به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، توضیح اولیه: چند ماه پیش یه قسمت جدید به اسم وادی آشپزی به وبلاگم اضافه کردم و تصمیم داشتم روش پختِ بعضی از غذاهایی که می پزم را بنویسم، هم برای اینکه خودم بعدا (که یادم رفته روش پخت را:) بتونم بهش مراجعه کنم هم برای بقیه مفید باشه؛ ولی اصلا فرصت نشد که این بخش را فعال کنم تا امروز، روز اول ماه مبارک که شلهزرد پختم و تصمیم گرفتم دستورش را بنویسم، امیدوارم مفید باشه.
بچه که بودم، همیشه فکر میکردم شله زرد پختن یک کار خیلی سخت و وقتگیریه و حتما باید مهارت و تجربه زیادی داشته باشی تا بتونی شله زرد درست کنی ولی وقتی برای اولینبار شله زرد درست کردم، فهمیدم که چقدر اشتباه فکر میکردم و درست کردنش اصلا کاری نداره.
موادی که برای شله زرد درست کردن لازم داریم: برنج، روغن، زعفران، شکر، خلال پسته و بادام، گلاب و کمی دارچین برای تزئین.
در ابتدای کار باید به مقداری که میخواهید شله درست کنید، برنج خیس کنید، مثلا من یک لیوان برنج خیس کردم و سه تا کاسه شله شد.
برنج را با آب زیاد بذارید روی گاز تا جوش بیاد و خوب پخته بشه؛ درست مثل زمانی که میخواین برنج دم کنید. برنج باید آنقدر روی گاز باشه تا دونههای برنج کاملا پخته و بزرگ و له بشه. وقتی برنجتان خودش را کامل ول داد زعفران بهش اضافه کنید به مقداری که رنگ برنجتان زرد بشه و بعد شکر به مقداری که دوست دارید طعم شله زردتان آنقدر شیرین باشه، کمی روغن و خلال پسته یا بادوم را به مقداری که خودتان دوست دارید اضافه کنید و هم بزنید. اگر مقداری گلاب هم به شلهتان اضافه کنید طمع و بوی مطبوع و خوبی پیدا میکنه.
بعد از هم زدن گلاب و خلالها با برنج، یک دمکنی روی دیگ بذارید و حدود یک ربع بیست دقیقه بذارید تا دم بکشه و بعد از یک ربع، محتوای دیگ را به کاسه ها بریزید و روش را هم با خلال پسته و بادوم و دارچین تزئین کنید و از آشپزیتان لذت ببرید.
میتونید هم از دمکنی استفاده نکنید، انقدر بذارید روی شعله آروم بمونه تا آروم آروم آبش کم بشه و به سفتی برسه که خودتان دوست دارد. فقط حواستون باشه که "هم” بزنید تا ته نگیره.