به گزارش خبرنگار
سیاسی باشگاه خبرنگاران، امیر دریادار حبیب الله سیاری در گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب که از شبکه دو سیما پخش شد، با اشاره به بازدید چند روزه مقام معظم رهبری از دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) اظهار داشت: مقام معظم رهبری بر اساس رسم هر ساله برای شرکت در مراسم تحلیف دانش آموختگان ارتش، این بار در دانشگاه امام خمینی(ره) حضور یافتند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: شبیه ساز زیردریایی غدیر که برای اولین بار تولید شده توسط مقام معظم رهبری مورد بازدید قرار گرفت.
وی ادامه داد: همچنین در حاشیه این بازدید نمایشگاهی از توانمندی های نرم افزاری دانشجویان دانشگاه نیروی دریایی امام خمینی(ره) برپا شد که مورد استقبال معظم له قرار گرفت.
** رونمایی از سازه ناوشکن سهند و زیر دریایی طارق
این مقام ارشد ارتش کشورمان افزود: همچنین در جریان سفر مقام معظم رهبری از سازه ناوشکن سهند و زیردریایی طارق به صورت تصویری در دریای خلیج فارس رونمایی شد.
امیردریادار سیاری ادامه داد: طی سفر چند روزه رهبرفرزانه انقلاب همچنین فرماندهان و دانشگاهیان نیروی دریایی از تدابیر ایشان بهره مند شدند و با خانواده های مستقر در نوشهر دیدار نیز کردند.
وی با بیان اینکه پیش از انقلاب تمام افسران در خارج ایران دوره های تخصصی خود را سپری می کردند، تصریح کرد: پس پیروزی انقلاب اسلامی ایران با تشکیل دانشگاه نیروی دریایی امام خمینی (ره) در نوشهر به سبب نزدیکی به دریا، همه افسران و فرماندهان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در داخل کشور تربیت شدند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دانشکده های دانشگاه امام خمینی (ره) اظهار داشت: این دانشگاه اکنون پنج دانشکده برق، مکانیک، عرشه، مدیریت و تفنگداری دریایی دارد و سی و سه سال از عمرش می گذرد.
** توانایی نظامی ایران با سالهای گذشته قابل قیاس نیست
امیر سیاری با تاکید بر توانایی نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت: توانایی نظامی ایران با سال های گذشته قابل مقایسه نیست و فناوری و رشد علم در این زمینه رشد مطلوبی یافته است.
وی افزود: دانشجویان در ظرف مدت کوتاهی از زمان آغاز تحصیلشان در این دانشگاه توانستند پژوهش هایی را رائه دهند که نشان دهنده رشد توان علمی کشور است و مورد حمایت شدید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به طرح های پژاوهشی دانشجویان ادامه داد: دانشجویان توانستند تحقیقات خوبی در زمینه های پهباد، ارتقای سطح سامانه موشکی کشور، روش های جدید هدف گیری موشکی و بهره وری ساخت لاستیک ها و پمپ هایی مورد نیاز در زیرسطحی ها و ناوشکنی ها ارائه دهند که قابل تقدیر است.
** طارق یک زیر دریایی پیشرفته است
امیر سیاری با اشاره به زیردریایی طارق تصریح کرد: طارق یک زیردریایی پیشرفته دارای فناوری بالاست که سال ها پیش برای تعمیرات اساسی روی آن تصمیم گیری شد.
وی با بیان اینکه همه کشورها زیردریایی های خود را برای انجام تعمیرات به کشور سازنده ارسال می کنند، افزود: در کشور ما با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری زمینه های تعمیر این زیردریایی در کشور فراهم شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: در طول مدت چند سال تلاش های زیادی در خصوص تعمیر زیردریایی طارق صورت گرفت و 50 هزار قطعه ساخته شد و سرانجام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به کمک نیروهای متخصص توانست تعمیر این زیردریایی را به اتمام برساند و در زمان حضور رهبر فرزانه انقلاب، در نوشهر این زیردریایی به فرمان معظم له روانه آبهای خلیج فارس شد.
امیرسیاری با اشاره به ناوشکن جماران گفت: جماران عظیم ترین ناوشکن ساخت داخل است که در 30 فروردین سال 88 ساخت آن به اتمام رسید و با ساخت آن ایران به معدود کشورهای دارای توانمندی ساخت ناوشکن پیوست.
وی همچنین با تاکید بر ساخت سازه ناوشکن سهند اضافه کرد: به طور معمول ساخت ناوشکن ها به سه سال زمان نیاز دارد ولی ما توانستیم ظرف مدت یکسال ناوشکن سهند را بسازیم.
** انطباق علم و عمل در نیروی دریایی ارتش
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ناوشکن سهند به مراتب توانمندتر از ناوشکن جماران است اظهار داشت: این ناوشکن می تواند بیش از 150 روز در دریا بماند و حتی اگر پشتیبانی لازم از آن صورت گیرد تا یکسال هم می تواند در دریا باشد، همچنین این ناوشکن از مقاومت زیادی در شرایط جوی نامساعد برخوردار است.
امیرسیاری با تاکید بر انطباق علم و عمل تصریح کرد: مقام معظم رهبری بعد از راهی شدن زیردریایی طارق به خلیج فارس و اتمام ساخت سازه سهند بر رابطه علم و عمل تاکید زیادی داشتند، نیروی دریایی در این خصوص اقدامات زیادی انجام داده و در حال حاضر با بسیاری از داشنگاه های کشور برای تبادل و توسعه علم مراودات گسترده ای را صورت داده است.
وی همچنین لازمه ارتقای سطح علمی دانشجویان را رشد علمی اساتید عنوان کرد و گفت: اکنون ما زمینه ادامه تحصیل استادان زیادی را در سطوح بالا فراهم کرده ایم و تلاش می کنیم که حتی به اهداف فراتر از افق 1404 دست یابیم.
امیر سیاری با اشاره به مانورهای صورت گرفته توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: مانورهای زیادی در طول این سالیان توسط ارتش و نیروی دریایی جمهوری اسلامی صورت گرفته است که انجام آنها نشان از در اختیار بودن تجهیزات، مهارت ها، زیرساختها، تاکتیک ها و برخورداری از روجیه ایثار و شهادت طلبی نیروی ارتش دارد.
** نمایش توانمندی های ارتش جرات تعرض دشمنان را از بین می برد
وی با تاکید بر پیام صلح رزمایش های ارتش جمهوری اسلامی ادامه داد: ارتش باید توانمندی های خود را به نمایش بگذارد تا دشمن جرات تعرض به مرزهای میهن اسلامی مان را نداشته باشد و این زرمایش ها بر توانمندی ما بر اساس دکترین دفاعی مبتنی بر بازدارندگی طراحی شده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ملت ایران صلح طلب است، افزود: ما باید توان رزمی مان را افزایش دهیم و این فقط در راستای دفاع از مرزهای کشور و حفظ انقلاب اسلامی ایران است.
امیرسیاری با اشاره به تعامل با کشورهای همسایه گفت: همه کشورهای سواحل خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند به عنوان همسایه ایران محسوب می شود که به 36 کشور می رسد.
وی اضافه کرد: ایران آماده همکاری مشترک با این کشورها برای حفظ امنیت است و حتی در همایش آفریقای جنوبی طرح برقراری امنیت در اقیانوس هند را به کمک کشورهای همسایه مطرح کرده است که علاقمندی هایی هم این خصوص مشاهده شد که برنامه ریزی های لازم در آینده نزدیک صورت می گیرد.
فرمانده نیروی دریایی در پایان به ارتباط فرمانده بیست و دوم ناوگروه نیروی دریایی با مقام معظم رهبری اشاره و خاطرنشان کرد: این ناوگروه وظیفه تامین امنیت نفتکش ها و کشتی های تجاری را در تنگه باب المندب دریای سرخ برعهده دارد که با برقراری ارتباط با مقام معظم رهبری پیام ایشان را دریافت کرد و این امر نشان دهنده جایگاه رفیع نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دارد.
"انتهای پیام"/پ3