سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوزستان/

تلاش براي حضور عشاير در فعاليت‌هاي زنبورداري، پرورش‌ماهي و زراعت

رييس سازمان امور عشاير كشور گفت: عشاير كوچنده كل كشور يك ميليون و 250 هزار نفر در قالب 220 هزار خانوار هستند كه 65 درصد آن‌ها كمتر از 39 سال دارند؛ يعني عشاير از جمعيت جواني برخوردار هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، جهانشاه صديق در نشست خبري كه برگزار شد، عنوان‌كرد: عشاير يك جامعه توليدكننده در سطح كشور هستند كه دو چهارم دام كشور را  در اختيار دارند و 20 درصد پروتئين مربوط به دام را توليد مي‌كنند. همچنين 35 درصد صنايع دستي را توليد و به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي‌كنند و 5 درصد زمين‌هاي زراعي را نيز در حوزه فعاليت خود دارند.

وي افزود: سازمان امور عشاير كشور در تلاش است كه زندگي عشاير را ساماندهي كند و در حال حاضر اين ساماندهي را در قالب اسكان و تسهيل كوچ‌نشيني دنبال مي‌كند.

رييس سازمان امور عشاير كشور بيان‌كرد: در ارتباط با اسكان يا ادامه به كوچ‌نشيني عشاير، استراتژي اين سازمان ساماندهي عشاير در قالب‌هاي كوچ و اسكان است زيرا اسكان عشاير يك امر اجباري نيست و هر جا امكان توليد و درآمدزايي در جهت رفاه بيشتر عشاير فراهم باشد اسكان انجام مي‌شود.

صديق تصريح‌كرد: براي حمايت از كوچ عشاير، خدماتي را در اختيار آن‌ها قرار مي‌دهيم و هر جا امكان توليد باشد زمينه را براي آن‌ها فراهم مي‌كنيم. هم‌اكنون در سطح كشور براي حضور عشاير در فعاليت‌هاي زنبورداري، پرورش ماهي و زراعت تلاش مي‌شود.

وي اظهارداشت: عشاير در جريان زندگي و توليد هميشه با مشكل و بحران مواجه بوده‌اند به طوري كه خشكسالي و بارندگي در زندگي آن‌ها مشكلات زيادي را ايجاد كرده است و ما سعي مي‌كنيم با مقابله با اين بحران‌ها، مشكلات عشاير را كمتر كنيم.

رييس سازمان امور عشاير كشور ادامه‌داد: به طور مثال در خشكسالي‌هاي سال گذشته با استفاده از 70 تانكر سيار، به عشاير آبرساني انجام و 37 هزار دستگاه تانكر ثابت در مناطق عشاير مستقر شد.

صديق خاطرنشان‌كرد: عشاير در تامين علوفه نيز با مشكلاتي مواجه هستند كه بخشي از نياز به علوفه دام را از طريق علوفه‌هاي وارداتي و بخش ديگر را خود آن‌ها از منابع طبيعي مانند مراتع تامين مي‌كنند.

وي بيان‌كرد: خوشبختانه در چند سال اخير به استناد آيين‌نامه ساماندهي عشاير كه دولت در سال 84 تصويب كرد، در طول برنامه چهارم 280 ميليارد تومان از طريق سازمان امور عشاير و 520 ميليارد تومان از سوي ساير دستگاه‌هاي اجرايي، براي ساماندهي و ايجاد زيرساخت‌هاي خدماتي عشاير هزينه شده كه اين اقدامات سرعت خدمت‌گذاري را به عشاير بيشتر كرده است.

رييس سازمان امور عشاير كشور در پايان از دستگاه‌هاي فرهنگي و آموزشي خواست زمينه‌هاي لازم را براي آموزش عشاير فراهم كنند و همچنين مراكز درماني و بهداشتي توجه بيشتري به عشاير داشته باشند زيرا عشاير هميشه در معرض بحران و بلاياي طبيعي هستند./س
برچسب ها: تلاش ، زنبور ، عشایر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.