سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رييس سازمان حمايت:

نظام توزيع از توليد تا مصرف تابع يك قانون جامع نيست

رييس سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليد كنندگان تصريح كرد: حلقه مفقوده كنترل بازار اين است كه نظام توزيع از نقطه توليد تا نقطه مصرف تابع يك قانون جامع نيست.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از "شاتا" سيد جواد تقوي در جمع روساي سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت استاني و معاونين برنامه ريزي استانداريها افزود: مهمترين بحث حوزه بازرگاني كشور اين است كه بايد حوزه تشكلهاي توليد بخش كشاورزي با بخش بازرگاني هماهنگ شوند تا اتصال بين توليد و توزيع در بخش بازرگاني اتفاق بيفتد و كمترين عارضه را در حوزه بازرگاني داشته باشيم.
وي تصريح كرد: بسياري از كالاهاي بخش كشاورزي اعم از زراعي، باغي و دامي از نقطه توليد تابع عرضه و تقاضاست و وجود دلالها و واسطه ها ممكن است بسيار تاثير گذار باشد و اعمال نظارت و بازرسي ما از بعد از توزيع در شبكه بازار است.
تقوي  با بيان اينكه  تامين، توزيع، قيمت و بازرسي مهمترين مولفه هاي بازار هستند افزود: ما يك ظرف تعيين قيمتي در سازمان حمايت داريم كه هيات بررسي و تعيين قيمت با محاسبه سود عمده و خرده تعيين مي كند اما برخي قيمتها در حيطه كار كميسيونهاي نظارت استاني است و كالاهاي بخش خدمات صنفي را شامل مي شود و برخي نيز مانند خدمات آب برق و گاز كه نرخهاي مصوب دارند در سازمان حمايت اعمال نظارت مي شود.
وي اضافه كرد : در برخي موارد نيز قيمتها در بورس كالا تعيين و تابع تصميمات دولت براي بسياري از كالاهاست و به خصوص مواد اوليه در بورس كشف قيمت مي شود و ساير كالاها نيز در چارچوب ضوابط سازمان حمايت تعيين قيمت كارشناسي مي شود.                                                                                                                                                                                                                                                                
تقوي در ادامه از نظارت بر گلوگاههاي اصلي عرضه و تقاضا به عنوان اقدامات پيشگيرانه نظارتي نام برد و افزود: فرآيند كشف تخلف تا مرحله تكميل پرونده و بعد احاله آن به تعزيرات حكومتي و اجراي احكام كار پيوسته اي است كه بايد در كوتاهترين زمان ممكن اتفاق بيفتد.
سرعت رسيدگي به تخلفات و اجراي احكام بالا رفته است معاون وزير صنعت، معدن و تجارت  تصريح كرد: در اين مرحله دو ضعف عمده وجود دارد كه مورد پيگيري قرار داديم كه يكي سرعت رسيدگي به پرونده هاست كه خوشبختانه با اقدامي كه سازمان تعزيرات حكومتي اتفاق افتاد و به كار گيري نيروهاي بيشتر، سرعت رسيدگي بالا رفته و از طرفي اجراي حكم و همكاري نيروي انتظامي بود كه با دستور وزير كشور بهبود يافت.
وي همچنين با برشمردن مولفه هاي تاثير گذار بر رشد قيمتها افزود: تغييرات نرخ ارز، قيمتهاي جهاني، قيمت حاملهاي انرژي، رشد دستمزدها، ماليات، حمل و نقل و عرضه و تقاضا هر كدام عواملي هستند كه جداگانه بر رشد قيمتها تاثير قابل توجهي دارند.
تقوي با بيان اينكه در كنترل بازار كالاها به 3 دسته تقسيم مي شوند اظهار كرد: كالاهاي استراتژيك و اساسي شامل مواد غذايي، نهاده ها و داروهاي دامي، دانه هاي روغني و كالاهاي مصرفي و صنعتي در فهرست گروه يك كالايي قرار مي گيرند مورد نظارت سازمان حمايت و سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت استاني وافع مي شوند.
وي از لوازم خانگي، باقيمانده سبد خوراكي، محصولات پتروشيمي، محصولات فلزي و ساختماني و... به عنوان گروه دوم كالايي نام برد كه اگرچه اهميت كالاهاي استراتژيك را ندارند اما از آنها به عنوان مواد اوليه توليد استفاده مي شود و در اين زمينه ازظرفيت تشكلها، انجمنها، اتحاديه هاي صنفي براي بازرسي و كنترل استفاده مي شود.
به گفته وي دسته سوم كالاهاي صنفي هستند كه كميسونهاي نظارت مستقيم ورود مي كنند و تحت نظارت حوزه اصناف قرار مي گيرند و نيز يكسري كالاهاي صنعتي كه مازاد توليد داريم كه عرضه آن بايد تابع سازمان حمايت باشد و ضوابط اين كالاها در اختيار خود بنگاهها و استانهاست.
اين مقام مسوول تاكيد كرد: براي كنترل بازار، رصد تامين و موجودي آن در شبكه توزيع، رصد توزيع و رصد قيمت و بازرسي و رسيدگي به تخلفات مورد توجه سازمان حمايت است.
به گفته وي رصد اين مولفه ها در گروه اول كالايي توسط سازمان حمايت با همكاري سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت استاني، در گروه دوم كالايي توسط انجمنها و تشكلها و در گروه سوم از سوي خود بنگاهها و تشكلهاي صنفي صورت مي گيرد.
تقوي تصريح كرد: بر اساس تاكيد مقام معظم رهبري براي استفاده از ظرفيتهاي موجود كشور براي مهار تحريمها ما نيز در چارچوب كنترل بازار از ظرفيت شوراي اصناف كشور در قالب طرح كنترل و تامين و برگزاري نمايشگاه و فروش فوق العاده استفاده مي كنيم.
وزارت كشور، استانداران، فرمانداران، گشتهاي مشترك، مجموعه شوراي نظارت، نيروي انتظامي، وزارت اطلاعات و سازمان بازرسي كل كشور از ديگر مواردي بود كه تقوي به عنوان ظرفيتهاي موجود كشور در همكاري و اجراي طرح كنترل بازار نام برد.
وي با اعلام امضاي تفاهمنامه مشترك با سازمان بسيج مستضعفين در اين زمينه وطي هفته گذشته افزود: سازمان بسيج مستضعفين، سازمان تعزيرات حكومتي شوراي امنيت و گمرك جمهوري اسلامي ايران ونيز بانك مركزي  از ديگر پشتيبانان و همكاران سازمان حمايت در بحث كنترل بازار هستند./س
برچسب ها: توزیع ، تولید ، مصرف
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.