سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئيس‌جمهور در جشن ثبت جهاني گنبد قابوس:

ميراث فرهنگي گرانبهاترين سرمايه هر ملت و بسترساز زندگي انساني براي بشريت است

رئيس‌جمهور ميراث فرهنگي را گرانبهاترين سرمايه هر ملتي عنوان كرد و با تاکيد بر لزوم حفظ اين ميراث، اظهار داشت: ميراث فرهنگي حاصل تلاش و مجاهدت يك ملت در طول تاريخ ، عامل همبستگي آنان و بسترساز زندگي انساني براي بشريت است.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاع‌رسااني رياست جمهوري، محمود احمدي‌نژاد رئيس‌جمهور شب گذشته (يكشنبه) در مراسم افتتاح پروژه‌هاي عمراني استان گلستان و جشن ثبت جهاني گنبد قابوس در فهرست آثار يونسكو، استان گلستان را استاني سرفراز و شهرستان گنبد كاووس را ديار انسان‌پرور توصيف كرد و گفت: مردم اين خطه انسان‌هايي مؤمن، سلحشور و صميمي هستند و بيان ويژگي‌هاي فرهنگي آنان نياز به ساعت‌ها وقت دارد.

رئيس‌جمهور با اشاره به افتتاح سد دانشمند در شهرستان گنبد كاووس با بيان اينكه استان گلستان، استاني پربارشي است اما اين موضوع در سطح استان از جمله نوار شمالي آن يكسان نيست، گفت: سد دانشمند در منطقه‌اي بهره‌برداري شده كه كم‌آب بوده و بارش در آن به نسبت ديگر مناطق استان گلستان كم است.

احمدي‌نژاد با تأكيد بر لزوم سرمايه‌گذاري بيشتر در بخش آب تصريح كرد: به هر ميزان در حوزه آب سرمايه‌گذاري كنيم، كم است چرا كه بخاطر تحولات صنعتي و تخريب‌هاي زيست‌محيطي شرايط اقليمي در حال تغيير است.

رئيس‌جمهور همچنين با اشاره به آغاز عمليات ريل‌گذاري راه‌آهن گرگان - اينچه‌برون و آثار منطقه‌اي و بين‌المللي آن گفت: راه‌آهن نقشي بسيار تأثيرگذار در هر كشوري داشته و از هر منطقه‌اي كه عبور مي‌كند، شعاعي گسترده از اطراف خود را تحت تأثير قرار مي‌دهد.

وي با بيان اينكه اين راه‌آهن مسيري حمل و نقلي است كه مي‌تواند حجم وسيعي از بار و مسافر را به ارزان‌ترين قيمت جابه‌جا و منطقه متحول كند، اظهار داشت: راه‌آهن گرگان - اينچه‌برون نقش بين‌المللي و فرامنطقه‌اي نيز داشته و از طريق آن ايران به يك شبكه بين‌المللي از راه‌آهن وصل مي‌شود.

رئيس‌جمهور با بيان اينكه چند سال پيش با توافق صورت گرفته با روساي جمهور تركمنستان و قزاقستان تصميم گرفته شد تا كريدور بين‌المللي حمل و نقل جديد توسط احداث اين راه‌آهن ايجاد شود، گفت:‌ با احداث و بهره‌برداري از اين راه‌آهن نقشه و چهره جابه‌جايي‌هاي كالا و مسافر در منطقه ما دگرگون خواهد شد، كه مسير اينچه‌برون به گرگان يك قطعه كليدي آن است و نقشي بين‌المللي و منطقه‌اي را ايفا خواهد كرد.

وي همچنين با اشاره به ثبت جهاني گنبد قابوس در فهرست ميراث يونسكو با طرح اين سوال كه چرا ميراث فرهنگي را پاس داشته و به آن توجه مي‌كنيم و به دنبال معرفي آن به نسل‌هاي متوالي هستيم، انسان خالي شده از فرهنگ را بي‌معنا و فاقد ارزش خواند و گفت: آنچه به انسانيت انسان معنا مي‌دهد، فرهنگ است و انسان خالي شده از فرهنگ پوچ و بي‌محتواست.

احمدي‌نژاد، رييس‌جمهور سابق آمريكا را نمونه اعلاي يك انسان خالي شده از فرهنگ ذكر كرد و افزود: اين فرد كه نمونه اعلاي يك انسان از خود جدا شده، خودباخته و خالي شده از فرهنگ بود، براي نجات صهيونيست‌ها با حاميان و دوستان پشت پرده خود تصميم گرفت به ديگر كشورها حمله كرده، سرزمين‌هاي ديگر را اشغال، مردم آن را آواره و بيش از يك ميليون نفر را بكشد و خانواده‌ها را متلاشي كند تا جيب خود را پر كرده و مشكلاتشان را حل كنند.

رئيس‌جمهور با بيان اينكه هركس به هر نسبت از انسانيت دور شود، به حيوانيت نزديك خواهد شد، اظهار داشت: فرهنگ، تجلي آرمان‌ها و گرايش‌هاي متعالي و انساني جوامع در طول تاريخ است كه به زندگي انسان‌ها معنا مي‌بخشد.

احمدي‌نژاد گنبد قابوس را در ظاهر يك اثر بسيار برجسته مهندسي برشمرد و تصريح كرد: حتي اگر بخواهيم با امكانات امروز بنايي نظير اين برج بسازيم با مشكلات و دشواري‌هاي زيادي روبه‌رو خواهيم بود و اين بنا حقيقتاً يك اثر مهندسي سطح بالاست كه حتي از نظر دانش مهندسي روز نيز كاملاً قابل دفاع است.

رئيس‌جمهور با اشاره به اينكه حتي كوه‌ها پس از گذشت هزار سال فرسوده مي‌شوند، اضافه كرد: كيفيت مواد و مصالح بكار رفته در اين بنا آنقدر عالي است كه حتي با گذشت بيش از هزار سال از احداث آن با وجود اقليم‌ها و آب و هواي متنوع از سرد تا گرم و از مرطوب تا خشك اين بنا همچنان سرپا ايستاده و با وجود گذشت بيش از يك هزاره از عمر آن هنوز نو و زنده است كه اين گواه سطح بالاي دانش مهندسي، مواد و متالوژي در ايران در بيش از هزار سال قبل است.

احمدي‌نژاد جنبه‌هاي مهندسي برج قابوس را بسيار برجسته و ارزشمند ارزيابي و خاطر نشان كرد: علاوه بر جنبه‌هاي مهندسي، جنبه‌هاي معنوي و اخلاقي اين بنا نيز بسيار متعالي و سطح بالاست.

رئيس‌جمهور ادامه داد: بسياري از معماري‌هاي امروزين شخصيت و حقيقت انسان را سركوب مي‌كنند، اما از جمله ويژگي‌هاي معماري ايراني و اين برج آن است كه وقتي انسان در كنار آن مي‌ايستد، احساس بزرگي مي‌كند.

احمدي‌نژاد گفت: اين بنا از دور انسان را به نزد خود فرا مي‌خواند و هر چه به آن نزديك‌تر مي‌شويم نگاه ما را به بالا و در نهايت به آسمان مي‌رساند كه اين هنر فرهنگ انساني ايرانيان است كه در جنبه‌هاي گوناگون زندگي آنان و از جمله در معماري متبلور شده است.

رئيس‌جمهور با اشاره به داعيه كشورهاي غربي مبني بر لزوم برخورداري همه شهرها از يك نماد شهري و فرهنگي اظهار داشت: در حالي كه غربي‌ها در سال‌هاي اخير به اين نتيجه رسيده‌اند ايرانيان در بيش از هزار سال قبل چنين نمادهايي براي شهرهاي خود ايجاد مي‌كردند كه چه در آن زمان، چه اكنون بسيار برجسته و زيبا است.

احمدي‌نژاد ادامه داد: ساخت چنين بنايي در هزار سال قبل گواه آن است كه دانش و هنر احداث چنين بنايي از حداقل چند هزار سال پيش از آن وجود داشته است، چرا كه چنين دانش و هنري يك شبه نزد هيچ ملتي خلق نمي‌شود.

رئيس‌جمهور از همه دست‌اندركاران و كارشناساني كه براي ثبت اين اثر ارزشمند، در فهرست ميراث فرهنگي جهاني تلاش كرده‌اند، تشكر و تصريح كرد: تلاش براي ثبت هر اثر فرهنگي در فهرست ميراث فرهنگي جهاني كاري بسيار سخت، كارشناسي و زمان‌بر است چرا كه افرادي كه معيارهاي يك اثر فرهنگي را براي ثبت در اين فهرست ارزيابي مي‌كنند، افرادي بسيار با تجربه هستند كه جزئيات زيادي را در ارزيابي خود لحاظ مي‌كنند.

احمدي‌نژاد در بخش ديگري از سخنان خود با طرح اين سوال كه چرا بايد به ميراث فرهنگي بها داد؟ خاطر نشان كرد: عده‌اي تصور مي‌كنند، فرهنگ پديده‌اي است كه يك شبه بدست آمده و هر وقت اراده كرديم مي‌توان آن را تجديد كرد يا تغيير داد در حالي كه اين تصور خيالي باطل است.

رئيس‌جمهور ميراث فرهنگي را گرانبهاترين و سرمايه هر ملتي عنوان كرد و گفت: ميراث فرهنگي يعني اخلاق، آداب، رسوم و ارزش‌هاي انساني جاري در زندگي ملت‌ها و ارزش‌هاي متعالي اثرگذار در لحظات حساس زندگي جوامع انساني كه حاصل يك تاريخ تلاش و مجاهدت يك ملت، عامل همبستگي آن ملت و بسترساز زندگي انساني براي هر ملتي است.

احمدي‌نژاد افزود: مستكبرين براي آنكه ملت‌ها را تحت سلطه خويش درآورند، ابتدا سعي مي‌كنند، انسان‌ها را با هويت فرهنگي خود بيگانه كنند و براي اين منظور به آنان سرابي تحت عنوان زندگي بهتر را مي‌نمايانند و ايشان را تشويق مي‌كنند تا از گذشته خود جدا شده و به اين سراب بپيوندند و در واقع اساس استعمار نو بر اين است كه رابطه ملت‌ها را با فطرت خود قطع كند.

رئيس‌جمهور تصريح كرد: حاصل استعمار نو اين است كه ميليون‌ها ميليون انسان بدون چشيدن سر سوزني طعم انسانيت از بين رفته و هزاران آرزوي پاك در خاك مدفون مي‌شود و حقيقت انسان پايمال شده است و همه اينها بخاطر آن است كه عنصر فرهنگ، حقيقت انسان، ميراث فرهنگي و ارزش‌هاي الهي از زندگي انسان كنار گذاشته شدند.

احمدي‌نژاد لباس را يكي از جلوه‌هاي فرهنگ ملت‌ها دانست و خاطر نشان كرد: لباس اولاً پوششي براي انسان و ثانياً وسيله‌اي براي صيانت از سلامت بدن است كه هم بايد زيبا و شكيل باشد و باعث شخصيت انسان شود و هم موجب آرامش و سلامتي او باشد.

رئيس‌جمهور با بيان اينكه ارتباطات اجتماعي، گذشت، فداكاري، محبت و احترام به ديگران انسان‌ساز و موجب زيبايي زندگي انسان‌ها مي‌شود، گفت: صيانت از ميراث فرهنگي به معناي اين است كه بايد به خود برگشته و مسير كمالي و تعالي تاريخي خودمان را طي كنيم.

وي با اشاره به اينكه امروز دانش مهندسي در كشور پيشرفت‌هاي بسياري دارد، اما همچنان به دنبال نمونه‌هاي ديگران هستيم، اظهار داشت: ملتي كه مهندسي هزار سال آن آثاري چون گنبد قابوس را ايجاد كرده است، اگر همان مهندسي را ادامه مي‌داد، امروز خود عرضه‌كننده آن به جهانيان بود.

رئيس‌جمهور خاطر نشان كرد: معتقدم حركت طبيعي مشترك بشريت برآمده از فطرت الهي است و به سمت يك نقطه نوراني و متعالي مي‌رود.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه محال است يك ملت بر انجام عملي اشتراك نظر داشته باشند و آن كار الهي نباشد، تصريح كرد:‌ هنگامي كه در طول تاريخ ملت‌ها به طور مشترك به حقايقي مي‌رسند اين نشان از الهي بودن آن دارد چرا كه فصل مشترك انسان‌ها فطرت الهي آنان است كه اگر آن را ادامه بدهيم به سمت نقطه نوراني خواهد رفت.

رئيس‌جمهور اظهار داشت: خداوند زندگي پراميد سرشار از محبت و عدالت و بدون اندوه و كسالت را به عنوان يكي از زيباترين و پاك‌ترين زندگي براي انسان قرار داده كه تا زماني كه محقق نشود در واقع مقصد از خلقت انسان‌ها تحقق نيافته است.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه فرزندي از فرزندان پيامبر اسلام خواهد آمد و بشر را تا رسيدن به نقطه نوراني زندگي متعالي انساني ياري خواهد كرد، اظهار داشت: وجود موعود فصل مشترك فطرت و نقطه وصل همه انسان‌ها بوده و متعلق به همه بشريت است كه نمي‌توان آن را منحصر به عده‌اي خاص دانست چرا كه فطرت‌هاي بشريت از ناحيه خداست و هرگز از يكديگر جدا نخواهد شد.

رئيس‌جمهور در ادامه اين مراسم بخش‌هايي از قابوس‌نامه را در موضوعات مختلف قرائت كرد.
انتهاي پيام/س2

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.