سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشکیل انجمن های تخصصی نسخ خطی می تواند در توسعه علمی این حوزه کمک زیادی کند

صلاحی گفت: وجود انجمن های تخصصی به توسعه علمی موضوع کمک زیادی می کند و امیدواریم انجمن های تخصصی بیشتری در این حوزه تشکیل شود و مطالبات خود را از سازمان اسناد و کتابخانه ملی داشته باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، وی افزود: برگزاری این همایش یک سنت حسنه است و امیدواریم منشاء اثرات و برکات زیادی در جامعه باشد.
دکتر صلاحی ادامه داد: از سال گذشته برای نزدیک شدن به عدالت، برگزاری این همایش را در استان ها در دستور کار قراردادیم، به طوری که سال گذشته برای اولین بار این مراسم را در مشهد برگزار کردیم، امسال نیز در شیراز برگزار شد و سال آینده نیز در یکی دیگر از استان ها برگزار خواهیم کرد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تجلیل از مجاهدت های علمی آیت الله عطاردی در تحصیل و تدوین اسناد ملی، از وجود دو انجمن تخصصی در حوزه نسخ خطی یاد کرد و افزود: وجود چنین شخصیت های برجسته ای که با عشق و علاقه در راه گردآوری میراث مکتوب زحمت می کشند برای حوزه فرهنگ، مایه برکت و منشاء خیر است.
وی صیانت از تراث فرهنگی و علمی کشور و حمایت از تلاش گران این عرصه را از اهداف این همایش عنوان کرد و افزود: فراهم ساختن فرصت تحقیق و پژوهش برای نسل جدید از دیگر اهدافی است که همایش به دنبال تحقق آن است.
دکتر صلاحی با اشاره به وسیع تر شدن حوزه های همایش، اظهار کرد: پیش از این تنها نویسندگانی که در عرصه نسخ خطی فعالیت می کردند، مورد تقدیر قرار می گرفتند، که چند سالی است با تلاش سازمان اسناد و کتابخانه ملی، مصححان، نسخه پژوهان، فهرست نویسان، مرمت کاران و بسیاری دیگر از حامیان این عرصه شناسایی و تقدیر می شوند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به وظیفه سازمان در صیانت از داشته های معنوی کشور، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در ثبت میراث مستند مکتوب در حافظه جهانی مقام اول را در منطقه دارد و دو اثر نقشه های موجود در آرشیو وزارت امور خارجه و ذخیره خوارزمشاهی اولین متن طب سنتی به زبان فارسی، در حال ثبت جهانی است.
وی هم چنین از دو اثر ثبت شده با عنوان" فیلم مستند جان مرجان" با موضوع خلیج فارس و " نوار کاست اذان موذن زاده اردبیلی" نیز در کمیته ملی حافظه جهانی خبر داد و گفت: لوح ثبت این دو اثر در همایش روز جهانی منابع دیداری و شنیداری که 25 آبان ماه در زیبا کنار برگزار شد، به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اهدا شد.
دکتر صلاحی با تجلیل از خدمات "مهدی خواجه پیری" در جمع آوری میراث مستند و مکتوب ایران در خارج از کشور، افزود: گردآوری میراث مستند در کشورهایی که زمانی جزء ایران تاریخی و فرهنگی بودند، می تواند در ثبت این میراث و صیانت از آن ها کمک زیادی کند.
شایان ذکر است بر اساس اعلام دبیرخانه همایش، ،134 عنوان کتاب، 310 مقاله پژوهشی و 25 پایان نامه و طرح پژوهشی ارسال شد، که توسط هیات داوران مورد بررسی و داوری قرار گرفت و از برگزیدگان علمی در این مراسم تقدیر شد. هم چنین قرار است به دلیل وجود مشکلات اجرایی از کسانی که توسط هیات داوران شایسته تقدیر شناخته شدند، در هفته پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی تقدیر شوند.
آيت الله شيخ رضا استادي مقدم(تهرانی)، دكتر محمدباقر حجتي و زنده یاد ضیاءالدین بن حاج شیخ یوسف مشهور ابن یوسف شیرازی(حدائق) ازجمله شخصیت های علمی برجسته و نسخه پژوهانی بودند که در آئین بزرگداشت از آنان تجلیل شد.
در این مراسم هم چنین پیام آیت الله جوادی آملی به دوازدهمین آئین بزرگداشت حامیان نسخ خطی در خصوص حامیان و ارزشمندی فعالیت و پژوهش در این عرصه پخش شد.
گفتنی است دوازدهمین آئین بزرگداشت حامیان نسخ خطی امروز ساعت 8:30 صبح در سالن همایش های مرکز اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد./ي2
برچسب ها: صلاحی ، نسخ خطی ، انجمن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.