سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

40درصد سرطان ها با پيروي از شيوه زندگي سالم قابل پيشگيري است

هم اكنون سرطان ها جزو دلايل اصلي مرگ و مير زنان 40 تا 79 ساله و مردان 60 تا 76 ساله است و اگر چه احتمال بروز سرطان در سنين مختلف وجود دارد، اما احتمال ابتلا به آن با افزايش سن افراد افزايش مي يابد.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛دكتر هادي محمد دوست،  پزشك فوق تخصص انكلوژي ضمن بیان این مطلب در تشريح دلايل رخداد سرطان ها گفت: يك سلول طبيعي ممكن است بدون دليل واضح و آشكاري به سلول سرطاني تبديل شود، اما در اغلب موارد، اين حالت بر اثر مواجهه مكرر با مواد سرطان زا نظير الکل و دخانيات به وجود مي آيد.

دكتر هادي محمد دوست در ادامه گفت: مشكلات زماني آغاز مي شود كه يك سلول طبيعي به علت جهش ژنتيكي يا تغيير نحوه رشد، به سلول سرطاني تبديل شود.

وي به عوامل خطر ساز تغذيه اي موثر بر بروز سرطان نيز اشاره کرد و گفت: مصرف غذاهاي خيلي چرب يا شور، نمك سود شده و دودي و هم چنين مصرف كم ميوه و سبزي و غلات از عوامل موثر در بروز سرطان به شمار مي رود.

وي تصريح کرد: تغييرات پوستي، پيدايش هر گونه توده سفت زير پوست، پيدايش زخمي كه به راحتي بهبود نمي يابد، به ويژه در نواحي زبان، دهان و لب ها، خونريزي غير عادي و طبيعي در هر نقطه از بدن، كاهش وزن بدون دليل، تب هاي طولاني غير طبيعي، تغيير در وضعيت گره هاي لنفاوري، نفخ كردن مداوم، احساس سيري زود رس و مشكلات ادراري مداوم، از علايم هشدار دهنده سرطان هاست.

این پزشک رسيدن به وزن مطلوب، ورزش، استعمال نكردن دخانيات، مصرف غذاهاي سالم و خانگي و افزايش مصرف سبزيجات به خصوص سير و پياز، پرهيز از عوامل تراتوژن زا و برخي مواد شيميايي صنعتي نظير آزبست و اشعه هاي يونيزان مانند تشعشعات راديولوژي را براي پيشگيري از سرطان به همه توصيه کرد، افزود: از علايم مبهم سرطان كه پس از پيشرفت اين بيماري در بدن ممكن است جلب توجه كند، زرد شدن پوست و تغيير رنگ مدفوع، سرفه هاي مداوم، بروز مشكل در بلع، وجود خون در مدفوع، درد شكم و افسردگي به طور هم زمان و خستگي است.

به گفته دكتر محمد دوست عوامل ژنتيكي و محيطي شامل آلودگي، مصرف دخانيات و الكل، نوع رژيم غذايي، قرار گرفتن در معرض پرتوها و تكثير برخي ويروس ها در بروز سرطان نقش موثري دارد.

از ديدگاه اين متخصص سرطان، شايع ترين نوع سرطان ها در مردان و زنان شامل سرطان هاي پروستات، ريه و روده بزرگ در مردان و سرطان هاي سينه، ريه و روده بزرگ در زنان است.

وي با بيان اين كه اغلب سرطان ها در سنين حدود 55 سالگي يا بيشتر رخ مي دهد، تاكيد کرد: احتمال ابتلا به سرطان سينه و روده بزرگ  با مصرف ويتامين E كاهش مي يابد و هم چنين ميزان ابتلا به سرطان سينه در زنان كه در هفته 6 عدد تخم مرغ مصرف مي كنند، بسيار كمتر از زنان است كه در هفته 2 عدد يا كمتر از اين ماده غذايي پرخاصيت مصرف مي كنند.

وي با بيان اين كه بين چاقي و سرطان سينه ارتباط مستقيم وجود دارد، تصريح کرد: مواجهه طولاني مدت با نور آفتاب، خطر بروز سرطان پوست را افزايش مي دهد./ح
برچسب ها: سرطان ، تغذیه ، ویتامین
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.