سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لاریجانی در دیدار با دانشجویان دانشگاه های شهر قم:

مسائل اقتصادی آغشته به سیاست نشود/ تورم بايد با روشهاي كارشناسي كاهش يابد

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متن مشکلات اقتصادی موجود تورم و نقدینگی بالا است، گفت: مسائل دیگری هم در بروز این گرانی وجود داشته که مسائلی حاشیه‌ای به شمار می‌آید و باید با نگاه واقع‌بینانه از سیاسی‌کردن مسائل اقتصادی پرهیز کرد.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران علی لاریجانی رئيس مجلس شوراي اسلامي صبح امروز(چهارشنبه)  در دیدار با جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های قم پس از سخنان و بیان نظرات دانشجویان سخنانی مختصر در پاسخ به آنان بیان کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای سخنان خود ضمن خوشامدگویی به دانشجویان درباره وضعیت اشتغال و ارتباط آن با دانشگاه‌ها گفت: در مسئله تحقیقات در کشور نقایصی وجود دارد که ارتباط صنعت و تولید با دانشگاه یکی از مهمترین این نقایص است که زمانی برای حل این مسئله دفتری در دانشگاه‌ها با عنوان ارتباط با صنعت و در بنگاه‌های صنعتی با عنوان ارتباط با دانشگاه فعال بود که این دفاتر نیز کارنامه موفقی نداشتند این در حالی بود که برای فعالیت این دفاتر بودجه مناسبی هم در نظر گرفته می‌شد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: در اکثر کشورهای توسعه یافته در مؤسسات صنعتی نهادهایی برای جذب سرمایه‌های نخبه از دانشگاه‌ها وجود دارد و دانشجویان نخبه را پس از طی دوران فارغ‌التحصیلی جذب کارگاه مورد نظر خود می‌کنند. این مسئله کمک بزرگی است به ارتباط میان صنعت و دانشگاه می‌کند.

وی با بیان اینکه برای شروع این ارتباط باید نگاهی حمایتی از صنایع وجود داشته باشد، ادامه داد: در حال حاضر به دلیل اینکه صنایع کشور با مشکلات فراوانی مواجه هستند نمی‌توان ارتباط مناسبی میان صنعت و دانشگاه ایجاد کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره مسائل بین‌المللی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان حاضر در جلسه گفت: باید با نگاه واقع‌بینانه هم به نیروهای موذی خارجی و هم به شرایط بیداری اسلامی تصمیمات عقلانی اتخاذ شود و از ظرفیت‌های موجود بهترین بهره را گرفت.

لاریجانی با بیان اینکه صف‌آرایی‌ها در قبال مسائل مختلف جهان تقریباً روشن است، گفت: مقداری از مسائل و چالش‌های بین‌المللی برطرف شده است و موازنه بین‌المللی تا حدودی ایجاد شده در این شرایط نیز قدرت‌های بین‌المللی حاضر به عقب‌نشینی و تعدیل وضعیت در مورد مسائل مختلف مثل مسئله فلسطین نیستند مگر اینکه مجبور شوند.

وی با بیان اینکه همین نگاه در مورد مسائل کشورهای اسلامی و خیزش‌های بوجود آمده نیز وجود دارد افزود: مسیر موفقیت پیش روی جهان اسلام مقاومت و ایستادگی در برابر استکباران است.

لاریجانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره نگاه واقع‌بینانه به مسائل کشور توضیح داد: وضعیت کشور باید به شکل واقعی دیده شود چرا که وضعیت کشور مثل بیماری است که اگر قبول نکند بیمار است علاجی هم ندارد. در هر حال با وجود گذشت چند ماه از آغاز کار مجلس نهم، نمایندگان با مشکلات فراوان اقتصادی در جامعه مواجه بودند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تورم را یکی از مشکلات ریشه‌ای که فشار زیادی را به مردم وارد می کند معرفی کرد و یادآور شد: با نگاهی به آمار تورم در می‌یابیم که میزان نقدینگی در طول ۷ سال گذشته از ۶۵ هزار میلیارد تومان به ۳۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است چنانچه این نقدینگی به سمت تولید روانه شود مشکل اشتغال حل خواهد شد و بسیاری از بازارهای کاذب از بین خواهد رفت.

لاریجانی تصریح کرد: البته مشکلات حاشیه‌ای دیگری هم در کنار مشکل نقدینگی وجود دارد ولی متن مشکلات مسائل اقتصادی کشور نقدینگی موجود است.

وی با تأکید بر دیدن نقاط مثبت و منفی موجود در کشور مهمترین علاج وضعیت اقتصادی کشور را هدایت نقدینگی به سمت تولید و رونق آن دانست و تأکید کرد: مسائل اقتصادی کشور هم باید مانند سایر مسائل رصد شود و هر چه دوز آلودگی آن به مسائل سیاسی کمتر شود مشکلات اقتصادی راحت‌تر برطرف می‌شود.

نماینده مردم قم در مجلس در مورد اصلاح قانون انتخابات که مورد سؤال یکی از دانشجویان حاضر در جلسه بود گفت: در این مورد آراء متفاوتی وجود دارد ولی آن چیزی که در مجلس در جریان است نه اصلاح قانون و تغییر مجری انتخابات بلکه تکمیل پروسه انتخابات است.

لاریجانی درباره پیشنهادات برخی از دانشجویان درباره وضعیت فرهنگی گفت: وضعیت فرهنگی کشور نیز نباید به صورت نقطه‌ای و پراکنده دیده شود بلکه باید با اصلاح زیر ساخت‌ها به طور ریشه‌ای اصلاح و بهبود یابد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان درباره وضعیت اشتغال‌زایی برای دانشجویان فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های قم گفت: عمده مشکل شهر قم بحث سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال است که نیاز به آنالیز چندانی ندارد و اگر محور سرمایه‌گذاری‌ها روشن باشد حتماً با افزایش سرمایه‌گذاری می‌توان خط توسعه استان را پیگیری کرد.

وی ادامه داد: ایجاد فضای تولیدی در استان و رونق ظرفیت‌های معطل قم وضعیت اشتغال و کارآفرینی را برای دانشجویان آماده کار فراهم می‌کند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی درباره مسائل بین‌الملل و موضع‌گیری‌های غرب پس از اجلاس سران غیر متعهدها گفت: اینکه غرب شرایط جدیدی را در نظام سیاسی جهان بپذیرد دور از انتظار است و به نظر می‌رسد حاکم‌کردن شرایط عادلانه در نظم جهانی نیاز به ابزارهای مختلفی مثل گفتمان و دیپلماسی فعال و قدرت‌های اقتصادی و فرهنگی دارد مخصوصاً اینکه باید با نگاه واقع‌بینانه اقتصاد را غنی و از این طریق توانایی ایستادگی در برابر فشارهای ناجوانمردانه استکبار را داشته باشیم.

لاریجانی تصریح کرد: لزوم این قدرت اقتصادی به این معنا نیست که ما در سایر عرصه‌ها غفلت کنیم و باید با نگاهی متوازن به همه بخش‌ها در برابر فشارهای وارد بر کشور ایستادگی کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پیشنهاد یکی از حاضرین در جمع مبنی بر نگرفتن عوارض و مالیات از مراکز آموزشی گفت: اینکه مجلس بخواهد رأساً اخذ عوارض و مالیات را از مراکز آموزشی قطع کند طبق قانون اساسی به این دلیل که بار مالی برای دولت ایجاد می‌کند امکان نخواهد داشت ولی اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تنظیم لایحه ای در دولت چنین مسئله‌ای را به مجلس ارائه کند می‌توانیم مالیات و عوارض را از مراکز آموزشی قطع کنیم.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی درباره تعداد زائرین مسافر در قم و اینکه از این ظرفیت استفاده مناسب نمی‌شود، گفت: حضور این تعداد مسافر در استان قم دارای دو وجه مثبت و منفی است که اگر برای آن برنامه‌ریزی شود می‌توانیم به شکوفایی استان قم کمک کنیم.

وی همچنین درباره مسائل تربیتی و فرهنگی استان قم در قیاس با دهه گذشته به دانشجویان گفت: اینکه وضعیت تربیتی و فرهنگی در دوره‌ای مورد غفلت قرار گرفته درست است ولی در شرایط کنونی هم نباید با تصمیم‌گیری‌های لحظه‌ای در این باره تصمیم‌گیری کرد؛ منشور تنظیم‌شده در وزارت آموزش و پرورش کار مناسبی است که اگر هر چه سریعتر اجرایی شود می‌تواند مسئله تربیتی و فرهنگی را به طور ریشه‌ای بهبود ببخشد.

لاریجانی یادآور شد: در این باره همه افراد در هر جایگاهی مسئول هستیم و باید شعاع مسئولیت پذیری خود را نیز گسترش دهیم و مسائل فرهنگی تربیتی را به حال خود رها نکنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به آخرین سؤال یکی از دانشجویان در خصوص وضعیت اقتصادی نامطلوب در کشور توضیح داد: تورم را باید با روش‌های کارشناسی اصلاح کرد و تردیدی نیست که این مسئله مردم را دچار مشکل می‌کند و دولتمردان باید این درد را ببینند و به صورت عالمانه ریشه‌های آن را حل کنند راه حل موجود هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید ملی است و مقاوم کردن اقتصاد طبق نظر مقام معظم رهبری است و در این مسیر باید تلاش‌هایمان را دو چندان کنیم.
انتهاي پيام/س2
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.