سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آلوده ترین بخش های آشپزخانه تان را بشناسید

رطوبت و غذاها بهترین مکان برای رشد میکروب و باکتری هایی هستند که منجر به بیماری شما می شوند. اگر آنها را از بین نبرید، ده میکروب در عرض 24 ساعت به میلیون ها میکروب تبدیل می شوند.

به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ 10 محل اجتماع آلودگی ها در آشپزخانه و راهکارهای از بین بردن آنها عبارتنداز:
 
 1. سینک ظرفشویی: میلیون ها میکروب بیماری زا به سینک ظرفشویی، درپوش آبگذر و پلاستیک تفاله گیر چسبیده اند. با اینکه پخت و پز مناسب غذا، بیماری های موجود در آنها را از بین می برد اما میکروب هایی همچون باکتری سالمونلا که در بیشتر مرغ ها وجود دارند، هنگام شست و شوی مرغ به سینک ظرفشویی می چسبند. اگر بعد از دست زدن به سینک دستتان را به صورت خود بزنید، این باکتری در همه صورت شما پخش می شود.

راهکار: سینک ظرفشویی را بلافاصله پس از شستن گوشت، سبزیجات و ظرف ها بشویید و تمیز کنید. حتی هنگامی که این کارها را نمی کنید هم ظرفشویی را یکبار در روز بشویید. از اسپری های ضدعفونی کننده برای از بین بردن میکروب ها و باکتری های شیرآب، کناره ها و کف سینک و صافی و آبچکان استفاده کنید. از این اسپری ها به درستی استفاده کنید. فقط اسپری نکنید و بلافاصله با دستمال پاک کنید. اجازه دهید چند دقیقه روی سطح باقی بماند و سپس آن را پاک کنید.
 

2.اسکاچ و سیم ظرفشویی: بیش از 75 درصد از سیم و اسکاچ های ظرفشویی حاوی باکتری های بیماری زا همچون E. coli هستند. استفاده مداوم و هر روزه از این اسکاچ ها باعث انتشار این باکتری های می شود. اسکاچ کثیف همه سطوحی که با آنها در تماس است را آلوده می کند. به همین دلیل اگر در یکی از این ظرف ها غذا بخورید، بیمار می شوید.
 
راهکار: اسکاچ های خود را هر روز با آب داغ بشویید و روی سطح گرم خشک کنید. این کار باعث کشته شدن حجم زیادی از میکروب ها و باکتری ها می شود. هر چند روز یک بار اسکاچ را عوض کنید.
 

3. دستان شما: اگر به پوست تخم مرغ، مرغ یا گوشت خام، ظرف غذای حیوان خانگی خود، مواد خام و دست زده اید، دست های شما ناقل میکروب به سطوحی است که پس از آن دست می زنید.

راهکار: همه وسایل مورد نیاز خود همچون چاقو، تخته گوشت خوردکنی، قابلمه  و ... را بیرون بگذارید تا هنگام لمس غذا، مجبور با باز کردن در کابینت ها و تمس با سطوح آلوده نباشید. پس از انجام کارهای خود، زیر و روی دست های خود، بین انگشتان و زیر ناخن هایتان را با دقت با صابون بشویید. حدود 20 ثانیه دستتان را بشویید. سپس آبکشی و با حوله تمیز یا کاغذی خشک کنید.
 
4. قهوه جوش:  قهوه تنها چیزی نیست که درون قهوه جوش شما دم می شود. درون مخزن آب قهوه جوش قارچ های انگلی و مخمر نیز رشد می کنند. این موجودات زنده می توانند در برخی از افراد حساسیت ایجاد کنند و البته باعث بد شدن طعم قهوه نیز می شوند. 
راهکار: هر ماه یکبار درون قوری و مخزن آب قهوه جوش خود سرکه بریزید و اجازه دهید برای مدت سی دقیقه بجوشد. پس از هر بار استفاده از قهوه جوش، همه قسمت های قوری آن را به خوبی بشویید و خشک کنید. این راهکار را برای چای ساز نیز می توانید انجام دهید.
 

5. کوله پشتی، کیف دستی و کیف لپ تاپ: شما این وسایل را روی هر سطح آلوده ای قرار می دهید. سپس، به محض ورود به خانه آنها را روی کانتر آشپزخانه می گذارید. این کیف ها همه آلودگی های بیرون از خانه را به خود جذب کرده اند و حامل میکروب هستند.

راهکار: از آنجایی که هیچ ماده ضدعفونی کننده ای برای پارچه وجود ندارد، بنابراین بهترین کار دور نگه داشتن این وسایل از محیطی است که در آن آشپزی می کنید. اگر کیف شما چرمی است، کف آن را هر هفته یکبار با مواد ضدعفونی کننده مخصوص پاک کنید. البته پیش از این کار، حتما مواد ضدعفونی کننده را روی قسمتی که دیده نمی شود آزمایش کنید، اگر جنس کیف را خراب نکرد، سپس این راهکار را انجام دهید.
6. دستگیره یخچال، کابینت ها، اجاق گاز و پریزهای برق: ما اصولا این مکان را فراموش می کنیم زیرا خیلی آلوده به نظر نمی رسند. اما هر جایی که بیش از یکبار در روز با آنها در تماس هستیم، بدون شک آلوده و ناقل میکروب هستند.
راهکار: هر باری که آشپزخانه را تمیز و ضدعفونی می کنید، این مکان ها را نیز ضدعفونی کنید. مواد و اسپری های ضدعفونی و تمیز کننده خود را در کابینت زیر ظرفشویی نگهدارید تا همیشه دم دست باشند. شما باید حداقل ماهی یکبار سطوح یاد شده را ضدعفونی کنید. همچنین زمان هایی که به مواد نشسته همچون مرغ و گوشت خام دست زده اید و سپس این سطوح را لمس کرده اید نیز باید این تمیزکاری را انجام دهید.
7. سطل زباله: مهم نیست که شما چقدر تمیز و با دقت هستید، سطل زباله انبار خرده غذا، آب گوشت و دیگر مواد کثیف و آلوده است. به همین دلیل است که همیشه بو می دهد. این بو در نتیجه جمع شدن انواع باکتری ها و قارچ ها به وجود می آید. دست زدن به در سطل آشغال و سپس لمس سطوح دیگر موجب انتشار آلودگی ها می شود.
راهکار: هر هفته یکبار سطل زباله خود را بیرون ببرید یا آن را با فشار آب زیاد بشویید. مواد ضدعفونی کننده را داخل و بیرون سطل اسپری کنید، اجازه دهید چند دقیقه روی سطح باقی بماند و در معرض هوا خشک شود. اگر سطل زباله شما درون کابینت قرار دارد، فراموش نکنید دستگیره ها و در کابینت را نیز ضدعفونی کنید.
 

8. کانتر آشپزخانه: اگر هر روز هم کانتر را دستمال بکشید، دلیل بر پاکیزه بودن آن نیست. هر چیزی که روی کانتر می گذارید همچون مواد و محصولات شسته نشده، کیسه های خرید، ظرف ناهار، کیف و ... می توانند باعث انتقال آلودگی شود. تحقیقات نشان داده است حدود یک سوم کانترهای آشپزخانه حاوی باکتری های کولیفورم است.

راهکار: قبل و بعد از تهیه مواد خام و پخته، کانتر آشپزخانه خود را ضدعفونی و تمیز کنید. اگر حیوان خانگی دارید، ظرف غذای آنها را روی کانتر نگذارید و به خودشان نیز اجازه ندهید روی کانتر راه بروند. این حیوانات ناقل باکتری Staph هستند. کیف های دستی خود که از صبح با شما بیرون بوده و همه آلودگی ها را به خود گرفته است را نیز روی کانتر قرار ندهید.
 
9. مایکروویو: بیشتر مردم تصور می کنند، گرما باعث از بین رفتن میکروب ها می شود اما مایکروفر محیط استریلی نیست. اگر مایکروویو را به طور مرتب ضدعفونی نکنید، باکتری ها می توانند در سطح آن جا خوش کنند.

راهکار: دست کم یک بار در هفته، داخل و بیرون مایکروویو را ضدعفونی کنید. همه قسمت های آن را به خوبی تمیز کنید تا منجر به رشد باکتری ها و میکروب ها نشود و بو نگیرد. غذاهایی که داخل مایکروفر می گذارید را حتما بادرپوشی ببندید تا بیرون نپاشد و موجب تجمع آلودگی ها نشود.

10. کیسه های پلاستیکی چندبار مصرف: تقریبا نیمی از کیسه های پلاستیکی که در نتیجه خرید از مغازه ها به خانه می آوریم و دوباره از آنها استفاده می کنیم، حاوی باکتری هایی همچون E. coli هستند. البته باید بدانید کیسه های پلاستیکی که هنوز استفاده نشده اند، به خودی خود حاوی میکروب نیستند. اما از آنجا که منافذ بسیاری در خود دارند، با قرار دادن وسایل داخل آنها، میکروب مواد خام را به خود می گیرند. بیشتر آنها نیز از موادی ساخته شده اند که نمی توان با آب داغ شست و شویشان داد.

راهکار: از کیسه هایی استفاده کنید که قابل شست و شو هستند. مثلا آنهایی که نخی هستند. کیسه های نخی را می توانید با آب داغ بشویید و خشک کنید، بنابراین این کار را هر هفته یکبار انجام دهید.

 
منبع: برترين ها
برچسب ها: آشپزخانه ، سینک ، اسکاج
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.