سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاستوریزه، استریلیزه، هموژنیزه و فاراد چه فرقی با هم دارند؟

همیشه هنگام خرید شیر یکی از این 4 نام یا عنوان را می بینیم که هر کدام مفهوم جداگانه ای دارند.

به گزارش خبرنگار  علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از نیونیوز؛ مصرف روزانه سه لیوان شیر در روز نیاز بدن به ترکیب های موجود در این نوشیدنی را تأمین می کند.

بررسی ها نشان می دهند، پاستوریزه به معنی حرارت دادن به مواد غذایی تا قبل از رسیدن آنها به نقطه جوش است و در این فرآیند عوامل بیماری زا از بین می روند.

 فاراد: در این روش شیرخام تحت شرایط مستقیم و غیر مستقیم قرار می گیرد و بعد شیر را خنک می کند و اگر فرآیند حرارت دهی به شیر انجام نشده باشد این شیر ماندگاری طولانی دارد ولی پس از باز کردن درب آن باید آن را به زودی مصرف کرد.

استریلیزاسیون به معنی استفاده از حرارت های شدید برای از بین بردن تمامی باکتری های شیر است و در این مرحله آنزیم های مقاوم به حرارت در شیر غیر فعال می شود.

هموژنیزاسیون این کار فرآیند از بین بردن باکتری ها در شیر نیست بلکه در شیر گویچه هایی وجود دارد که باعث می شود چربی در کل شیر پخش شود و در نهایت شیر ترش شود این فرایند باعث می شود تا چربی به طور یکنواخت در شیر پخش شود و شیر ماندگاری طولانی تری داشته باشد.

توصیه می شود اگر شیری که می خرید زود مورد استفاده قرار می گیرد انواع پاستوریزه آن مناسب است و اگر مدت زمانی که شیر مورد استفاده قرار می گیرد کمی طولانی تر است از انواع استریل خریداری کنید./ع2
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Hasty joon
۰۷:۲۶ ۰۲ تير ۱۳۹۹
شرایط مستقیم وغیرمستقیم یعنی چی؟
ناشناس
۲۲:۵۹ ۱۰ بهمن ۱۳۹۸
عالیه
ف
۲۲:۳۰ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
پاستوریزه نیاز ب جوشیدن ندارن درسته!
حسام
۲۳:۳۹ ۲۱ مهر ۱۳۹۷
سلام
شیر شتر را هم میتوان هموژنیزه یا فاراد و یا اینکه پاستوریزه کرد.
اساسآ شیر شتر را چگونه باید مصرف کرد .
طریقه نگهداری خاص تری دارد.
میگن اگه بجوشونیمش دوغ میشه.
اگه بیرون و در زیر نور افتاب باشه هم دوغ میشه.
روشی وجود دارد که در خانه بتوانیم زمان بیشتری انرا نگاه داریم.
با تشکر از شما
پهلوان
۱۲:۵۶ ۰۷ شهريور ۱۳۹۷
اگه اطلاعات کامل و جامع بود و اینکه تفاوت ها را کاملا بیان می کردند و فرایند بهتر را پیشنهاد میدادند خیلی بهتر بود
اکبر
۱۳:۴۵ ۲۱ خرداد ۱۳۹۷
تیترش جذاب تر بود
باقری
۱۲:۰۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۷
آیا شیر هموژنیزه را باید بجوشانیم؟
ناشناس
۱۲:۰۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۷
شیر باید پاستوریزه باشه
ناشناس
۱۲:۰۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۷
شیر فاراد چیه؟ من این مورد را کمتر شنیدم
ناشناس
۱۲:۰۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۷
فاراد شیریه که: در این روش شیرخام تحت شرایط مستقیم و غیر مستقیم قرار می گیرد و بعد شیر را خنک می کند و اگر فرآیند حرارت دهی به شیر انجام نشده باشد این شیر ماندگاری طولانی دارد ولی پس از باز کردن درب آن باید آن را به زودی مصرف کرد.
باقری
۱۲:۰۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۷
آیا شیر هموژنیزه را باید بجوشانیم؟
FATI
۲۰:۰۶ ۱۵ اسفند ۱۳۹۶
عالییيیییییییی بود
فاطمه
۱۷:۴۸ ۲۳ آبان ۱۳۹۶
بدک هم نیس
فاطمه
۱۷:۴۸ ۲۳ آبان ۱۳۹۶
بدک هم نیس
ناشناس
۱۵:۳۲ ۲۳ آبان ۱۳۹۶
خوب بود ممنون
ناشناس
۱۵:۳۲ ۲۳ آبان ۱۳۹۶
خیلی عالی بود تشکر از اطلاعات خوبتون
سینا
۰۹:۱۵ ۱۲ مرداد ۱۳۹۶
خوبه
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
بد
محمد
۱۶:۳۰ ۲۲ آذر ۱۳۹۵
در روش فاراد شیرخام تحت شرایط مستقیم و غیر مستقیم قرار می گیرد
منظور از شرایط مستقیم و غیر مستقیم چیست؟
پریا
۱۰:۴۲ ۰۹ دی ۱۳۹۳
خوب بود.مررررسی
محمد رضا
۱۴:۵۸ ۲۴ آذر ۱۳۹۳
خوب بود متشکرم !!
احسان
۱۹:۳۸ ۱۷ آذر ۱۳۹۳
عالی بود ممنونم