سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تغذیه نامناسب مهم ترین عامل در کاهش شیر مادر است

به گفته کارشناسان، تغذیه نامناسب از عوامل مهم در کاهش شیر مادر به شمار می رود.

به گزارش گروه علمي،‌پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ معصومه مشهدی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: دوره ی شیردهی یک دوره ی حساس برای مادر و کودک تلقی می شود و تغذیه مادر در این دوران از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا از طرفی تأمین کننده نیاز های کودک می باشد و از طرفی برخلاف تصور عمومی که تنها دوران بارداری را  دوره ی افزایش نیاز بدن مادر می دانند. در زمان شیردهی نیز مادر نسبت به حالت معمول نیازمند انرژی، ویتامین ها و املاح بیشتری است.

معصومه مشهدی، استراحت کافی، مصرف مایعات، تغذیه مناسب، مصرف شیر افزاهایی از جمله  زیره، رازیانه، ریحان، شبدر، شیر بادام، كنجد، شاهدانه، شیر، ماست و دوغ ، ماهی، كاهو و غلات پرك شده مخصوصاً جوی‌ پرك شده، دم کرده رازیانه و بذر شوید را از جمله راهکارهای افزایش شیر مادر برشمرد.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان بردسکن با اشاره به اینکه مواد غذایی مختلفی که مادر شیرده در طول شبانه روز مصرف می کند بر روی شیر او نیز بی تاثیر نیست، تصریح کرد: دل درد، نا آرامی و كولیت كه برخی از شیرخواران دچار آن می ‌شوند، می ‌تواند بر اثر غذایی كه مادر خورده است، به وجود آمده باشد. همچنین بو و طعم مواد غذایی وارد شده در شیر مادر ممكن است، شیرخوار را نسبت به خوردن شیر بی‌ میل كند.

معصومه مشهدی  افزود: از جمله برخی مواد غذایی که می‌ تواند طعم و بوی شیر مادر را تغییر دهد و احتمال ایجاد دل‌ دردهای 24 ساعته شیرخوار را به دنبال دارد؛ می ‌توان به سیر، پیاز، كلم، شلغم، لوبیای سبز، حبوبات، ریواس و زردآلو اشاره كرد.

وی گفت: مصرف زیاد هندوانه، خربزه، هلو و دیگر میوه‌ های نوبرانه، نرسیده و كال در ایجاد اسهال و دل ‌درد كودكان تأثیر می ‌گذارند.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در بعضی خانواده ‌ها مصرف برخی مواد غذایی مانند: شیر گاو، تخم‌ مرغ، فرآورده‌ های گوشتی، بادام ‌زمینی و فرآورده ‌های سویا توسط مادر، در فرزند شیرخوار ایجاد حساسیت و آلرژی می ‌كند، كه بهتر است از برنامه غذایی حذف شوند.

وی گفت: مادران با توجه به نوع مواد غذایی مصرفی و عكس‌العمل فرزند شان، می ‌توانند تصمیم بگیرند كه كدام ماده غذایی را حذف كنند یا از میزان مصرف‌ شان بكاهند./ح
برچسب ها: تغذیه ، شیرمادر ، نوزاد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.