به گزارش
خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ ظروف تفلون یا نچسب در واقع همان ظروف آلومینیوم یا استیل هستند که با ماده خاصی به نام پلی تترا فلوئورو اتیلن (Polytetrafluoroethylene) که به اختصار (PTFE) نامیده میشود، پوشیده میشوند. این ماده سبب میشود که مواد غذایی به ظرف نچسبند، به همین دلیل به آنها ظروف نچسب میگویند. موادی که برای ساخت ظروف تفلون به کار میروند، متفاوت هستند و ضخامت مواد نچسب آنها نیز فرق دارد. مواد نچسبی که کیفیت بالایی دارند، دارای پودر سرامیک یا مخلوط تیتانیوم هستند که بر سختی و مقاومت این مواد میافزاید و به راحتی ساییده و خراشیده نمیشود.
مزایای تفلون ها چیست ؟ از مزایای آنها این است که بر خلاف ظروف دیگر که برای نچسبیدن غذا به روغن نیاز دارند، در این ظروف غذا به ظرف نمیچسبد و تمیز کردن آن نیز راحت تر است.
مضرات تفلون ها چیست ؟ - این ظروف به آسانی حرارت را عبور نمیدهند.
- به مرور زمان مواد نچسب آنها از بین میروند و این مواد شیمیایی به آرامی وارد غذا میشوند که اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان دارند.
- وقتی که تحت حرارت بالا قرار بگیرند، مواد نچسب آنها تجزیه شده و وارد غذا میشوند. این مواد سمی هستند و سلامت انسان را تهدید میکنند. تحقیقات نشان داده که این سم نه تنها برای انسان، بلکه برای پرندگان نیز بسیار خطرناک است. البته مواد نچسب این ظروف در حرارت ملایم (حرارت کمتر از 240 درجه سانتی گراد) تجزیه نمیشوند.
برای آن که ظروف تفلون خطری برای سلامتی نداشته باشد ، باید : 1- هنگام استفاده از این ظروف دقت کنید تا خراشیده نشوند ، زیرا در اثر همین خراشها و آسیبها، مواد شیمیایی مضر وارد غذا میشوند. هنگام شستشو نیز برای جلوگیری از ایجاد خراش سعی کنید که آنها را با مواد شوینده قوی و اسکاجهای زبر نشویید.
2- هنگام آشپزی با ظروف تفلون، از حرارت ملایم استفاده کنید و اگر نیاز به حرارت بالا دارید، بهتر است از ظروف لعابی استفاده کنید .
3- زمانی که این ظروف خراب شدند یا آنها را توسط مراکز معتبر بازسازی کنید یا دیگر از آنها استفاده نکنید.
4- حتماً از ظروف تفلون استاندارد و مرغوب استفاده کنید ، زیرا این ظروف مراحل مختلف آزمایشهای کنترل کیفیت و استاندارد را با موفقیت پشت سرگذاشتهاند./عط