سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

رژيم غذايي مناسب براي بيماران دياليزي

بیماران دیالیزی باید یک رژیم غذایی مناسب داشته باشند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک بيشتر بيماران استفاده‌كننده از دستگاه‌هاي دياليز، معمولا هفته‌اي سه بار براي دفع سموم بدن به مركز درماني كه خدمات دياليز ارائه مي‌دهد، مراجعه مي‌كنند و اين گروه از بيماران بايد علاوه بر اين كه فرآيند درمان خود را قطع نكنند از الگوهاي غذايي خاصي نيز استفاده كنند.

 رژيم غذايي يك بيمار دياليزي بايد يك رژيم غذايي كم‌چرب، كم‌نمك و كم‌پروتئين باشد.يك بيمار دياليزي بايد تا حد امكان از گوشت قرمز كمتر استفاده كند، در غذاهاي خود تا جايي كه مي‌تواند از نمك استفاده نكرده و از مصرف حبوبات نيز خودداري كند.

ورزش را ترك نكنيد: شايد كمتر بيماري‌اي را بتوان نام برد كه در آن ورزش كردن موجب حاد شدن بيماري شود. داشتن تحرك و نشاط، علاوه بر اين كه از نظر جسمي به بهبود بيماري‌ها كمك مي‌كند، در ارتقاي روحيه فرد بيمار نيز تاثير شگرفي دارد.بيماري دياليز نيز از اين موضوع مستثنا نيست و بيماران دياليزي هم با رعايت برخي نكات ايمني مي‌توانند به ورزش مورد علاقه خود بپردازند. ورزش كردن براي بيماران دياليزي ممنوع نيست، بلكه اين گروه از بيماران هم مي‌توانند ورزش كنند، فقط بايد مراقب باشند كه از انجام ورزش‌هاي سنگين امتناع كنند و ورزش‌هاي معمولي و سبك را انجام دهند.

مراقب ديابت و فشار خون باشيد: سن و جنسيت، دو عاملي است كه معمولا بر بسياري از بيماري‌ها تاثير مستقيم مي‌گذارد، اما دكتر عبدي مي‌گويد: در بيماران مبتلا به بيماري‌هاي مزمن كليه كه از دياليز استفاده مي‌كنند، نوع جنسيت بيمار ربطي به بروز بيماري ندارد، اما احتمال دارد با افزايش سن، ميزان ابتلاي افراد به بيماري‌هاي مزمن كليه افزايش يابد. بيماري‌هايي مثل ديابت و فشار خون، در سنين بالاتر شايع‌تر است و اين دو بيماري هم مي‌تواند عوارض كليوي در پي داشته باشد، بنابراين همه افراد بايد مراقب قند و فشار خون خود باشند.

درمان را قطع نكنيد: بيماران دياليزي بايد از يك روند منظم درماني پيروي كنند؛ يعني سر وقت داروهايشان را مصرف كنند و نوبت‌هاي درمان دياليز خود را عقب يا جلو نيندازند، اما خيلي از بيماران پس از گذشت چند ماه از درمان دياليز، خسته مي‌شوند و براي ادامه فرآيند درمان مقاومت مي‌كنند. يك بيمار مبتلا به نارسايي‌هاي كليوي كه دياليز مي‌شود بايد تا پايان عمر از اين روش استفاده كند و اين روند درماني را تا زمان پيوند كليه ادامه دهد. به همين دليل بيماران استفاده‌كننده از دياليز بايد بدانند كه مقاومت در برابر دياليز، راه‌حل منطقي براي مقابله با بيماري‌هاي مزمن كليه نيست.مقاومت بيمار در برابر دياليز، منجر به تجمع سموم در بدن مي‌شود و در صورتي كه اين مقاومت ادامه پيدا كند، حتي ممكن است به مرگ بيمار منجر شود.بيشتر بيماران استفاده‌كننده از دستگاه‌هاي دياليز، معمولا هفته‌اي سه بار براي دفع سموم بدن به مركز درماني كه خدمات دياليز ارائه مي‌دهد، مراجعه مي‌كنند و اين گروه از بيماران بايد علاوه بر اين كه فرآيند درمان خود را قطع نكنند از الگوهاي غذايي خاصي نيز استفاده كنند./س

برچسب ها: رژیم غذایی ، دیالیز ، کلیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.