به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، دکتر محمد رضا مجدی با اشاره به اینکه بر اساس مطالعات تجربی و ایپیدمیولوژیک ، نوزادان با وزن کم در زمان تولد در بزرگسالی نیز با خطر عوارض و بیماریهای مختلف روبرو هستند اظهار کرد : مواجهه جنین با دود سیگار محیط منجر به اختلالات عملکردی ریوی در دوران نوزادی ، زمینه سازی آسم و افزایش تحریک پذیری برونش و در دوران کودکی می شود .
وی افزایش خطر سندرم مرگ ناگهانی شیرخوار ، عفونتهای دوران کودکی ، عفونتهای گوش میانی ، کاهش عملکرد و ظرفیتهای ریوی ، کاهش کلی در تکامل شناختی و فیزیکی ، تغییر وضعیت رفتاری و و هوش کودکان و افزایش میزان بستری در بیمارستان از دیگر دود سیگار محیطی عنوان کرد .
استادیار گروه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مواد جانبی در تنباکو و دود سیگار بداخل شیر مادر ترشح شده و منجر به کاهش تولید شیر مادر می شود خاطر نشان کرد : کودکانی که از شیر مادران سیگاری تغذیه می شوند بیشتر در معرض ابتلاء به سرطان ریه قرار دارند و همچنین خطر ایجاد سایر سرطانها از جمله سینوسها وبینی ، تومورهای مغزی ، لوکمی و لنفوم نیز در آنان افزایش می یابد .
مجدی خاطر نشان کرد : مادرانی که به صورت اختیاری سیگار می کشند در واقع به صورت آگاهانه نسلهای آینده را در معرض بیماریهای ناتوان کننده و تهدید کننده حیات بشر قرا می دهند .
وی افزود : علاوه بر اثرات سوء مستقیم بر سلامت ، سیگار به صورت غیر مستقیم و با کاهش منابع و توان مالی خانواده منجز به بروز سوء تغذیه ، گرسنگی و دسترسی کمتر به خدمات بهداشتی ،پزشکی و آموزشی در کودکانی می شود که به صورت ناخودآگاه و غیر داوطلبانه با دود سیگار والدین مواجهه هستند .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : این مواجهات می تواند رفتارهای آینده کودکان در زمینه سیگار کشیدن را تحت تاثیر قرار داده کودکان را قبل از اینکه بخواهند و متوجه شوند دچار اعتیاد به نیکوتین نمایند. /س