به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره کل روابط عمومی بانک مسکن، ذبیح اله نعمتی مدیر امور اعتباری و سرمایه گذاری این بانک، با اعلام این مطلب اظهار کرد: همچنین تسهیلات مسکن روستایی به مبلغ40.115 میلیارد ریال برای احداث 421.536 واحد مسکونی و تسهیلات احداث در بافت فرسوده شهری نیز به مبلغ 15.060 میلیارد ریال برای احداث81.968 واحد مسکونی تا 10 شهریورماه سال جاری توسط بانک مسکن از خط اعتباری تسهیلات طرح مسکن مهر پرداخت شده است.
نعمتی افزود: در استمرار اقدامات انجام شده ، همچنین در حدود 58.000 واحد مسکونی به مبلغ 750ر11 میلیارد ریال نیز توسط کارکنان بانک مسکن پذیرش و مراحل تشکیل پرونده آن به مرحله نهایی رسیده است که اقدامات لازم به منظور جذب و پرداخت تسهیلات طرح مسکن مهر این واحدها در حال انجام می باشد.
مدیر امور اعتباری و سرمایه گذاری بانک مسکن در ادامه سخنان خود تصریح کرد: مدت زمان بازپرداخت تسهیلات طرح مهر اعم از دوره مشارکت جهت ساخت و دوره فروش اقساطی در مجموع 15 سال می باشد، به عنوان نمونه اگر دوره مشارکت دو سال باشد، دوره فروش اقساطی 13 سال خواهد شد، بنابراین به هر میزان که دوره مشارکت یا ساخت طولانی شود از دوره فروش اقساطی کسر می شود.
نعمتی با اشاره به این نکته که عمده عملیات بانک در بخش تسهیلات طرح مسکن مهر، پرداخت تسهیلات مشارکت مدنی بوده است، گفت: حجم انبوه تنظیم قراردادهای فروش اقساطی از سال جاری به بعد محقق خواهد شد.
وی افزود:در اکثر قراردادهای فروش اقساطی که تاکنون منعقد گردیده ، دریافت کنندگان تسهیلات نسبت به پرداخت اقساط اقدام نموده و بدیهی است درصورتی که متقاضی در پرداخت اقساط تاخیر نماید مشمول جریمه تاخیر گردیده و عدم پرداخت مطالبات بانک منجر به صدور اجراییه و انجام اقدامات قانونی از جانب بانک خواهد شد.
مدیر امور اعتباری و سرمایه گذاری بانک مسکن تاکید کرد: تحویل دفترچه اقساط به متقاضیان نیز با هماهنگی نهاد معرفی کننده پس از اتمام عملیات ساختمانی و قبل از تحویل واحد به متقاضیان انجام می پذیرد.
ذبیح اله نعمتی در خصوص چگونگی استقبال مردم از طرح ویژه تهران اظهار کرد: تا 13 مهرماه سال جاری 325ر2 نفربرای مسکن ویژه ثبت نام و افتتاح حساب نموده اند که از این تعداد 182 نفر تا این تاریخ منصرف شده اند.
نعمتی با اشاره این مطلب که تسهیلات طرح مسکن مهر در تمامی استان ها از جمله استان تهران با معرفی نهادهای مجاز معرفی کننده و با عاملیت بانک مسکن پرداخت می شود، تصریح کرد: سازمان مسکن و شهرسازی در شهرهای با جمعیت بالای 25 هزار نفر،بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در شهرهای با جمعیت کمتر از 25 هزار نفر وشرکت عمران شهر جدید در شهرهای جدید از جمله نهادهای مجاز معرفی کننده می باشند.
وی اضافه کرد: شرکت های تعاونی مسکن، شرکت های انبوه سازی ( اشخاص حقوقی یا حقیقی سازنده )، گروه های چند خانواری و اشخاص مالک زمین ( خود مالکین ) از جمله متقاضیانی می باشند که از سوی این نهادها به بانک معرفی شده اند.
مدیر امور اعتباری و سرمایه گذاری بانک مسکن سقف فردی تسهیلات برای ساخت واحدهای سنتی به ازای هر واحد 200 میلیون ریال، برای ساخت واحدهای نیمه صنعتی به ازای هر واحد 220 میلیون ریال و برای ساخت واحدهای صنعتی ( نوین ) به ازای هر واحد 250 میلیون ریال اعلام کرد.
وی همچنین زمین های دارای اجاره 99 ساله وزمین های ملکی که دارای مالکیت شخصی اشخاص می باشد را از جمله زمین هایی خواند که در آن، واحدهای مسکن مهر احداث می گردد.
نعمتی در تشریح روند چگونگی بهره مندی از تسهیلات مسکن مهر نیز اظهار کرد: متقاضیان تسهیلات طرح مسکن مهر که مالک زمین بوده اند ، با مراجعه به یکی از نهادهای مجاز معرفی کننده و اخذ معرفینامه مربوطه از این تسهیلات بهره مند شده و انبوه سازان نیز قبل از معرفی نهادهای مجاز معرفی کننده نسبت به امضای تفاهمنامه سه جـانبه بین بانک و سـازنده و سـازمان مسکن و شـهرسـازی اقـدام و سپس به بانک مـعرفی می شوند.
وی ادامه داد: مـتقاضیان استفاده کننده از واحدهای احداثی با مراجعه به سایت های وزارت راه و شهرسازی نسبت به ثبت نام مسکن مهر اقدام ودر نهایت این وزارتخانه، پس از دسته بندی و ساماندهی افراد ثبت نام شده، نسبت به معرفی آنها به بانک برای تقسیط بدهی یکی از واحدهای احداثی انبوه سازان طرف قرارداد در زمین های 99 ساله اقدام می نماید./س