سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا من سرما می خورم اما تو نه؟

با توجه به این که در طول سال برخی افراد به ندرت سرما می خورند و برخی دیگر بسیار زیاد سرما می خورند بستگی به عواملی دارد.

دکتر محمد مهدی اسعدی، متخصص داخلی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: سرماخوردگی در بعضی افراد زیاد و در بعضی دیگر به ندرت دیده می شود که سرما بخورند.

وی افزود:سرما خوردن در فصل زمستان اتفاق نمی افتد و به عوامل مختلفی بستگی دارد.

وی تصریح کرد: از مهم ترین عواملی که می توان به آن اشاره کرد؛ مقاومت ژنتیکی بدن افراد است که در بعضی از افراد این مقاومت سطح بالايی دارد و دیر سرما می خورند در مقابل با افرادی که از مقاومت ژنتیکی بدنی کمی برخوردارند میزان ماده ترشحی دفاعی بدن پایین است و زودتر سرما می خورند.

وی عنوان کرد: تغذیه مناسب هم می تواند از عواملی باشد که سطح دفاعی بدن را بالا می برد مثلاً مواد غذایی که روزی 3 لیوان حاوی ویتامین C باشد و یا مصرف زیاد یک لیوان شیر و عسل در طی دوره سرما و قدرت دفاعی بدن را بالا می برد در صورتی که رژیم غذایی نامناسب هم گرفته شود قدرت  دفاعی بدن کاهش می یابد.

 وی افزود: اگر درجه حرارت بدن چه در سرما و چه در گرما حفظ شود سرماخوردگی اتفاق نمی افتد یعنی تغییر ناگهانی درجه حرارت بدن چه از محیط گرم وارد محیط سرد شویم و چه از محیط سرد وارد محیط گرم شویم باعث سرما خوردگی می شود.

مثلاً در تابستان از محیط بیرون که گرم است وارد منزل زیر کولر شویم و چه در زمستان از منزل که گرم است وارد فضای سرد بیرون شویم باعث سرماخوردگی می شود./ح
برچسب ها: سرماخوردگی ، ژنتیک ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.