم حمايت از توليد ملي و پرداخت يارانه‌هاي بخش توليد از ابتدای سال 91 تعداد زیادی از کارگران شغل‌های خود را از دست داده‌ و دستگاه های تولیدی نيز یکی پس از دیگری ورشکسته شدند.

اين انتقاد به دولت وارد است كه نه تنها در سال توليد ملي، حمايت از كار وسرمايه ايراني اشتغال‌زايي نكرده بلكه به دليل عدم حمايت از بخش توليد سبب از دست دادن  شغل بسياري از افراد شده است.

سوم: حمایت از سرمایه داخلی از موضوعات ديگري بود كه همواره مقام معظم رهبري بر آن تاكيد داشتند كه متاسفانه اين امر نيز مورد توجه مسئولين قرار نگرفت.
 
سرمایه گذاران داخلی در سال 91 به دلیل نوسانات بی‌رویه قیمت ارز پروژ‌ه‌هايشان نيمه تمام مانده و جرات شروع فعاليت جديدي را نداشتند.
و از آنجايي كه سرمايه گذاران همواره به دنبال يك محيط آرام هستند لذا انتظار مي‌رفت دولت در بازار ارز با اتخاذ تدابير ويژه جلوي نوسانات ارز را بگيرد موضوعي كه هيچگاه راه‌حل اساسي براي آن اتخاذ نشد.

بنابراين در يك نتيجه‌بندي كلي مي‌توان گفت مقام معظم رهبری چون تشخیص داده بودند که دشمن درصدد است از راه تولید به کشورمان ضربه بزند این شعار را مطرح کردند تا دولت و همه دستگاه‌های اجرایی کشور را به سه امر مهم کارگر ایرانی، سرمایه ایرانی و تولید ملی متوجه كند ولی متأسفانه این موضوع با بی‌مهری دولت روبرو شد لذا اميد مي‌رود اين موضوع با عنايت مسئولين در دولت‌هاب بعدي با جديت بيشتري پيگيري شود.

انتهاي پيام/

برچسب ها: مردم ، دولت ، شعار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.