سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:

اولويت تامین کالاهای مورد نیاز صنعت نفت از سازندگان داخلی / راه اندازي سامانه خريد سيستم کدينگ در وزارت نفت

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بر ضرورت تامین نیاز صنعت نفت به کالا و تجهیزات از سوی سازندگان داخلی تاکید کرد و گفت: نزدیک به 80 تا 85 درصد از فعالیت های صنعت نفت وابسته به تجهیزات است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، احمد قلعه بانی در حاشیه همایش ارتقای توان ساخت داخل گفت: معاون وزیر نفت به تجربه کاری خود در صنعت خودروسازی اشاره کرد و افزود: در سال های گذشته این ساختار نوین در صنعت خودروسازی به کار گرفته شد تا جایی که نزدیک به 50 میلیارد دلار صرفه جویی از بابت تشکیل چنین ساختاری به دست آمد.

قلعه بانی سرعت تغییر رویکرد به ساخت داخل در صنعت خودروسازی را با تشکیل چنین ساختاری مطلوب ارزیابی کرد و افزود: در سال 72 سالانه معادل نزدیک به یک میلیارد دلار خودرو در کشور تولید می شد که بخش اندکی از تجهیزات و قطعات آن از سوی سازندگان داخلی تامین می شد، حال آن که در سال 83 و پس از تشکیل ساختار نوین سالانه 15 میلیارد دلار خودرو در کشور تولید و کمتر از 2 میلیارد دلار آن از سوی خارجی ها تامین شد.

وي اظهار داشت: باید ساختار نوینی طراحی کنیم که بر اساس آن خط مشی و نیازهای صنعت نفت به کالا و تجهیزات در آن به خوبی نمایان باشد؛ به عنوان مثال باید ببینیم چه تجهیزاتی در چه محدودیت زمانی و با چه قیمت و کیفیتی نیاز داریم.

وی گام بعدی بعد از ایجاد چنین ساختاری را شناسایی سازندگان اعلام کرد و افزود: پس از شناسایی سازندگان و واگذاری کار به آنها باید دانشگاه ها را برای ارتقای کیفیت و دستیابی به دانش فنی تجهیزات وارد میدان کنیم.

وي تاکيد کرد: استانداردسازی، یکی دیگر از نیازهای امروز کالا و تجهیزات صنعت نفت است که باید به آن توجه ویژه شود.

قلعه بانی همچنین بر به کارگیری از یک نوع قرارداد برای تساوی حقوق کارفرما و پیمانکار تاکید کرد و افزود: امروز سازندگان ما نیاز دارند به جای 10 درصد 70 درصد پیش پرداخت دریافت کنند تا بتوانند مواد اولیه موردنیاز ساخت یک کالا را تامین کنند؛ از این رو باید قراردادهایی تنظیم و به کار گرفته شود که نیاز هر دو طرف را به صورت مساوی در نظر گرفته باشد.

وی از راه اندازی سامانه کدینگ کالا در صنعت نفت در یک سال آینده خبر داد و افزود: ساماندهی به قطعات و تجهیزات موردنیاز صنعت نفت و شناسایی و یکپارچه سازی این قطعات، از بزرگ ترین مزیت های این سامانه است.

قلعه باني خاطر نشان کرد: هم اکنون افزون بر 2 میلیون قطعه در شرکت های زیرمجموعه صنعت نفت سفارش داده می شود که با راه اندازی این سامانه و جلوگیری از خرید مجدد برخی از آنها می توانیم سفارش بی مورد قطعات و تجهیزات را نیز ساماندهی و کنترل کنیم./س
برچسب ها: صنعت ، نفت ، کالا ، تجهیزات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.