سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بر طبق تحقیقات انجام شده؛

ادویه جات در پیشگیری یا درمان بیماری های مزمن موثر است

بر طبق تحقیقات انجام شده، مصرف متعادل ادویه جات در پیشگیری یا درمان بیماری ها و نارسایی های مزمن همچون سرطان، آلزایمر و بیماری های قلبی وعروقی موثر است.

نریمان سعادتی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان  باشگاه خبرنگاران گفت:  تاکنون خواص بسیاری از گیاهان و داروهای معطر در پیشگیری، درمان یا کاهش شدت بیماری ها و نارسایی ها به اثبات رسیده است.

وی گفت: ادویه بخشی از یک گیاه معطر است که به طور عمده برای طعم و رنگ دادن به غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.

سعادتی با بیان اینکه مطالعات گوناگونی در خصوص خاصیت انواع ادویه جات صورت گرفته است، تاکید کرد: بر طبق تحقیقات انجام شده، مصرف متعادل ادویه جات در پیشگیری و درمان بیماری ها و نارسایی های مزمن همچون سرطان، آلزایمر و بیماری های قلبی و عروقی موثر است.

وی اظهار داشت: ادویه حاوی آنتی اکسیدان هایی است که اثر رادیکال های آزاد را خنثی کرده و از این طریق به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند.

سعادتی گفت: رادیکال های آزاد از جمله مهمترین عوامل تخریب  کننده سلول ها هستند.

وی یاد آور شد: زردچوبه، زیره سیاه، رازیانه، پونه، آویشن، رزماری، گشنیز، زیره سبز، ترخون و بادیون از جمله مهمترین ادویه جاتی هستند که خاصیت ضد سرطانی دارند.

سعادتی خاطر نشان کرد: ادویه جات فوق و بسیاری دیگر از انواع ادویه، تاثیرات خوبی در پیشگیری و درمان بیماری های مختلف دارند که در این خصوص می توان نظر پزشک یا متخصص مربوطه را جویا شد و همچنین به مطالعات و پژوهش های انجام شده در این زمینه مراجعه کرد.

** از مصرف بیش از اندازه ادویه جات پرهیز کنید

این متخصص تغذیه در ادامه به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: هر نوع ماده غذایی یا طعم دهنده ای را باید بصورت متعادل و کنترل شده مصرف کرد، در غیر اینصورت احتمال بروز نارسایی در فرد وجود خواهد داشت.

سعادتی با بیان اینکه ادویه جات چاشنی موثری برای غذاهای مختلف بوده و خاصیت آن در پیشگیری یا درمان بسیاری از بیماری ها به اثبات رسیده است، تاکید کرد: در عین حال در مصرف این ماده نباید زیاده روی کرد، چرا که احتمال بروز مشکل و یا حتی بیماری هایی در فرد وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه از مصرف بیش از اندازه ادویه جات باید پرهیز کرد، اظهار داشت: در صورتیکه ادویه جات و گیاهان معطر به میزان زیاد مورد مصرف قرار گیرند، احتمال بروز مشکلات گوارشی به ویژه در ناحیه معده وجود خواهد داشت.

سعادتی یاد آور شد: به هر حال هر نوع ماده یا افزودنی غذایی را باید متعادل مصرف کرد که ادویه جات نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

وی خاطر نشان کرد: با افزودن مناسب و متعادل ادویه جات به ویژه ادویه جاتی که به آنها اشاره شد، می توان از فواید این مواد بهره برد و به سلامتی بدن کمک کرد./ح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.