به گزارش
گروه علمي،پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ معصومه مشهدی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: دوره ی شیردهی یک دوره ی حساس برای مادر و کودک تلقی می شود و تغذیه مادر در این دوران از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا از طرفی تأمین کننده نیاز های کودک می باشد و از طرفی برخلاف تصور عمومی که تنها دوران بارداری را دوره ی افزایش نیاز بدن مادر می دانند. در زمان شیردهی نیز مادر نسبت به حالت معمول نیازمند انرژی، ویتامین ها و املاح بیشتری است.
معصومه مشهدی، استراحت کافی، مصرف مایعات، تغذیه مناسب، مصرف شیر افزاهایی از جمله زیره، رازیانه، ریحان، شبدر، شیر بادام، كنجد، شاهدانه، شیر، ماست و دوغ ، ماهی، كاهو و غلات پرك شده مخصوصاً جوی پرك شده، دم کرده رازیانه و بذر شوید را از جمله راهکارهای افزایش شیر مادر برشمرد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان بردسکن با اشاره به اینکه مواد غذایی مختلفی که مادر شیرده در طول شبانه روز مصرف می کند بر روی شیر او نیز بی تاثیر نیست، تصریح کرد: دل درد، نا آرامی و كولیت كه برخی از شیرخواران دچار آن می شوند، می تواند بر اثر غذایی كه مادر خورده است، به وجود آمده باشد. همچنین بو و طعم مواد غذایی وارد شده در شیر مادر ممكن است، شیرخوار را نسبت به خوردن شیر بی میل كند.
معصومه مشهدی افزود: از جمله برخی مواد غذایی که می تواند طعم و بوی شیر مادر را تغییر دهد و احتمال ایجاد دل دردهای 24 ساعته شیرخوار را به دنبال دارد؛ می توان به سیر، پیاز، كلم، شلغم، لوبیای سبز، حبوبات، ریواس و زردآلو اشاره كرد.
وی گفت: مصرف زیاد هندوانه، خربزه، هلو و دیگر میوه های نوبرانه، نرسیده و كال در ایجاد اسهال و دل درد كودكان تأثیر می گذارند.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در بعضی خانواده ها مصرف برخی مواد غذایی مانند: شیر گاو، تخم مرغ، فرآورده های گوشتی، بادام زمینی و فرآورده های سویا توسط مادر، در فرزند شیرخوار ایجاد حساسیت و آلرژی می كند، كه بهتر است از برنامه غذایی حذف شوند.
وی گفت: مادران با توجه به نوع مواد غذایی مصرفی و عكسالعمل فرزند شان، می توانند تصمیم بگیرند كه كدام ماده غذایی را حذف كنند یا از میزان مصرف شان بكاهند./ح