سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرح مبارزه با تهديدات بيولوژيكي منابع آبي نيازمند تامين اعتبار

رئیس موسسه تحقیقات شیلات کشور گفت: 15 پروژه در زمينه طرح مبارزه با تهديدات بيولوژيكي منابع آبي كشور در حال اجرا است كه در صورت تامين كامل اعتبارات طرح هاي ديگر نيز به مرحله اجرا مي رسد.

عباسعلي مطلبي در حاشیه سمينار يكروزه ارايه دستاوردهاي طرح ملي پايش كشند قرمز در آبهاي خليج فارس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران درمورد اقدامات انجام شده در ممانعت از ورود فاضلاب به درياي خزر، اظهار داشت: كارگروهي توسط دولت با مشاركت سازمان محيط  زيست براي تدوين يك طرح جامع در جهت كنترل ورود فاضلاب به منابع آبي كشور تشكيل شد.

وي تاكيد كرد: نبايد منابع آلاينده به خصوص فاضلاب ها به اين شكل موجود به منابع آبي كشور وارد شود. 

مطلبي با بيان اينكه تعهد دولت مبنی بر ساخت و احداث تصفیه خانه فاضلاب در شهرهای ساحلی که جمعیت آنها بیش از 30 هزار نفر است، افزود: عوامل متعددی از جمله ورود فاضلاب‌های صنعتی و شهری در دریا موجب تحریک و تشدید ایجاد پدیده های شکوفایی طغيانهاي جلبكي می شود.

رئیس موسسه تحقیقات شیلات کشور تصريح كرد: در سال 88 وقتی با مصوبه دولت مبلغی در حدود یک میلیارد و 600 میلیون تومان از محل اعتبارات مقابله با حوادث غیر مترقبه از استانداری هرمزگان دریافت کردیم، 800 میلیون تومان آن برای محدود کردن ورود فاضلاب شهری به دریاها اختصاص يافت در حالی که به گفته کارشناسان، در این استان بالغ بر 100 میلیارد تومان برای جلوگیری از ورود فاضلاب به دریا و یا احداث تصفیه خانه فاضلاب مورد نیاز است.

مطلبی همچنین درمورد بوجود آمدن پدیده کشند شیری در دریاي خزر گفت: طی چند سال گذشته پدیده کشند شیری در دریای خزر رخ داد و زمانی که این کشند را در غالب طرح ملی بر روی سمیت ملکولی کار کردیم، مشخص شد این نوع کشند، کشند سمی است؛ به همین دلیل طی مدت زمانی هشدار دادیم که هر گونه صید و یا شنا کردن از بند امیر آباد تا آستارا متوقف شود تا سیکل این پدیده طی و از چرخه خارج شود.

وی افزود: خوشبختانه به دلیل این که دریای خزر دریای مواج است و  جابجایی یکی از عوامل مقابله با پدیده کشند به شمارمی آید لذا در مدت کوتاهی این پدیده در دریای خزر از بین رفت.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات کشور در ادامه گفت: طرح مبارزه با تهدیدات بیولوژیکی در منابع آبی کشور که با مشارکت سازمانهای مرتبط در غالب17 برنامه درسال 1389 به دولت ارائه شد، اوایل سال 1390 برای اجرا و تامین منابع مالی در حدود 22 میلیارد تومان به معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری ارجاع داده شد.

مطلبی با اشاره به اینکه در سال 90 در حدود یک میلیارد تومان از این اعتبار توسط دولت تامین شد، افزود: متاسفانه تاکنون 21 میلیارد بودجه مورد نیاز برای اجرای این طرح از سوی دولت تخصیص داده نشده است.

وی اضافه كرد: برای اجرای اين طرح از بودجه سالیانه خود وهمچنین بودجه هایی که در اختیار استانهای بوشهر، هرمزگان و خوزستان قرار داشت استفاده كرديم و همه آبهای جنوب کشور را مورد رصد و بررسی قرار دادیم./س
برچسب ها: بیولوژیکی ، منابع ، آبی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.